Laureat al Premiului Nobel, Vargas Llosa: Multe guverne au folosit pandemia de coronavirus pentru a limita libertatea. Este inacceptabil!

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Laureatul Premiului Nobel pentru literatură în 2010, Vargas Llosa, spune că limitarea libertăților este inacceptabilă deoarece acesta este un proces ireversibil. Scriitorul din Peru a participat la Festivalul Cărţii din Taormina, unde a primit Premiul Taobuk, relatează mediafax.

 

„Multe guverne au folosit pandemia de coronavirus pentru a limita libertatea şi toate acestea sunt inacceptabile, deoarece este un proces ireversibil”, a spus Mario Vargas Llosa, potrivit La Repubblica.


„Libertatea presei, de exemplu, nu ar trebui limitată”, a adăugat scriitorul.

Vargas Llosa a spus că oamenii trebuie să respecte măsurile de siguranţă stabilite de medici, dar acceptarea restricţiilor „poate fi periculoasă pentru viitorul democraţiei”: „Trebuie să acceptăm restricţiile pe care medicii le stabilesc, dar cred că acceptarea restricţiilor este foarte periculoasă pentru viitorul democraţiei şi libertăţii”.


Scriitorul peruvian a mai intervenit pe această temă şi în aprilie, fiind primul care a semnat manifestul „Que la pandemia no sea un pretexto para el autoritarismo” (Pandemia nu este un pretext pentru autoritarism). Documentul, publicat pe site-ul Fundaţiei sale internaţionale pentru libertate, este semnat de peste 650 de membri iluştri din rândul politicienilor şi intelectualilor de limbă spaniolă, dar şi italieni, din douăzeci şi opt de ţări.

Vargas Llosa a comentat şi situaţia politică din SUA şi a subliniat că „nu ne-am imaginat niciodată că Statele Unite ar putea ajunge la o astfel de descendenţă încât să fie guvernate de cineva precum Trump, este de neînţeles. Trump este o persoană mediocră şi fără cultură, care a condus într-un mod iresponsabil”.

https://www.stiripesurse.ro/laureat-al-premiului-nobel-vargas-llosa-multe-guverne-au-folosit-pandemia-de-coronavirus-pentru-a-limita-libertatea-este-inacceptabil_1512788.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Măi, dar vouă chiar nu vă este rușine? Cel putin 3 masoni apar in clipul taxi ANTI-catedrala! JALNICI|PENIBILI|IPOCRITI

Ma refer la fiecare dintre voi cei care apar in acel clip. Cei 33, un numar predestinat,nu? Incep sa cred...

Capitalism: Un român din Italia a murit, după ce şi-a scos singur doi dinţi pentru că nu avea bani să meargă la dentist

Un român a murit în Italia, după ce şi-a scos singur doi dinţi, pentru că nu avea bani să meargă...

Iisus inseamna mana care distruge „institutia ochiului”

„Un medic credincios este un medic complet”

Nicholas Mărăndici este un tânăr de 29 de ani, cu o figură blândă, care a reușit să combine în educația...

Închide