Jalnicul MINISTER AL SANATATII vrea sa dea o lege pentru VACCINARE OBLIGATORIE

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Jalnicul Minister al Sanatatii care nu investeste in spitale, medicamente, in doctori, in cadre medicale, in salarii, in ambulante, e ingrijorat dintr-o data de starea sanatatii a populatiei si de  faptul ca nu se vaccineaza populatia. De aici reiese imediat ca in spatele acestei legi pe care vor sa o dea, se afla din nou scopul depopularii, care va fi accelerat prin aceasta masura, la fel cum se produce prin intermediul situatii mizerabile in care se afla sistemul medical actual. Iata cat de penibili sunt cei de la minister in functie cu ministrul Nicolae Banicioiu si ce declaratii de presa arunca pe piata:

Intrebare logica: La cate ati vazut ce a facut statul si acest minister al sanatatii de 25 de ani in coace, mai poate avea cineva incredere in TOT ce spun, fac si sfatuiesc ei?


Oficialii sustin ca din aceasta cauza exista riscul reaparitiei unor boli grave, precum poliomielita, o boala eredicata prin vaccinare.

Vaccinarea a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai controversate subiecte in randul parintilor, asta si pentru ca au aparut foarte multe campanii impotriva imunizarii.


Tocmai de aceea, sustin specialistii, exista riscul aparitiei unor boli grave. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Romania este acum sub nivelul indicat la vaccinarile impotriva difteriei, tetanosului, poliomielitei, adica boli grave care pot aparea oricand prin refuzul vaccinarii. Exista in prezent zone unde vaccinarea a scazut de la 95 la suta, cat e recomandat, chiar si la 68 la suta.

Ministrul Sanatatii sustine ca legea la care lucreaza acum ministerul se va inspira din normele impuse in Franta, Germania si Polonia. Nu au fost stabilite sanctiunile pe care ar urma sa le suporte parintii, care nu vor respecta aceasta lege, dar cu siguranta vor exista constrangeri.

„Avem un draft al legii vaccinarii, lucram la acest document, care va reglementa situatia imunizarilor in Romania. Am luat aceasta decizie intrucat exista o campanie foarte agresiva antivaccinare, a scazut mult numarul doritorilor si a crescut opozitia parintilor. in acest context, exista riscul reaparitiei unor boli foarte grave, mortale chiar, dupa cum a sesizat si Organizatia Mondiala a Sanatatii. Sa nu uitam ca poliomielita, o boala eradicata prin vaccinare, reapare prin refuzul vaccinarii”, a spus Nicolae Banicioiu.

Ministrul Sanatatii a precizat ca, pentru elaborarea acestei legi, specialistii se vor inspira din legislatia in vigoare din Franta, Germania si Polonia.

„Dorim reglementarea situatiei vaccinarii, ne inspiram dupa legislatia care existenta in vigoare in Franta, Germania si Polonia, intrucat ne apropiem de pragul de vaccinare de 80%, sub care nu putem scadea, potrivit recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii”, a mai spus ministrul Sanatatii.

Acoperirea vaccinala in Romania se pastreaza sub nivelul recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, de 95 la suta, pentru boli precum difterie, tetanos, rujeola, rubeola, oreion si hepatita B, in principal din cauza refuzului vaccinarii.

Seful Biroului OMS in Romania, Victor Olszavsky, arata, in martie, ca, in urma cu zece ani, acoperirea vaccinala in Romania era de peste 95 la suta, insa in prezent in unele judete este si sub 68 la suta pentru unele vaccinuri.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda o acoperire vaccinala de peste 95 la suta, nivel considerat singurul care poate garanta eliminarea unor boli precum rujeola si rubeloa si prevenirea reaparitiei unor boli inlaturate.

Cu toate acestea, Romania inregistreaza procente sub 75% pentru mai multe tipuri de vaccin.

Conform datelor Centrului National de Supravegherea si Controlul Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din 2014, rata medie de acoperire vaccinala este de 69,4 la suta pentru vaccinul DTP4 (patru doze de vaccin impotriva difteriei, tetanosului si pertusis), pentru vaccinul contra rubeolei, rujeolei si oreionului este de 75,4 la suta, iar pentru hepatita B este de 91,3 la suta.

Aceleasi date arata ca 30,3 la suta dintre acesti copii au fost depistati, in 2014, ca fiind incomplet vaccinati in raport cu varsta, in crestere fata de anul precedent, cand procentul era de 26 la suta.

Neprezentarea continua sa ramana principalul motiv al vaccinarii necorespunzatoare in raport cu varsta. Contraindicatiile medicale ocupa al doilea loc in clasamentul motivelor vaccinarii necorespunzatoare varstei, urmate de disfunctionalitati in furnizarea vaccinului, in crestere marcanta fata de anul precedent.

Reducerea vaccinarii impotriva rujeolei, rubeolei si oreionului a dus, in ultimii ani, la doua epidemii de rujeola si una de rubeola, Romania pierzandu-si statutul de tara care avea tentativa de eliminare a rujeolei de pe teritoriul ei, arata atunci Adriana Pistol, director al CNSCBT.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda efectuarea obligatorie a sapte vaccinuri, pentru difterie, pertusis, tetanos, rujeola, rubeola, oreion si poliomielita , atragand atentia ca scaderea imunizarii creste riscul aparitiei de epidemii. La aceste vaccinuri, s-ar putea adauga cele pentru meningococ, pneumnococ, Haemophilus influenzae, Human Papilloma Virus (HPV), hepatita B si tuberculoza, in functie de posibilitatile tarii respective si de realitatile din teren.

http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/nicolae-banicioiu-lucram-la-o-lege-a-vaccinarii-exista-o-campanie-foarte-agresiva-impotriva-imunizarii.html

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...