Ne-au luat tot, petrol, bănci, păduri: O țară din Europa face jocurile în România

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Este uimitor: acest stat european deține părți importante din petrolul, gazele, banii și lemnul din România


Austria deține resursele de petrol, 50% din cele de gaze, un sfert din sectorul bancar și din cel de asigurări și peste două treimi din prelucrarea lemnului dinRomânia, potrivit zf.ro.

Astfel, companiile austriece au reușit să ajungă în topul firmelor din România, precum OMV Petrom (petrol și gaze), băncile Raiffeisen și BCR, Vienna Insurance și Uniqa (în domeniul asigurărilor), iar Schweihoffer și Egger în industria prelucrării lemnului.


În ultima perioadă se observă faptul că mulți austrieci au început să cumpere masiv imense suprafețe de teren arabildin țara noastră, datorită prețului foarte scăzut, față de cel din statele occidentale, de doar 3-4.000 de euro pe un hectar. De asemenea, Austria deține și alte afaceri importante în România, cum ar fi cele din domeniul producției cărămizilor, zaharului sau construcțiilor.

Fără discuție, capitalul austriac nu ar fi putut pătrunde atât de mult în România, dacă nu era posibilă circulația fără restricții a fondurilor, odată cu intrarea tării noastre în Uniunea Europeană.


Astfel, potrivit statisticilor oficiale, Austria făcuse investiții în valoare de 9,2 miliarde de euro în țara noastră. În urma alocării acestor sume în investițiile din România, austriecii au repatriat 836 de milioane de euro anul trecut, provenind din dividendelesocietăților, care au capital austriac.

Austria a alocat sume importante și pe alte piețe din Europa, în investiții, 10 miliarde de euro în Cehia, 5,8 miliarde de euro în Ungaria, 5 miliarde de euro în Slovacia sau 4,2 miliarde de euro în Polonia, conform sursei citate.

De-a lungul anilor, s-a constatat că firmele importante austriece care își desfășoară activitățile pe teritoriul românesc sunt pe primele locuri în clasamentul repatrierii dividendelor. Sumele care au ajuns la companiile-mamă din Austria, provenite dinRomânia au ajuns la nivelul a sute de milioane de euro.

Dintre firmele austriece din România, care au repatriat sumele provenite din dividentele din România se găsesc OMV Petrom, BCR și Reiffeisen Bank.

Sursa: http://ro.blastingnews.com/economie/2015/06/photo/photogallery-ne-au-luat-tot-petrol-banci-paduri-o-ara-din-europa-face-jocurile-in-romania-342729.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...