O fetiță de 11 ani „NU ESTE COPIL”, susține avocatul unui bărbat de 29 de ani, acuzat de abuz sexual

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cazul renaște dezbaterea despre vârsta de consimțire la un act sexual, în Franța, pentru că familia susține că bărbatul ar trebui inculpat pentru viol.

Procesul tânărului de 29 de ani a început, ieri, la Paris, acesta fiind acuzat că a abuzat sexual de o fetiță de 11 ani.


Franța nu are o vârstă legată sub care un minor poate să nu fie de acord cu o relație sexuală – deși Curtea Supremă a decis că micuții cu vârste de 5 ani sau mai mici nu pot consimți, scrie The Guardian.

Avocații suspectului din acest caz spun că fata a consimțit și era conștientă de ceea ce făcea, iar avocații fetei susțin că ea era pur și simplu prea mică și confuză, pentru a opune rezistență.


Într-o decizie care i-a șocat pe mulți, biroul procurorului din orașul Pontoise a decis să-l acuze pe bărbat nu pentru viol, ci pentru „abuz sexual asupra unui minor sub 15 ani”.

Avocații apărării spun că bărbatul și fata s-au întâlnit într-un parc și fata l-a urmat de bună voie într-un apartament și a fost de acord cu actul sexual. Ei mai spun că tânărul de 28 de ani, la acea vreme, a crezut că fetița avea cel puțin 16 ani.

Familia fetei a depus plângere de viol în orașul Montmagny, dar se pare că procurorii au considerat că acuzatul nu a folosit violența sau coerciția. Legea franceză definește violul ca penetrare sexuală comisă „cu violență, coerciție, amenințare sau surpriză”.

„Avea 11 ani și 10 luni atunci, adică aproape 12 ani”, a spus avocatul apărării, Marc Goudarzian. „Așadar povestea se schimbă, ea nu este un copil”.

Colega avocatului, Sandrine Parise-Heideiger, a mers mai departe, spunând: „Nu avem de-a face cu un prădător sexual cvare atacă o mică gâsculiță”.

Ea susține că imediat ce copiii „au expresivitate sexuală și au o atitudine care-i pune în pericol”, atunci „nu înseamnă neapărat că persoana de partea cealaltă este un prădător sexual”.

Grupurile pentru drepturile copilului și un psihiatru care au depus mărturie în acest caz cred altceva. Carine Diebolt, avocata familiei, a cerut tribunalului, ieri, să schimbe inculparea în viol.

„Suspectul știa foarte bine că ea este un copil”, a explicat Armelle Le Bigot Macaux, președinta COFRADE, un grup pentru apărarea drepturilor copilului. „Acest copil nu este protejat în prezent de societatea noastră franceză”.

Dacă este declarat vinovat de abuz sexual, suspectul – tată a doi copii – poate fi condamnat la 5 ani de închisoare. Violul unui minor sub 15 ani se pedepsește cu până la 20 de ani de închisoare.

Procesul a fost amânat, după ce judecătorul a spus că anchetatorii ar trebui să cerceteze mai bine acest caz.

„Este o victorie”, le-a spus Diebolt jurnaliștilor, după proces. „Principalul lucru este că fata poate fi ascultată, cel puțin, ca victimă a unui viol…putem spune că este o victorie pentru victime”.

Avocatul apărării consideră că decizia curții a fost provocată de publicitatea mare care s-a făcut acestui caz.

Guvernul francez a propus introducerea unei vârste minime pentru consimțământ sexual. Legea va include o prevedere care spune că actul sexual cu un copil sub o anumită vârstă este prin definiție coercitivă.

Vârsta minimă propusă nu a fost încă decisă, dar ar putea fi între 13 și 15 ani. Proiectul de lege este așteptat să fie prezentat de guvern luna viitoare.

În noiembrie 2017, un tribunal penal din regiunea Seine-et-Marne a achitat un bărbat de 30 de ani, acuzat că a violat o fată de 11 ani, pentru că nu a folosit violența sau coerciția.

http://evz.ro/fetita-barbat-abuz-sexual.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Oamenii pot extrage energie de la alti oameni in acelasi fel in care o fac plantele

O echipa de cercetatori in domeniul biologiei de la Universitatea Bielefeld a facut o descoperire epocala, aratand ca plantele pot...

Dr. Camelia Smicală: „Ca urmare a faptului că studiile științifice valabile azi pot fi declarate nule mâine, dreptul pacientului de a decide un act medical și de a fi informat corect ar trebui să stea în continuare la baza medicinei”

Doctorița română Camelia Smicală din Finlanda a postat miercuri un studiu de caz în care își prezintă opinia personală, bazată...

Soros recunoaște public: cheltuie 500 de milioane de dolari ca să aducă cât mai mulți imigranți musulmani în Europa. De ce face asta?

Cu un tupeu și o viclenie greu de egalat, păpușarul internaționalist George Soros, unul dintre principalii islamizatori ai Europei, a...

Deci SE POATE! Un oraș din România depășește New York, Londra, Roma și Paris la calitatea vieții

România are un oraș în clasamentul mondial privind calitatea vieții, unde se trăiește chiar mai bine decât în multe metropolele occidentale. Publicația Numbeo...

Închide