Ministerul Sanatatii a recunoscut: Spitalele din Reșița, Timișoara și Arad sunt pe lista unităților suspectate că au favorizat răspândirea rujeolei, care a dus în final la infecții intraspitalicești ce au provocat decese de rujeolă

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Din primele 28 de decese cauzate de rujeolă, zece au fost cauzate de infecții cu boala copilăriei luată din spitale de copii sau tineri care nu erau bolnavi de pojar. Între timp, numărul deceselor a ajuns la 31, ultimul nu este confirmat sută la sută, iar în Alba sunt focare puternice care răspândesc boala.

Ministerul Sănătății a recunoscut că zece copii au murit din cauza sistemului medical autohton, victimele luând rujeola din spitale, așa cum ne-au răspuns reprezentanții autorității în urma solicitărilor repetate ale cotidianului “Libertatea”.  În ultimele săptămâni, “Libertatea” a prezentat cazuri concrete din care reieșea că moartea unor victime ale rujeolei a survenit după internări în spitale pentru alte probleme medicale. Practic, infectare intraspitalicească.  Totuși, nimeni nu a fost sacționat, așa cum ni s-a transmis de la minister.


“Din datele raportate de direcțiile de sănătate publică județene reiese că zece copii din cele 28 de decese de rujeolă au contactat boala în spital”, ni s-a transmis de la Ministerul Sănătății.

Informațiile oferite de ministerul de resort au avut în vedere doar primele 28 de decese pentru care se primiseră analize amănunțite.


Între timp, numărul morților din cauza pojarului, așa cum mai este denumită rujeola, a ajuns la 31, ultimul caz nefiind confirmat sută la sută ca fiind urmare a infecției cu rujeolă.

Nimeni nu este de vină

Și totuși, pentru aceste zece decese, reprezentanții Ministerului Sănătății ne-au transmis că nimeni nu este de vină.

“Alături de varicelă, rujeola este recunoscută ca una dintre cele mai contagioase boli eruptive ale copilăriei şi din această cauză nu poate fi găsit un vinovat pentru această îmbolnăvire. Singura apărare o constituie evitarea contactului direct cu un bolnav de rujeolă. Acest lucru este foarte greu de realizat, deoarece în perioada de început a contagiozităţii lipsesc simptomele sau vaccinarea, care este eficace după vârsta de 9-12 luni”, ni s-a transmis de la Biroul de Presă al ministerului.

Spitalele din Reșița, Timișoara și Arad sunt pe lista unităților suspectate că au favorizat răspândirea rujeolei, care a dus în final la infecții intraspitalicești ce au provocat decese de rujeolă.

Doriana Ioana

Reamintim că „Libertatea” a prezentat povestea Dorianei Ioana (9 ani și 11 luni), a cărei mamă crede că fetița sa a fost infectată în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara. Fetița, suferindă de peste 15 boli greu tratabile, era izolată în casă. În momentul când a fost dusă la spital pentru un tratament de întărire a imunității, fetița a luat rujeola care i-a cauzat decesul. În plus, și Denisia Amelia, o fetiță doi ani, ar fi luat pojarul din Spitalul Județean Reșița, conform mamei sale. Unitatea medicală este una dintre cele mai neîngrijite din țară, iar fata care a decedat a fost distribuită la internare într-un pat unde fusese „cazat” anterior un caz de rujeolă.

 

Ce măsuri ar fi trebuit să ia spitalele pentru a preveni cele zece decese

Rujeola este o boală cu transmitere aerogenă și care presupune, conform reprezentanților Ministerului Sănătății, ca spitalele cu astfel de cazuri să ia următoarele măsuri:

Mai întâi este necesară izolarea cazurilor în saloane special destinate. Identificarea contacților cu urmărirea evoluției și separarea lor de copii nou internați. Apoi, se impune identificarea antecedentelor vaccinale sau de boală ale personalului medical. Se trece imediat la aplicarea precauțiunilor standard și specifice pentru bolile cu transmitere aerogenă, în special aerisirea riguroasă a saloanelor.

“Dezinfecția saloanelor cu bolnavi de rujeolă nu necesită substante biocide sofisticate”, ni s-a mai transmis de la Biroul de Presă al Ministerului Sănătății.

În ceea ce privește igiena personală a bolnavului/aparținătorului,  acesta trebuie să se spele frecvent pe mâini și să respecte măsurile de igienă impuse în situația în care bolnavul tușește.

Suma morților crește săptămânal

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data  de 23 iunie este de 7.282.

Până în acest moment s-au înregistrat 30 de decese cauzate de pojar, iar al 31-lea nu este încă confirmat oficial. Județele care au avut parte de astfel de situații sunt: Timis – opt decese, Arad – cinci decese, Dolj – șase decese, Caraș Severin – trei decese și câte unul în Bihor, Cluj, Călărași, Satu Mare, Vaslui, Galați, Mureș și municipiul București. Un al 31-lea deces posibil datorat rujeolei, înregistrat în județul Arad, este în curs de investigare în vederea confirmării /infirmării.

Mai mult, 19 copii cu vârste cuprinse între doi şi 19 ani, din comuna Unirea şi municipiul Aiud, judeţul Alba, au fost diagnosticaţi, vineri, cu rujeolă, cele două focare izbucnind în comunităţi de romi foarte sărace, care nu îşi vaccinează copiii.

Cum se răspândește rujeola care a ucis zeci de persoane

Specialiști din cadrul Ministerului Sănătății ne-au transmis că rujeola este o boală cu transmitere aerogenă, determinată de virusul rujeolic, care rezistă la frig, dar este sensibil la căldură şi la soluţiile de curăţare. Singura apărare pentru sugarii de până la șase luni o constituie anticorpii mamei, care traversează bariera feto-placentară şi conferă imunitatea specifică sugarilor. Copiii nevaccinaţi sunt cei mai vulnerabili la boală.

Cât despre transmiterea virusului rujeolic, se face direct prin picăturile de tuse, salivă și strănut și indirect prin aerul contaminat și suprafețele contaminate (veselă, jucării, mobilier, obiecte personale contaminate).

Contagiozitatea începe cu una-două zile înainte de apariţia simptomelor şi cinci-șapte zile din momentul apariţiei erupţiei. Incubaţia, perioada scursă din momentul infectării până la  apariţia simptomelor, este de 8-12 zile.

http://www.libertatea.ro/ultima-ora/1885672-1885672

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Ghita: Kövesi si Coldea lucreaza pentru un serviciu secret strain| Sunt dovezi ca Kövesi a plagiat| Iata probele!

Sebastian Ghiţă aduce noi acuzaţii împotriva lui Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi, într-o nouă înregistrare explozivă, difuzată luni seara,...

Daca decembrie este dupa nume luna a zecea, atunci de ce nu serbam Anul Nou in martie asa cum ar fi corect?

  Decembrie nu are nimic de-a face cu nașterea lui Mesia, și ianuarie nu are nimic de-a face cu anul...

Doua lesbiene si-au ucis baietelul de 2 ani si au abuzat alti copii primiti in plasament

Ȋn închisoare pot fi soții împreună?” Era răspunsul pe care-l căuta pe google o lesbiană din Marea Britanie, în timp...

Confesiuni pe patul de moarte: Nikola Tesla a fost asasinat de catre SS-istii Otto Skorzeny si Reinhard Gehlen

Marturisirea pe patul de moarte a lui Otto Skorzeny   Nikola Tesla a fost unul dintre cei mai mari și...

Închide