Papa: Creștinii ar trebui să le ceară iertare homosexualilor

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Trebuie să ne cerem și iertare, nu doar scuze! Iertare!” a fost răspunsul oferit duminică de papa Francisc unui jurnalist care îl întrebase dacă e de acord cu declarația unui cardinal german potrivit căreia Biserica Catolică ar trebui să le ceară scuze homosexualilor, mai ales după masacrul din Orlando.

„Noi, creştinii, trebuie să ne cerem scuze pentru atât de multe lucruri, nu numai pentru acesta (modul în care au fost trataţi homosexualii – n.r.), dar trebuie să ne cerem şi iertare, nu doar scuze! Iertare! Este un cuvânt pe care îl uităm atât de des!”, a spus papa.


„Cred că Biserica nu trebuie să îşi ceară scuze numai (…) unui homosexual pe care l-a insultat, ci trebuie să le ceară scuze şi celor săraci, şi femeilor care au fost exploatate, copiilor care au fost exploataţi prin muncă. Trebuie să îşi ceară scuze pentru că a binecuvântat atât de multe arme”, a spus suveranul pontif.

În timp ce Biserica Catolică nu susține legitimitatea relațiilor gay, nu consideră tendințele homosexuale drept păcat, câtă vreme persoana care le nutrește se străduiește să fie castă.


„Cine sunt eu să judec?” au fost cuvintele lui Francisc, care au compus fraza considerată afi cea mai revoluționară întrebare a anului 2013. Întrebarea a fost adresată de Francisc în cadrul unei conferinţe de presă, ca răspuns la problema legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Nu întâmplător, papa se întorcea dintr-o vizită oficială în Brazilia, care avusese loc la finalul lunii iulie 2013. Cu doar două luni mai înainte, cuplurile gay din Brazilia primiseră permisiunea de a se căsători şi aveau acum drepturi egale cu persoanele heterosexuale în faţa legii.

„Voi repeta ceea ce spune catehismul Bisericii,” a spus papa anul acesta, „şi anume că ei (homosexualii) nu ar trebui să fie discriminaţi, ei ar trebui să fie respectaţi, ajutaţi duhovniceşte.”

În cadrul unei ceremonii organizate pe 12 martie în anul 2000, suveranul pontif I-a cerut iertare lui Dumnezeu pentru păcatele comise de Biserica Catolică de-a lungul existenței sale.

Șase cardinali au enumerat, rând pe rând, păcatele de care se face vinovată biserica. Papa Benedict al XVI-lea era, pe atunci, cardinal și a avut și el de citit un păcat pe care biserica trebuia să îl mărturisească. „Greșelile comise în serviciul adevărului” au fost invocate de cardinalul Ratzinger, care a amintit „metodele neevanghelice” la care au recurs creștinii, în special în timpul cruciadelor sau al Inchiziției.

Papa Ioan Paul al II-lea a cerut atunci „cu tărie” iertarea lui Dumnezeu pentru faptul că „în anumite perioade ale istoriei, creștinii au recurs adesea la metodele intoleranței, pătând fața bisericii”.

http://semneletimpului.ro/religie/papa/francisc/papa-crestinii-ar-trebui-sa-le-ceara-iertare-homosexualilor.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Grigore Leșe susține că nu i s-a spus că urmează să apară într-un clip contra Catedralei Mântuirii: O să cer să mă scoată AFARĂ din videoclip. Eu nu am nimic împotriva Catedralei, nu am ce căuta într-o poveste din asta

Parlamentul a adoptat legea prin care băncile pot fi SALVATE de la faliment prin confiscarea depozitelor

A murit Dan Adamescu! Omul de afaceri avea 68 de ani | Familia fostului patron al României libere acuză judecătorii care nu au acceptat cererea de eliberare condiţionată a acestuia

Cele mai spectaculoase şosele din ROMANIA pe care trebuie sa le vizitezi

Dr. Hamer „Orice boală este cauzată de un șoc emoțional”

Închide