Lipie făcută în casă: Iată reţeta pentru a prepara pită arăbească în cel mai simplu mod!

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Pâinea arăbeasca este întotdeauna perfectă pentru o gustare delicioasă deoarece o putem transforma oricând într-un „buzunar” încăpător în care îşi vor găsi locul cubuleţe de carne, legume şi chiar diferite verdeţuri. Acest sortiment de pâine poate fi pregătit în propria bucătărie cu puţin efort şi cu ingrediente pe care le avem oricând în dulapul cu alimente.

Lipia este de fapt un aluat de pâine foarte simplu făcut din apă, faină, drojdie, sare. Ceea ce o face specială este faptul că după ce a dospit şi este pusă la copt pe plită, lipia se umflă lăsând un gol imens înăuntrul ei.


Pentru a obţine 8 lipii avem nevoie de 1 cană cu apă caldă, 2 linguriţe drojdie uscată, 2 căni şi jumătate sau chiar trei de făină, 2 linguriţe de sare şi opţional 1-2 linguriţe de ulei de măsline.

La început se amestecă apa şi drojdia împreună cu puţină făină şi se lasă să stea timp de aproximativ cinci minute până când se dizolvă drojdia. Se presară apoi făină pe suprafaţa de lucru şi se frământă aluatul timp de aproximativ 5-7 minute, adăugând întreaga cantitate de făină şi la final uleiul de măsline, până când acesta devine neted şi elastic. Aluatul se împarte în 8 părţi din care vor fi modelate şi coapte lipiile. Se lasă aluatul să crească iniţial 30 minute, după care bucăţile modelate timp de 5-6 minute.


Lipiile întinse mai stau încă 5 minute înainte de a fi puse la copt într-o tigaie cu fund gros, dinainte încălzită. Vom observa cum lipia se va umfla instantaneu chiar dacă încercăm să o apăsăm cu paleta. Rotind-o pe ambele părţi, în doar 3 minute lipia va fi perfectă pentru o gustare delicioasă. „Buzunarele” lipiei reprezintă una dintre opţiunile perfecte pentru sandwich-urile care pot fi pregătite după preferinţa fiecăruia.

Sursa: Food Wishes via Youtube

Autor text: LiveBiz.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Violențe și tentativă de viol la un centru de refugiați din București. Angajații se plâng că nu sunt protejați suficient

Este scandal de proporții la un centru din Capitală, unde sunt cazați imigranții ajunși la noi în țară cu valul...

Guvernele masonice nu vor impune niciodata ceva bun pentru oameni, iar daca e impus e rau: vaccinari, cip, monarhie | caldiceii se compromit!

Guvernul e masonic. Nu e vorba de vaccin, ci de faptul ca dacă vine ceva de la ăștia, este RAU...

Stau sufletele în focurile iadului, precum peştişorii puşi la saramură în butoaie

Părintele tot timpul ne repeta că sufletele merg în iad aşa cum merg oamenii duminica de la biserică la chefuri,...

Cinci frati orfani au nevoie de haine si incaltaminte pentru iarna. Cea mai mare dorinta a lor: sa nu ii desparta nimeni

Baietii au ramas singuri pe lume, dupa ce le-a murit tatal, apoi incercata de griji si boli, s-a prapadit si...

Închide