Noua metodă de impozitare a locuinţelor ar putea lăsa românii fără case

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Până acum, valoarea unei clădiri supuse impozitării avea o valoare fixă, care se calcula pe baza suprafeţei, a materialelor din care e construită, a vechimii şi a amplasării ei. Mărimea impozitului putea creşte sau scade doar prin modificarea procentului de impozitare a valorii locuinţei.

După noua metodă de stabilire a impozitului, propusă de premierul Dacian Cioloş, impozitarea se va face asupra valorii de piaţă a locuinţei, deci după o valoare subiectivă, care este expusă în mod frecvent fluctuaţiilor şi speculaţiilor de tot felul, ca şi în cazul cursului valutar. Cu alte cuvinte, impozitul va creşte sau va scădea în funcţie de cum este manipulată piaţa imobiliară de către cei care o controlează, adică samsarii şi rechinii imobiliari.


Imaginaţi-vă că un astfel de rechin imobiliar are interesul să cumpere un număr mare de locuinţe într-o anumită zonă. Manipulând „piaţa liberă”, mai precis preţul de piaţă al locuinţelor, acesta va determina creşterea semnificativă a impozitului pe locuinţe în acea zonă. Persoanele care nu vor mai putea să-şi achite impozitele vor fi obligaţi să-şi vândă locuinţele, făcând astfel să crească mult oferta de locuinţe. Beneficiind de o ofertă mare, rechinul imobiliar va putea apoi să manipuleze piaţa în sensul scăderii valorii de piaţă a caselor respective, putând astfel să achiziţioneze un număr mare de case, la un preţ redus şi transformând un număr mare de proprietari în chiriaşi sau oameni ai străzii.

Un alt efect al acestui sistem de impozitare este apariţia unei mafii a evaluatorilor imobiliari. Conform noii proceduri, fiecare locuinţă va fi evaluată periodic de către un expert evaluator, pentru a i se stabili cât mai corect valoarea de piaţă. Imaginaţi-vă ce combinaţii şi ce şpăgi ar putea primi aceşti evaluatori, pentru a subevalua sau supraevalua o locuinţă, în funcţie de interesele celor care au comandat evaluarea! Pe urmă câte cazuri ar putea exista, de proprietari anchetaţi, pentru că şi-au evaluat în mod fraudulos valoarea locuinţei şi transformaţi fără voia lor, peste noapte, în corupţi şi infractori!


Părerea mea este că această nouă metodă de impozitare a clădirilor este încă o încercare de jecmănire a cetăţeanului, un abuz şi o încălcare grosolană a dreptului la proprietate, despre care se face atâta caz în societatea capitalistă.

 

 

Sursa: aparatorul.md

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...