Ministrul Finanțelor, sfat halucinant pentru români: În Brazilia sau India săracii lucrează şi pe doi lei

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu Paliu, a avut o explicaţie halucinantă pentru decizia Guvernului de a nu mai creşte salariul minim pe economie.

Ministrul a dat exemplul celor din statele BRICS, care cuprind Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, unde locuitorii „sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei,  fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme“, anunţă televiziunile de ştiri.


Declarația a fost făcută vineri, într-o întâlnire cu jurnaliştii, cărora Paliu a încercat să le explice de ce măsura ar face rău economiei.

Pe salariul minim vom analiza impactul creşterii şi, eventual, vom recomanda ce creşteri pot avea loc. Dar acest studiu trebuie să fie într-adevăr foarte serios, nu-l facem peste noapte. Din câte ştiu, şi alte instituţii europene fac un studiu similar, pentru că această măsură poate afecta semnificativ competitivitatea României, a explicat Anca Paliu.

Ministrul susține că o astfel de măsură, în afara faptului că nu se știe ce costuri va implica, poate duce și la o problemă în mediul privat ce ar fi tentat să lucreze la”negru” pentru a nu majora salariile angajaților.


Degeaba vrem noi să impulsionăm economia cu un pachet atât de generos fiscal, pe care am făcut eforturi semnificative să-l introducem în buget, dacă luăm o măsură care să distrugă mediul privat, impactul ar putea fi pe zona privată, a spus Dragu Paliu.

Executivul condus de Victor Ponta avea prevăzută, în programul de guvernare, majorarea salariului minim pe economie la 1.200 de lei de la 1 ianuarie 2016.

Fostul premier promisese creșteri suplimentare la 1.300 de lei de la jumătatea anului 2016 și la 1.400 de lei de la 1 ianuarie 2017.

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată a crescut, din 1 iulie 2015, de la 975 de lei la 1.050 de lei, majorare de care au beneficiat aproape 1,5 milioane de salariaţi, dintre care aproximativ 490.000 din sectorul bugetar.

Aceasta a fost a doua creștere din acest an, prima operându-se de la 1 ianuarie, când salariul minim pe economie a crescut de la 900 la 975 de lei brut pe lună.

http://www.reteauadestiri.ro/ministrul-finantelor-romanii-sa-invete-sa-faca-ceva-si-pentru-doi-lei/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Maria Diana Popescu: „Marea Resetare ne oferă cu generozitate libertate nelimitată de a muri!”

Alte manipulări violente şi sufocante vin din presa mituită cu bani de guvernul lui Iohannis. Pentru început timid şi reţinut...

Cristoiu răbufnește: „Casa Regală e măiastră în materie de manipulare!”

În ultimul editorial publicat pe blogul personal, jurnalistul Ion Cristoiu reacționează în urma anunțului potrivit căruia Regele Mihai nu va...

Premiul Nobel 2016: savantul Yoshinori Ohsumi a dovedit că postul este benefic pentru organism

Yoshinori Ohsumi a câştigat Premiul Nobel în domeniul medicinii pentru ”descoperirea mecanismelor autofage”. Savantul nipon a dovedit ştiinţific că că postul este benefic...

Cum a ajuns patronul DigiTv sa fie cel mai bogat roman din Transilvania si de ce se ascunde. De unde a avut bani sa isi cladeasca asa un imperiu media?

În anul 2016 a fost desemnat de revista Forbes, cel mai bogat om de afaceri din Transilvania, având o valoare estimală...

Închide