Norvegia, ţara milionarilor. Fiecărui norvegian îi revine un milion de coroane din vânzarea petrolului

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Candva a fost si la noi asa si se ajungea la mai bine, daca mai derula sistemul de pana acum 25 de ani, nu spun pe vrema cui, ca guvernul dictatorial Iohannescian, pedepseste cu inchisoare pe cei ce isi glorifica trecutul. Iohannis sa returnezi taxele si plata facultatii pe care ai facut-o pe vremea celui caruia nu mai pot sa ii scriu numele decat in context denigrator, daca a fost dictator asa cum voi in ticalosia voastra ati adoptat astfel de legi.

Norvegia a devenit prima ţară din lume unde toţi locuitorii sunt milionari, în monedă naţională. Fondul care colectează veniturile din petrol a depăşit 5.000 de miliarde de coroane, după explozia preţurilor la ţiţei şi gaze naturale. Fondul a fost înfiinţat de stat pentru a asigura Norvegiei un viitor fără griji, atunci când rezervele de petrol se vor epuiza.


Norvegia este al şaptelea exportator de petrol din lume. Conştienţi că resursele se vor termina la un moment dat, conducătorii ţării au înfiinţat în 1990 un fond în care toţi cei peste 5 milioane de cetăţeni sunt acţionari.

Săptămâna aceasta, valoarea fondului a ajuns la 5.100 miliarde de coroane, echivalentul a peste 600 de miliarde de euro. Asta înseamnă că fiecărui norvegian îi revine peste un milion de coroane. Totuşi, oamenii nu se pot atinge de bani, care sunt gestionaţi de Banca Centrală. Ei sunt destinaţi bunăstării generaţiilor viitoare.


Patru la sută din bani sunt folosiţi pentru plata subvenţiilor şi a ajutoarelor sociale. Alte cinci procente sunt folosite pentru consolidarea capitalul ţării. Investiţiile se fac însă cu mare prudenţă şi cumpătare.

Am pus la punct o echipă mare dedicată investiţiilor imobiliare, astfel încât să putem realiza mai multe tranzacţii. Dacă o să investim sau nu, asta depinde însă de piaţă şi de oportunităţi”, spune Yngve Slyngstad, CEO la Fondul de stat.

Strategia autorităţilor de la Oslo a dat roade. Fondul de stat reprezintă 183% din PIB-ul ţării, fiind cel mai mare din lume. Şi, în timp ce alte state europene se zbat să iasă din criză, Norvegia deţine aproape 1% din totalul acţiunilor la nivel mondial.

Sursa click aici

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...