HOTIA HIPERMARKETURILOR DIN ROMANIA

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ce parere aveti despre faptul ca marile hipermarketuri din Romania si-au marit considerabil preturile (chiar si 300-400%). Credeti ca sunt justificate aceste mariri de preturi? La ora actuala in Romania preturile la alimente sunt mai mari decat cele din afara tarii unde salariile sunt si ele mult mai mari.


Plus ca au marfuri expirate .
Plus ca mint cu nerusinare in privinta adaosului practicat , castigul lor fiind indecent de mare datorita unor taxe suplimentare pe care trebuie sa le suporte in special micii producatori locali , adusi nemilos in pragul falimentului .
Plus ca ofera salarii extraordinar de mici in comparatie cu castigurile fabuloase pe care le obtin .

In fond fiecare ar trebui sa se intrebe , unde se duce profitul realizat in aceste supermarketuri , ce beneficii avem fiecare dintre noi facandu-ne cumparaturile la ei ?
Raspunsurile sunt foarte simple – nu avem NIMIC de castigat cumparand de la acesti lacomi , fara urma de caracter sau sentimente umane.


Intrebarea de logica la care trebuia sa-ti raspunzi era alta : Cate noi locuri de munca au creat aceste hipermarketuri , cat investesc real in economia romaneasca , in beneficiul nostru , al tuturor ?

Acesti excroci au venit aici cu un singur scop = neocolonialism , adica sustragerea unei parti cat mai mari din avutia nationala , distrugerea pe toate caile a economiei romanesti si infestarea pietelor din Romania cu produse de proasta calitate din exterior in scopul maximizarii profitului lor .
Scopul final al acestei hotii fara margini nu e decat acela de a-i face pe romani sclavi in propria lor tara .
Problema e ca pentru a intelege aceste lucruri mai trebuie sa si gandesti !


Marii evazionisti de care nu se atinge nimeni: Mega Image, Carrefour si Auchan etc.

LA Mega Image, Carrefour sau Auchan lucrurile arată minunat, dar în bilanțurile contabile e dezastru. Datoriile celor trei companii însumează jumătate de miliard de euro iar argumentele lor pentru a contesta dezastrul ce pare să se apropie nu există.

În România, de departe cea mai spectaculoasă expasiune a avut-o compania belgiană care administrează lanțul de magazine Mega Image. Anul trecut Mega Image a făcut un profit de 10 milioane de euro, ceea ce arată că fiecare magazin i-a adus în medie un profit de 47 de mii de euro (trebuie precizat că multe magazine sunt de cartier și funcționează cu un număr minim de angajați, mai mic de zece). De altfel, Mega Image are 4.600 de angajați.

Cifra cu adevărat spectaculoasă stă în dreptul datoriilor care sunt pentru Mega Image de 388 de milioane de lei, adică aproape 90 de miloane de euro, o cifră care ar trebui să dea fiori oricărei companii. I-am rugat pe reprezentanții Mega Image să comneteze aceste cifre. Răspunsul scurt și iritat al Departamentului de PR a fost următorul – “Mega Image nu confirmă cifrele prezentate în articolul dumenavoastră drept urmare nu vom face niciun comentariu cu privire la articol”. Ceea ce nu au înțeles cei de la Departamentul de comunicare al Mega Image este tocmai sensul întebării noastre. Noi nu i-am rugat să confirme sau să infimele datoriile pe care le au deoarece acestea sunt cât se poate de reale sursa noastră fiind Ministerul de finanțe. I-am întrebat ce strategie de dezvoltare/marketing stă la baza unor performanțe financiare în care faci datorii de 9 euro ca să câștigi unul singur (acesta e raportul datorii/profit 90 milioane de euro/10 milioane de euro).

În același articol publicat la 18 decembrie arătam situația delicată în care se afla Carrefour. Compania înregistra la finalul lui 2012, 155 de magazine și a raportat un profit de 24 milioaane de euro. Datoriile companiei Carrefour sunt uriașe – 239 milioane de euro, de zece ori mai mari decât profitul pe anul trecut. Cifra de afaceri este de aproape un milliard de euro. La nici două săptămâni după ce am publicat articolul, Carrefour România intra în insolvență.

Altfel, Anul trecut, Auchan a făcut un profit modest sub un milion de euro deși deține 10 magazine în România. La capitolul datorii, Auchan înregistrează 165 milioane de euro (ceea ce înseamnă că le-ar trebui 165 de ani pentru acoperirea datoriei). Această cifră ar putea să crească la finele anului 2013 după ce Auchan a preluat 20 de magazine din rețeaua Real.

supermarket

Iar acest lucru nu se poate face decât cu bani, iar finanțarea s-a făcut cel mai probabil prin credit. Auchan a preluat de la compania Metro Group hipermarketurile Real din Europa Centrală şi de Est, printre care şi pe cele din România, pentru 1,1 miliarde de euro. Cifra de afaceri a Auchan România este de 448 milioane de euro.

sursa searchnewsglobal

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Șeful din Elveția al cotidianului Libertatea recunoaște că trustul Ringier a instruit toți jurnaliștii din subordine să SUSȚINĂ politicile Guvernului în pandemie, pentru „a nu crea o diviziune între societate și guverne” | VIDEO

Grupul Ringier, care are organe mass-media în Elveția dar și mai multe țări europene, inclusiv România, a renunțat la obiectivitatea...

Dacă sunteți încă sceptici cu privire la Noua Ordine Mondială ONU înfiinţează armata planetară

Organizația Națiunilor Unite a pus lumea pe jar! Este pe cale să constituie o armată de soldați gata să dezarmeze...

Lidl, făcut praf de un turist străin: La noi în Polonia, aceleași produse sunt cu 50% mai ieftine. Explicația retailerului, taxată de români pe Facebook

Părerea exprimată sincer de oameni simpli are forța de la scoate la iveală un adevăr pe care campaniile de promovare încearcă...

Lady Gaga: Printul Charles nu e om. Este un hibrid care isi schimba forma intre reptila si om

Mai multe site-uri din SUA au publicat o stire socanta, dar nemediatizata:   Lady Gaga ar fi spus angajatilor,  cat...

Închide