INGRIJORATOR: Avem cea mai mare creștere a diasporei după Siria, țara aflată în război de 5 ani

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

România a intrat în Top 20 mondial al statelor care furnizează migranți, cu peste 3,4 milioane de cetățeni locuind în altă țară, potrivit datelor estimative al ONU privind migrația în 2015.

La nivel european, Romania a urcat, pentru prima oara, pe locul 4, dupa:

  1. Marea Britanie (cu 4,9 milioane emigranti)
  2. Polonia (4,4 milioane)
  3. Germania (4 milioane)

Potrivit recentului raport ONU, Romania a avut a doua crestere a diasporei in intervalul 2000 – 2015: pe primul loc se afla Siria (cu o crestere anuala medie de 13,1% a numarului de cetateni care traiesc in strainatate), dupa care urmeaza Romania (cu o crestere anuala de 7,3%), Polonia (5,1 puncte procentuale) si India (4,5%).
Romania a inregistrat, asadar, cea mai accelerata crestere a numarului de imigranti dintr-un stat care nu s-a confruntat cu razboiul.


Daca luam in considerare populatia tarilor respective, situatia se schimba, fiindca 4,4 milioane de cetateni la populatia de 38,5 milioane a Poloniei inseamna 11% din total, pe cand 3,4 milioane raportate la populatia din tara a Romaniei (1 ianuarie 2016) inseamna peste 17% romani in diaspora.

Pentru comparatie, la nivel mondial, in 2015, 3,3% din populatia Terrei traia in alta tara decat cea in care s-a nascut, fata de 2,8% in anul 2000.


Sursa: http://www.ziare.com/diaspora/romani-strainatate/avem-cea-mai-mare-crestere-a-diasporei-dupa-siria-tara-aflata-in-razboi-de-5-ani-1437762

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
„Da´ di ce?” Opinia unui nostalgic care a devenit virala pe internet!

"Da' di ce?" - Opinia unui "nostalgic" a fost distribuită de aproape 15 mii de ori, primind peste 11 mii...

Consilier Klaus Iohannis: Pentru a forma oameni adevărați, școala nu are nevoie de religie. Vrem oameni obedienți, timorați, asistați și slugarnici?

Alegerile din noiembrie 2014 au pus în față, în turul II de scrutin, candidatul PSD, Victor Ponta, respectiv cel al...

BARNEVERNET: Șefa serviciului norvegian de protecție a copilului este o LESBIANĂ

TERIFIANT! Priviți cine „SALVEAZĂ” copiii din sânul FAMILIEI! Vă rugăm să distribuiți acest material pe toate rețelele de socializare! Așa...

Învăţături ale lui Arsenie Boca pentru bogaţi şi săraci: Deşertăciunea e a umbla după bogăţiile cele pieritoare şi a nădăjdui în ele

Vă prezentăm câteva dintre sfaturile lui Arsenie Boca destinate oamenilor care iubesc bogăţia. 1 Bogăţia îl strică pe om „Când viaţa...

Închide