Israel: Curtea Supremă respinge un acord controversat privind gazele naturale din Mediterana. „Nu se pot face clauze ale Acordului care să nu poată fi modificate timp de 10 ani”, cum s-au făcut la noi cu Petrolul dat OMV-ului în România.

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ceea ce în România „a fost legal” – în Israel Curtea Supremă a DECLARAT CĂ E JAF și că e ILEGAL.


Curtea Supremă a Israelului a respins duminică un controversat acord încheiat între guvernul premierului Benjamin Netanyahu și un consorțiu israeliano-american pentru exploatarea zăcămintelor de gaze naturale din Marea Mediterană, relatează AFP.

Nivelul redus al redevențelor petroliere a fost sursă constantă de scandaluri în ultimii zece ani în România. Statul nu putea majora nivelul până în anul 2014, datorită unei prevederi din contractul de privatizare al Petrom, prin care se angaja să le mențină timp de zece ani.


Curtea Supremă a Israelului a respins duminică un controversat acord încheiat între guvernul premierului Benjamin Netanyahu și un consorțiu israeliano-american pentru exploatarea zăcămintelor de gaze naturale din Marea Mediterană, relatează AFP.

Curtea a indicat că această decizie se bazează pe o clauză „inacceptabilă” care împiedică modificarea acordului timp de un deceniu.


„Am decis să anulăm acordul asupra gazelor naturale din cauza acestei clauze de stabilitate”, a afirmat Curtea, precizând că parlamentul are un an termen pentru a-l amenda.

Benjamin Netanyahu a mers în fața Curții Supreme în februarie pentru a apăra acordul, o premieră în istoria Israelului.

„Acordul actual nu are alternativă și, dacă nu este aprobat, va avea consecințe negative pentru țară”, a pledat el în fața judecătorilor.

Adversarii acordului semnat cu grupurile american Noble Energy și israelian Delek Drilling sunt însă de părere că acesta favorizează interesele celor două companii în dauna consumatorilor. Ei au cerut Curții Supreme să îl blocheze, denunțând în același timp manevrele premierului pentru a eluda legislația antimonopol.

Șeful opoziției israeliene, Isaac Herzog, și-a exprimat duminică satisfacția pentru o decizie „corectă și curajoasă” a justiției.

Prim-ministrul, apărător înfocat al acordului, a afirmat că această decizie reprezintă „o gravă amenințare pentru dezvoltarea zăcămintelor de gaze naturale ale Israelului”.

„Nimeni nu are motive de a sărbători faptul că gazele vor rămâne pe fundul mării și că sute de miliarde de shekeli nu vor reveni cetățenilor israelieni”, a declarat Benjamin Netanyahu citat într-un comunicat.

Descoperirile de gaze naturale în largul coastelor israeliene lasă să se întrevadă independența energetică a unei țări puternic dependente de străinătate în acest domeniu, mai scrie AFP.

„Vreau sa las moștenire copiilor mei această țară!” – . CENZURĂ TOTALĂ ÎN MASS MEDIA. Link direct catre petiție. Semnează și tu:

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! – Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi – Semneaza si tu !

(Agerpres)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...