Patronul fabricii Lactate Brădet, în lacrimi: E uşor să arunci cu noroi

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

După o lună de la declanşarea crizei bebeluşilor cu sindrom hemolitic uremic, autorităţile continuă să se contrazică, iar, în tot haosul, a fost scoasă în faţă o făbricuţă românească – Lactate Brădet.

Nimic nu arată clar că problemele au pornit de la fabrica din Argeş. Cert este doar că bacteria E-coli a fost găsită într-un lot de brânză proaspătă, fabricat de Lactate Brădet şi este aceeaşi tulpină de E-coli găsită la unii dintre copii.


Însă, incertitudinile sunt în continuare mai multe ca certitudinile. Contaminarea produselor lactate se putea face pe întregul procesul de procesare-distributie, inclusiv atunci când ajunge în galantare. Cu toate acestea, numele firmei a fost făcut public, iar patronul fabricii a ieşit într-o declaraţie publică cu lacrimi în ochii şi anunţă că, după acest moment, fabrica nu are cum să mai continue.

Marius Badea spune doar că ei – patroni, administratori – nu trebuie învinuiţi de rea-intenţie sau neglijenţă. În rest, îşi pleacă capul şi nu pot răspunde cu certitudine părinţilor care îi întreabă ce să facă, dacă să mai cumpere produse de la firma lor.


Mărturiile lui pot declanşa anchete. Cel acuzat poate deveni în orice moment cel care acuză, dacă se va dovedi că fabrica a fost târâtă în mod greşit în acest scandal. Însă, în acest moment, pare o situaţie imposibilă. La fel de probabilă poate fi şi varianta în care, cu adevărat, în fabrică să existe probleme de sănătate publică, iar oamenii sunt îndreptăţiţi să afle din timp, chiar înainte de rezultatele finale, că există suspiciuni.

Povestea fabricii “Lactate Brădet”

“Fabrica noastră anul ăsta făcea 15 ani.  Fiecare utilaj din acea fabrică e pornit în prezenţa mea. Eu ştiu să lucrez pe fiecare utilaj. Am făcut-o pentru că acolo am copilărit.  Am făcut acea fabrică în memoria bunicilor mei. Care au trăit acolo şi mi-au dat educaţie. Şeful fabricii are un nepoţel de şapte luni şi, de la trei luni, mănâncă brânză proaspătă de la noi. Am încercat să facem o fabrică modernă la posibilităţile şi la capacităţile noastre. Sunt ferme cu care lucrăm de multă vreme. Ferme mari, cu capacitate de producţie de 10,15 mii de litri. Eu n-am făcut rău în viaţa mea la nimeni, cred că suntem printre puţinele fabrici care am plătit până la ultimul leu fermierilor.” 

“Mă bag sub masă şi îmi las capul jos pentru acei părinţi care şi-au pierdut copilul”

“Mă bag sub masă şi îmi las capul jos pentru acei părinţi care şi-au pierdut copilul. Mai mare suferinţă ca asta nu poate să existe. Nici nu vreau să-mi treacă prin cap vreodată că noi am putut să livrăm un aliment care să afecteze sănătatea unui micuţ. Eu n-aş putea trăi cu o asmenea conştiinţă pe cap.  Chiar îmi doresc din tot sufletul să se înţeleagă că nu poate să există o corelare între moartea copiilor şi produsele noastre. Nu toţi aceşt copii au mâncat produse de la noi. În niciun caz nu am vrut să fac ceva să distrug, sau să fac ceva să fac rău cuiva.  Nu vrem să punem siguranţa copiilor sau a altcuiva în pericol. Am copii, ţin la ei ca la ochii din cap. Sunt afectaţi şi ei, şi familia de momentele acestea. Dar sperăm să putem trece peste aceste probleme”

“Nu cred în posibilitatea ca noi să mai reintrăm pe piaţă”

E uşor să arunci imediat cu noroi.  Probabil că va fi ultima conferinţă, eu nu cred că se poate reabilita fabrica. E ca un copil pe care l-ai crescut şi trebuie să te desparţi de el la o anumită vârstă.  Eu ca administrator vă asigur că am făcut tot ce se putea.  În momentul în care te sună un părinte şi spune “dom’le, eu ce fac, mai iau lapte la copil”, ce-i spui?  Şi eu ca părinte, dacă aş avea cea mai mică suspiciune… Nu cred în posibilitatea ca noi să mai reintrăm pe piaţă.  Dacă creşti un copil, poţi să-l mai înlocuieşti cu altul? – mai spune Marius Badea, patronul fabricii Lactate Brădet.

“Îmi este foarte greu să explic ce se întâmplă”

“Toată controalele care au fost la fabrică au dovedit acest lucru. Că ne facem datoria cu responsabilitate. Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare în produsul nostru final. Facem control epidemiologic, la fiecare intrare în tură. Fiecare personal este verificat dacă are unghiile tăiate, dacă nu are bijuterii.  În momentul în care laptele intră în fabrică, se pasteurizează la 85 de grade. Se fac analize la produsele finite, nu la laptele materie primă.  Contaminarea poate să fie cu apă, când împingem produsul, fie în manipulare la noi. Doar la procesul final, omul îi aplică modelare manuală şi o stoarcere. Fie în magazinul de desfacere. La produsele de brânzeturi, necesită operaţiuni manuale, în care intervine omul.  Nu poţi să stai şi nu poţi să ştii ce face fiecare om, în fiecare secundă.
Am luat decizia de a nu mai face produse, până nu avem nişte rezultate sigure.

Îmi este foarte greu să îmi explic ce se întâmplă. Aştept cu mare nerăbdare rezultatele analizelor. Am trimis noi probe de apă şi produse.  Toate buletinele noastre sunt în regulă. Nu avem niciun buletin prost”

Ce spun autorităţile la o zi după ce au anunţat E-coli în brânza proaspătă Brădet

Achimi Irimescu, ministrul Agriculturii: “Contaminarea ar trebui să fi fost de la lapte, în principiu!”

În timp ce şeful unei direcţii din subordine are altă concluzie:

Andrei Butaru, preşedintele ANSVSA: “Nu putem vorbi la ora asta de un lapte contaminat.”

Trei copii au murit până acum din cauza bacteriei ucigaşe, şi nu se cunoaşte deocamdată cum au intrat copiii cu ea în contact.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...