In timp ce Iohannis urmareste cu atentie ce se intampla: Arabii vor să cumpere două milioane de hectare de teren agricol

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cu doar câteva luni înainte să se „deschidă porțile” și pentru străini, se fac ultimele jocurile pe piața terenurilor agricole: samsarii caută  ogoare ieftine să le vândă scump la anul, autoritățile luptă pentru controlul instituțiilor cheie și străinii cumpără tot ce mai găsesc.

În acest context, nu este de mirare că o ambasadă dintr-o țară mică din Orientul Mijlociu a vrut să cumpere la noi în țară două milioane de hectare de teren, a declarat pentru Business24 Laurențiu Baciu, șeful celei mai importante asociații de producători.


”Există cerere foarte mare pe piața terenurilor agricole din România, foarte mulți investitori au venit la mine să îi ajut să găsească terenurile comasate pe care să le cumpere”, a declarat pentru Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Șeful LAPAR a explicat chiar că o ambasadă „dintr-o țară mică din Orientul Mijlociu a căutat la noi în țară să cumpere 2 milioane de hectare de teren agricol”.


„Mi-au cerut mie ajutorul să le găsesc două milioane de hectare de teren agricol. Nu pot să spun ce țară este, însă asta dovedește cât de căutat este terenul nostru”, a completat Baciu.

În timp ce la noi în țară, un hectar de teren costă în medie, 2.000 de euro, în alte țări, cum ar fi Danemarca, Olanda sau Germania un hectar a sărit de 20 de mii de euro. În momentul de față, investitorii străini dețin peste 700.000 de hectare.

http://agrointel.ro/15663/o-tara-araba-se-intereseaza-de-terenuri-agricole-romanesti-vrea-sa-cumpere-2-milioane-de-hectare/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...