Isărescu, șocat de miliardele ţinute la saltea de românii din diaspora: Să aducem acești bani în țară

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Banii economisiţi de românii din străinătate au ajuns la un nivel fără precedent, arată un studiu prezentat miercuri, 17 februarie la BNR.

Pe lângă cele 7 miliarde trimise anual la familii, diaspora ar avea la saltea 28 de miliarde de euro, pe care statul român vrea să-i atragă ca investiţii în România.


Sunt cifre aproape șocante”, a afirmat guvernatorul Mugur Isărescu, potrivitProfit.ro. “Potențialui de economisire al românilor din străinătate depășește orice așteptări, iar preferințele lor de investiții se schimbă spre altceva, de la a-ți face o casă mare prin Maramureș sau altundeva, cum era până acum”, a declarat Isărescu.

Românii din diaspora ar trebui stimulați să facă mai multe plasamente în țară, mai consideră Guvernatorul BNR.


http://www.gazetaromaneasca.com/focus/focus/diaspora/isarescu-socat-de-miliardele-tinute-la-saltea-de-romanii-din-diaspora-sa-aducem-acesti-bani-in-tara.html

Cifrele care l-au şocat pe Isărescu apar în studiul Fundației Lufkin pentru Antreprenoriat și Migrație (FLAME). Cercetarea a pornit de la estimarea unui număr de5 milioane de români care lucrează în străinătate, estimare bazată pe date de la consulatele României în străinătate, în condițiile în care cifra exactă nu se cunoaște.

“70% din cei 5 milioane trimit anual bani în țară, deci există circa 3,5 milioane de trimițători de bani. Am luat în calcul estimările Eurostat, care arată că un român câștigă în Italia (țara spre care se îndreaptă cei mai mulți români) circa 19.000 de euro net anual, din care alocă pentru cheltuieli curente cam 9.000 de euro. Din cei 10.000 de euro necheltuiți transferă în România, potrivit datelor disponibile, în medie, 2.000 de euro. Rămân, astfel, circa 8.000 de euro, sumă care înmulțită cu 3,5 milioane (numărul trimițătorilor de bani) relevă acest potențial de economii și investiții de 28 miliarde de euro, încă necanalizat spre economia românească”, a explicat Cristina Dobre, președintele Fundației FLAME.

Un câștig mult mai mare pentru România ar fi reîntoarcerea românilor acasă, spune președintele Bursei de Valori București, Ludwig Sobolewski. “Totalul remitențelor, de 6-7 miliarde de euro, e o sumă impresionantă. Dacă, însă, ar locui în România cei 4-5 milioane care acum lucrează afară și ar câștiga, în medie 500 de euro, rezultă o sumă mult mai mare, de 30 miliarde de euro.”, apreciază Sobolewski.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Putin: Îmi plac ideile comuniste fiindcă vin din Biblie

Video: MUGUR ISARESCU – CRIZA inceputa in 2008 va sfarsi cu AL TREILEA RAZBOI MONDIAL si NOUA ORDINE MONDIALA

De ce nu ar trebui să mâncați ouă

Puric interzis la Paris de romani pentru afirmatii nationaliste: “Exista planuri oculte de distrugere a Romaniei”

Sucul de urzica, probabil cel mai puternic remediu pentru curatarea organismului de toxine

Închide