Imbraca un copil de PASTE din satul Teleorman daca vrei sa faci ceva pentru Iisus

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Preotul Bogdan Cristian Danu din Teleorman a lansat pe Facebook un apel către oamenii cu suflet, invitându-i să cumpere haine pentru copiii săraci din satul Negrenii de Sus. Campania se numeşte „Îmbracă un copil de Sfântul Paşte“.


Preotul Bogdan Cristian Danu, de la Parohia Negrenii de Sus (judeţul Teleorman), a lansat pe reţeaua de socializareFacebook un apel către oamenii cu suflet, invitându-i să cumpere hăinuţe pentru copiii săraci din sat. Pentru cei aproximativ 60 de copiii din Negreni, iniţiativa preotului este singura şansă de a avea pantofi sau haine noi de Paşte. Cei mai mulţi dintre copiii de aici au un singur rând de haine.

Negrenii de Sus este o comunitate săracă din nordul judeţului Teleorman, unde majoritatea localnicilor sunt asistaţi social. Preotul din sat le cunoaşte cel mai bine problemele şi spune că aproape fiecare familie în parte reprezintă un caz social.


„Aceştia sunt copiii care au fost botezaţi chiar de mine. Toţi sunt în vârstă de până la 15 ani, iar eu sunt aici preot de 17 ani. Îi cunosc pe toţi, le cunosc familiile, le cunosc posibilităţile şi am vrut să mă implic pentru a îi ajuta şi pentru a le arăta care este credinţa adevărată, aceea de a ne ajuta unii pe alţii. Dacă acum îi ajută cineva pe ei, poate va veni vremea ca şi ei să îi ajute pe ceilalţi, când vor creşte mari“, spune preotul.

În preajma Paştelui, preotul a lansat pe Facebook campania „Îmbracă un copil de Sfântul Paşte“. „Copiii provin din familii care au puţine şanse să le ofere hăinuţe noi de Paşte. Părinţii nu au un venit stabil ca să le ofere aşa ceva. Majoritatea muncesc cu ziua, prin comună. Şi atunci m-am gândit să îi ajut şi am lansat pe Facebook invitaţia pentru oamenii cu suflet care vor să le facă o bucurie acestor copii“, povesteşte preotul din Negrenii de Sus.


Cum se pot trimite hainele

Apelul a avut efect şi părintele Danu a fost contactat atât de teleormăneni care s-au oferit să cumpere haine şi să vină la Negreni, cât şi de oameni din judeţe aflate în alte colţuri alte ţării. „Am zis în primă fază să trimită colet cu ceea ce cumpără. Eu ofer datele copilului, nume, prenume şi ale date despre vârstă sau cât poartă  la îmbrăcăminte. A doua variantă ar fi să vină să le aducă personal. A treia variantă să trimită bani în contul parohiei şi noi să ne ocupăm. Ştiu că cei de la îndepărtare nu pot veni personal. Am fost contactat din alte judeţe. Din Hunedoara a zis cineva că vrea să cumpere personal hăinuţele şi va trimite prin colet, pe adresa parohiei din Negreni“, spune preotul Bogdan Danu.

„Mi-aş dori un trening“

Gabriel Drăghici (10 ani) şi Ştefan Bumbară (12 ani) sunt doi dintre copiii din Negreni pentru care inviţativa preotului reprezintă singura şansă de a avea anul acesta haine noi. „De când nu mi-am mai cumpărat pantofi noi? Păi de când nu a mai avut mami bani. Numai tati munceşte cu ziua în sat. Mi-aş dori un trening“, spune Gabriel. Prietenul lui, Ştefan, recunoaşte că hainele pe care le îmbracă duminica la biserică sunt singurele pe care le mai are: „Astea sunt hainele mele, mă mulţumesc cu ce-mi dă lumea“.

„Cine vede apelul trebuie să se gândească că sunt copii care sunt dornici să se bucure şi ei cu adevărat de sărbătoarea Învierii Domnului. Oamenii care văd apelul să se gândească că, poate, unii dintre ei nu au avut când au fost copii. Să se gândească că aceşti copii ajutaţi acum vor ajuta şi ei la rândul lor“, încheie preotul.

Şi Claudiu Lenca din Negreni şi-ar dori haine noi de Paşte. Are 14 ani, este în clasa a VIII-a şi visează să meargă la liceu. Până atunci, munceşte cot la cot cu părinţii lui zilieri în sat. „De Paşte mi-aş dori haine noi. Nu cred că părinţii mei vor avea posibilitatea”, spune Claudiu

Adevărata credinţă

Preotul din Negreni spune că adevărata credinţă constă în a-ţi ajuta semenii. „Cine vede apelul trebuie să se gândească că sunt copii care sunt dornici să se bucure şi ei cu adevărat de sărbătoarea  Învierii Domnului. Oamenii care văd apelul, să se gândească că, poate unii dintre ei, nici ei nu au avut când au fost copii . Să se gândească că aceşti copii ajutaţi acum, vor ajuta şi ei la rândul lor”.
Laura (14 ani), Alin (10 ani), Aurelia (12 ani) sau Mihai (10 ani) sunt doar câţiva dintre cei aproximativ 60 de de copii din Negrenii de Sus pentru care apelul preotului Danu înseamnă singura şansă de a merge în ziua Învierii Domnului, la biserică, îmbrăcaţi în haine noi.
http://adevarul.ro/locale/alexandria/un-preot-strange-haine-facebook-copiii-sarmani-parohia-sa-de-nu-mi-am-mai-cumparat-pantofin-pai-nu-mai-avut-mami-bani-1_55101148448e03c0fdd36311/index.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Un document, semnat de 11.000 oameni de știință, cere reducerea populației pentru a salva planeta de „schimbările climatice”

"Un „apel de urgență”, compus de doi profesori de ecologie americani de la Universitatea Oregon, cere omenirii să reducă populația...

Aleister Crowley si REVOLUTIA SATANISTA (rock, sexualitate, droguri)

Edward Alexander Crowley (1875–1947) a fost maestru mason si bisexual. In 1947, inainte de a muri, a lasat o schita...

Legea ANTI-RISIPA. Cum ajung romanii sa moara de foame intr-o tara care arunca 1,7 milioane de tone de alimente la gunoi

Niciun kilogram de mancare aflata la un pas sa expire in magazine sau in restaurante nu va mai putea fi...

Minune: Cum au descoperit in 1947 niste beduini Cartea lui Isaia intr-o pestera greu accesibila

În vara lui 1947, o pură întâmplare a condus la descoperirea celor mai vechi texte biblice de până acum. Printre...

Închide