Încălzire cu costuri zero: Cum se construiește un panou solar din cutii de bere

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Costurile încălzirii pe timp de iarnă sunt o povară pentru mulți fermieri, mai ales pentru cei care doresc să asigure animalelor un confort termic chiar și când afară este ger și pe timpul zilei. Mai mulți cititori ne-au semnalat că ar fi recomandat să căutăm și să scriem despre metodă pe care ei au văzut-o aplicată la vecinii unguri, respectiv panoul solar din cutii de aluminiu, de conserve, de bere sau de suc.

Sistemul de încălzire cu panoul solar din cutii de bere este simplu de construit, putându-se folosi materiale pe care mulți dintre gospodari le au prin curtea din spate sau prin șopron. Astfel, este nevoie în primul rând de o casetă de lemn, apoi de un placaj pe care să se fixeze cutiile, de o sticlă sau de un plexiglas și de vopsea neagră mată.


panou solar de incalzire din cutii metalice

Un astfel de panou pentru încălzire poate fi realizat în doar 10 ore, spune un site cu sfaturi și instrucțiuni și care oferă și o listă cu materiale necesare:
– O ramă de geam vechi sau, preferabil construirea unei casete din lemn – dimensiunea ei va determina și numărul necesar de cutii de aluminiu. În imagine s-a folosit o ramă de 120 m X 60 cm, pentru care sunt necesare 72 de cutii goale de bere sau de suc
– 4 placaje, dar care să nu fie din lemn de plop sau de pin
– Izolație pentru placaje – carton
– Spumă izolatoare
– Un tub pentru aerisire
– O bucată de plexiglass sau de sticlă
– Bandă adezivă (pentru asamblare și ultimele finisări)
– O placă de pal
– Vopsea neagră sau spray
– Un ventilator de la un computer
– Gură de aerisire
– Suruburi și cuie
– Unelte.

Prima etapă este colectarea cutiilor de aluminiu pentru că vă puteți apuca de proiect doar atunci când aveți suficiente. Ele trebuie să fie complet goale, în stare bună – neîndoite, găurite sau crăpate.


Se recomandă ca pe parcurs ce adunați cutiile, să le sablați suprafața (poate folosind șmirghelul) pentru ca vopseaua neagră să se prindă mai bine.

Cutiile trebuie să asigure circulația aerului, așa că se taie un capăt și celălalt se găurește cu ajutorul unei bormașini. Apoi se fixează pe rânduri în caseta de lemn.

La capătul casetei, pentru fiecare rând de cutii se face un orificiu care apoi se acoperă cu o plasă pentru a limita intrarea prafului, dar pentru a permite aerului să circule.

La celălalt capăt al cutiei de lemn se face un orificiu în placaj și se fixează un ventilator de calculator, conectat la o aerisite. Pe aici va ieși aerul cald pe care ni-l dorim în miez de iarnă, produs cu ajutorul energiei solare, fără nici un cost! De fapt, aproape nici un cost, pentru că micul ventilator trebuie să aibă o sursă de energie electrică, însă prețul energiei poate fi considerat zero dacă luăm în calcul că aceeași energie o folosim la calculator acum, când citim acest articol :)

1

2

3

4

Clipboard01

6

7

Iată un video (în limba engleză) care arată pas cu pas cum se construiește un panou solar cu cutii de conservă

http://agrointel.ro/47685/incalzire-cu-costuri-zero-cum-se-construieste-un-panou-solar-din-cutii-de-bere/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Copiii nevaccinați sunt mai sănătoși decât cei vaccinați, arată studiile

Un studiu din 1990 arată că, copiii vaccinați sunt mai predispuși la astm, eczeme, infecții ale urechii, hiperactivitate și la...

EFECTELE DECIMARII NEAMULUI: România are 9 pensionari la 10 angajaţi

Numărul pensionarilor din România a ajuns la 5,26 milioane în al doilea trimestru, în scădere cu 47.000 faţă de aceeaşi...

Mark Zuckerberg, „anti-vaccinistul” care și-a încălcat propria politică a Facebook: Am unele unele precauții cu privire la acest vaccin, deoarece nu cunoaștem efectele secundare pe termen lung și modificări fundamentale ale ADN-ului și ARN-ului oamenilor

Platforma Project Veritas a lansat un videoclip fulminant, pus la dispoziție de un expert din intreriorul companiei Facebook. Filmulețul arată...

Norvegia, ţara milionarilor. Fiecărui norvegian îi revine un milion de coroane din vânzarea petrolului

Candva a fost si la noi asa si se ajungea la mai bine, daca mai derula sistemul de pana acum...

Închide