New York Times: Imunitatea la coronavirus după infectare ar putea dura câțiva ani sau mai mult, arată un nou studiu

Distribuie!by De Bobi Neacșu, Marți, 17 noiembrie 2020, 22:40. Ultimul update Marți, 17 noiembrie 2020, 22:53 Un studiu care a analizat probele de sânge de la pacienţi COVID-19 recuperaţi arată că în cazul celor mai mulți dintre ei răspunsul imun al organismului este puternic și se întinde pe termen lung, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

De Bobi Neacșu, Marți, 17 noiembrie 2020, 22:40. Ultimul update Marți, 17 noiembrie 2020, 22:53 Un studiu care a analizat probele de sânge de la pacienţi COVID-19 recuperaţi arată că în cazul celor mai mulți dintre ei răspunsul imun al organismului este puternic și se întinde pe termen lung, scrie The New York Times.

La opt luni de la infecţia cu noul coronavirus, majoritatea persoanelor care și-au revenit au încă suficiente celule imune pentru a evita infectarea și pentru a preveni boala, arată datele studiului „Memoria imunologică la SARS-CoV-2”, realizat de cercetătorii Institutului de Imunologie La Jolla, California. Potrivit noilor date, o rată lentă de declin pe termen scurt sugerează, din fericire, că aceste celule imune pot persista în corp pentru foarte mult timp, ani sau chiar decenii. Cercetarea nu a fost publicată încă într-o revistă științifică, însă este cel mai cuprinzător și mai îndelungat studiu al memoriei imune la coronavirus până în prezent.


„Această cantitate de memorie ar împiedica probabil marea majoritate a oamenilor să ajungă în spital cu o formă severă, timp de mai mulți ani”, a spus Shane Crotty, virolog la Institutul de Imunologie La Jolla, care a condus noul studiu. Studiul a analizat probele de sânge de la 185 de bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 19 și 81 de ani, care și-au revenit după COVID-19. Majoritatea au avut simptome ușoare, care nu au necesitat spitalizare. Cei mai mulţi au furnizat doar o probă de sânge, dar 38 au furnizat mai multe probe pe parcursul mai multor luni. Echipa a urmărit patru componente ale sistemului imunitar: anticorpi, celule B care produc mai mulți anticorpi la nevoie, și două tipuri de celule T care ucid alte celule infectate. Ideea a fost de a construi o imagine a răspunsului imun în timp.

Alina Denciu, soţia medicului erou din Piatra Neamţ: „Testul de la Floreasca a fost contaminat.„ Ce i-a interzis femeia lui Tătaru Cercetătorii au constatat că anticorpii au fost durabili, cu scăderi modeste la șase până la opt luni după infecție, deși a existat o diferență de 200 de ori în nivelurile dintre participanți. Un număr mic de persoane infectate din noul studiu nu au avut imunitate de lungă durată după recuperare, probabil din cauza diferențelor în cantitățile de coronavirus la care au fost expuși. Dar vaccinurile pot depăși această variabilitate individuală, a spus Jennifer Gommerman, imunolog la Universitatea din Toronto. „Trebuie să fim foarte atenți dacă reinfecția va fi sau nu o problemă”, a spus dr. Shaman, care a condus un studiu care a sugerat că imunitatea s-ar putea estompa rapid și că reinfectările ar putea avea loc în decurs de un an.


De ce a pierdut Igor Dodon alegerile: sindromul PSD-Patriciu-Voiculescu „Așadar, este foarte încurajator să vedem dovezi că avem un astfel de răspuns persistent și robust, cel puțin la aceste scale de timp. Până acum, cel puțin, reinfectările cu coronavirus par a fi rare”, a spus Shaman. Exact cât durează imunitatea este greu de prezis, deoarece oamenii de știință nu știu încă ce niveluri ale diferitelor celule imune sunt necesare pentru a se proteja de virus. Dar studiile de până acum au sugerat că chiar și un număr mic de anticorpi sau celule T și B pot fi suficiente pentru a-i proteja pe cei care și-au revenit. Participanții la studiu au realizat aceste celule în cantități însemnate, până acum. „Nu există niciun semn că celulele de memorie vor cădea brusc, ceea ce ar fi cam neobișnuit. De obicei, există o decădere lentă de-a lungul anilor”, a spus dr. Iwasaki. „Nu cred că este o predicție nerezonabilă să credem că aceste componente ale memoriei imune vor dura ani de zile”, spune şi doctorul Bhattacharya.

Noile descoperiri ar putea veni probabil ca o ușurare pentru experții îngrijorați de faptul că imunitatea la virus ar putea fi de scurtă durată și că vaccinurile ar trebui să fie administrate în mod repetat pentru a menține pandemia sub control. Noua cercetare se potrivește cu o altă descoperire recentă: supraviețuitorii SARS, cauzată de un alt coronavirus, poartă încă anumite celule imune importante la 17 ani după recuperare. De asemenea, cercetătorii de la Universitatea din Washington, conduși de imunologul Marion Pepper, au arătat că anumite celule „de memorie” care au fost produse în urma infecției cu coronavirus persistă cel puțin trei luni în organism. Mai mult, un studiu publicat recent a constatat că persoanele care s-au recuperat de la Covid-19 au celule imune puternice și protectoare chiar și atunci când anticorpii nu sunt detectabili. Akiko Iwasaki, imunolog la Universitatea Yale, a declarat că nu a fost surprinsă de faptul că organismul are un răspuns pe lungă durată pentru că „asta se presupune că se va întâmpla”. În ultimele luni, rapoartele privind scăderea nivelului de anticorpi au creat îngrijorarea că imunitatea la coronavirus poate dispărea în câteva luni, lăsând din nou persoanele vulnerabile la virus. Pe de altă parte, mulți imunologi au observat că este firesc ca nivelul anticorpilor să scadă. În plus, anticorpii sunt doar un braț al sistemului imunitar.
Citeşte întreaga ştire: New York Times: Imunitatea la coronavirus după infectare ar putea dura câțiva ani sau mai mult, arată un nou studiu

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite