Hitler: Regele Mihai a tradat si a predat Romania Uniunii Sovietice

Distribuie!


Iată ce spunea Hitler despre Regele Mihai după actul de la 23 august 1944. „Pe 25 august 1944, după-amiază, după ora 1.00, radioul german a difuzat discursul lui Hitler în legătură cu evenimentele din România.  În această declaraţie, Hitler afirma că Regele Mihai a trădat şi a predat România Uniunii Sovietice”, a declarat pentru „Adevărul” istoricul Alex Mihai Stoenescu.

 

Intalnirea cu Hitler


Dupa mai bine de sase decenii de la aceste evenimente, regele nu mai tine minte detaliile primei sale intalniri cu Hitler, din anul 1938.

„Imi amintesc totusi ca am luat masa cu Hitler in 1941, la Berlin. Nu vorbeam germana, asa ca tot greul conversatiei a fost dus de mama mea”, le-a spus monarhul gazetarilor de la El Pais.


Desi avea doar 20 de ani cand a luat masa cu Fuhrer-ul, regele le-a mai spus ca „intalnirea cu Hitler nu i-a lasat o impresie speciala. M-a impresionat la modul negativ si nu mi s-a parut a fi un mare orator. Hitler nu purta uniforma, ci pantaloni si jacheta kaki.

Langa Hitler au mai fost patru oameni, iar el a fost rece si distant. A strigat in mod constant si a monopolizat discutia, a fost rece si rigid”, a adaugat regele Mihai.

In aceeasi calatorie, regele a povestit ca el si mama sa au fost insotiti de un asistent pe nume Jacques Vergotti.

Asistentul, care si-a scris memoriile, si-a amintit ca a vazut-o pe mama monarhului, regina Elena, impodobita cu o orhidee, un cadou din partea lui Hitler. Tot Hitler ii mai daduse acesteia un flacon de pastile de Pervitin, antidepresiv fara de care, dupa cum a marturisit, nu putea trai.

„Mama mea avea de rezolvat cateva chestiuni personale la Florenta si atunci Antonescu a intrebat-o de ce nu merge sa ii intalneasca pe Hitler la Berlin intai, apoi pe Mussolini”, povesteste regele Mihai contextul in care au avut loc intrevederile.

Despre Mussolini are amintiri mult mai prietenoase, le-a marturisit jurnalistilor, „intr-o engleza perfecta”, fostul monarh.

„Diferenta dintre el si Hitler era enorma. In primul rand, vorbeam italiana si puteam comunica mult mai usor. Mussolini era mai deschis si mai cald, la fel cum sunt toti italienii. Imi amintesc ca mama mea l-a intrebat cum au ajuns italienii sa traiasca cu toate lipsurile unui razboi de cucerire. El a spus scurt: ‘strangand un pic cureaua'”, a adaugat regele.

http://adevarul.ro/cultura/istorie/cele-patru-executii-regelui-mihai-1_56da823b5ab6550cb883affa/index.html?ref=yfp

http://www.ziare.com/regele-mihai/casa-regala/regele-mihai-despre-masa-cu-hitler-si-de-ce-nu-il-va-ierta-pe-churchill-reportaj-el-pais-1141758

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite

Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Declarațiile lui Isărescu agită apele în Rusia | Tezaurul românesc să-l caute istoricii!

Ministerul de Externe de la Kremlin a anunţat vineri seara că este treaba comisiei ruso-române de istorici să caute tezaurul...

Cel mai mare secret al lui David Icke….

  David Icke sustinea in cartea Truth Vibrations ca Iisus nu a murit pe cruce, ca era viu cand l-au...

Dragoș Bucur suntem noi!

„În cazul în care nu aveați pe cine să înjurați: nu mă vaccinez și nu port masca” a scris actorul Dragoș Bucur...

Vrei să crești un copil ascultător? Un psiholog american reputat explică: Secretul e în ATITUDINE. Fii concis, expune CLAR și calm ce așteptări ai de la copil și mai ales nu te coborî la nivelul lui

Una dintre marile probleme de care se plâng părinții în zilele noastre este faptul că nu-i mai ascultă copiii. Aproape...

Închide