Parlamentul, în 2016: Aleşii locali condamnaţi definitiv cu suspendare nu îşi pierd funcţiile

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Aceasta lege il protejeaza in primul rand pe Iohannis, ca altfel ar trebui sa fie la inchisoare pentru casele ilegale pe care le-a detinut in calitate de Primar.

La începutul anului, preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să promulge legea care le dă voie aleşilor locali condamnaţi cu suspendare să rămână pe post şi a retrimis-o în Parlament pe motiv că “afectează lupta împotriva corupţiei”. Astăzi, parlamentarii l-au trimis la plimbare pe şeful statului.


Aleşii locali care au fost condamnaţi definitiv, ce-i drept la o pedeapsă cu suspendare, nu cu executare, ar putea să nu îşi mai piardă mandatele. De ce? Pentru că Senatul – în calitate de for decizional – a respins, miercuri, cu 82 de voturi “pentru”, 27 “împotrivă” şi două abţineri, cererea de reexaminare a legii care viza modificarea Statutului aleşilor locali, înaintată la începutul anului de preşdintele Klaus Iohannis.

Iohannis avertiza atunci că legea care i-a fost trimisă spre promulgare “ar putea afecta lupta împotriva corupţiei, precum şi eficienţa cadrului legislativ în materie de integritate”, motiv pentru care a retrimis actul normativ spre a fi reconsiderat de legiuitori.


Legea, în forma adoptată de parlamentari, le permite consilierilor locali, judeţeni, primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene să rămână în funcţii dacă sunt condamnaţi la închisoare cu suspendare, încetarea de drept a mandatului având loc doar în urma unei condamnări privative de liberate cu executare, ceea ce, în opinia lui Iohannis, plasează sub semnul vulnerabilităţii chiar exercitarea mandatului de ales local.

În ceea ce-i priveşte pe primari şi şefii de consilii judeţene, legea mai prevede că mandatele lor încetează şi în cazul unei condamnări definitive pentru infracţiuni de corupţie prevăzute la art. 289-290 din Codul penal.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...