INGRIJORATOR: Datoria externă a României a ajuns la 93 miliarde euro – cea mai mare crestere a datoriei din istorie- ce e de facut?

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Datoria externă totală a crescut, în primul trimestru al anului 2017, cu 815 milioane euro, ajungînd la 93 miliarde euro, evoluţie susţinută de majorarea soldului datoriei negarantate public (cu 596 milioane euro) şi a soldului datoriei publice (cu 224 milioane euro), potrivit datelor publicate de BNR.
Datoria externă pe termen lung a însumat 68,9 miliarde euro, la 31 martie, reprezentând 74% din totalul datoriei externe, nivel comparabil cu cel înregistrat la 31 decembrie 2016. În acelaşi timp, datoria externă pe termen scurt totaliza 24,22 miliarde euro (26% din total datorie externă), în creştere cu 3,5% faţă de 31 decembrie 2016.
Datoria garantată public se ridică la 32,5 miliarde euro, comparativ cu 32,2 miliarde euro la finalul anului trecut. După trei ani, în care a scăzut cu 10 miliarde euro, de la un nivel imediat lângă pragul de 100 de miliarde euro, datoria externă totală a crescut, în 2016, cu 2 miliarde euro, până la 92,5 miliarde euro. Ca pondere în PIB, datoria externă a fost anul trecut la sub 60% din PIB, cel mai redus nivel de după criză.

Sursa: DigiTV


Datoria externă a României a ajuns la 93 miliarde euro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...