Pe nesimtite, gazele s-au scumpit cu 15% de la 1 mai! Guvernul tace malc!

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Prețul gazelor pentru consumatorii casnici în regim reglementat aflați sub contract cu mai mulți furnizori regionali a crescut, de la 1 mai, cu 5 până la 15%, funcție de furnizor, potrivit unei liste cu noul nomenclator publicată în Monitorul Oficial de Autoritatea pentru Reglementare în Energie.

Clienţii casnici arondaţi , în regim reglementat, furnizorilor WIROM GAS, TULCEA GAZ,  ROMGAZ, PROGAZ P&D,                 M.M. DATA , MIHOC OIL,  MĂCIN GA, INSTANT CONSTRUCT COMPANY, HARGAZ HARGHITA GAZ , EURO SEVEN INDUSTRY, DESIGN PROIECT, DISTRIGAZ VEST, CORDUN GAZ, CONI şi B.E.R.G. SISTEM GAZ  vor plăti facturi mai mari pentru gazul consumat începând cu 1 mai 2018. Scumpirile pleacă de la 2%, cum e cazul WIROM, până la 14%, cum e cazul TULCEA GAZ, potrivit noilor preţuri publicate în Monitorul Oficial de către ANRE.


Câteva din noile preţuri aplicate de aceste firme clienţilor: Tulcea Gaz – 113,42 lei/MWh, de la 98,61 lei; Distrigaz Vest(Oradea) – 120,56 lei/MWh, de la 112,88 lei; Măcin Gaz – 136,27 lei/MWh, de la 125,19 lei; Wirom(Alexandria, Corabia, Giurgiu, Olteniţa şi Turnu Mǎgurele) – 113,42 lei/MWh, de la 12.19 lei; Romgaz – 134,96 lei/MWh, de la 119,10 lei; Mihoc Oil(localităţi din Neamţ) – 136,27 lei/MWh, de la 130,50 lei; Cordun Gaz(localităţi din Neamţ) – 121,64 lei/MWh, de la 104,62 lei; Hargaz(Harghita) – 147,18 lei/MWh, de la 136,41 lei.

ENGIE a scumpit deja cu 10% gazul, de la 1 aprilie, anticipat faţă  de cei 15 furnizori cărora li s-a aprobat acum majorarea preţurilor cu care îşi facturează clienţii . Mai sunt încă 17 furnizori care activează pe piaţa reglementată a consumatorilor casnici care au încă tarife nemodificate, printre ei, şi E.ON, care activează în Moldova şi Transilvania şi care, împreună cu ENGIE(în tot sudul ţării), acoperă 90% din furnizarea către casnici în România.


Reamintim că, în 10 ianuarie, ANRE a scumpit, la toţi furnizorii de pe reglementat, gazele cu un procent mediu de 8,3%. Autoritatea a argumentat atunci că majorarea de tarife se datorează exclusiv preţurilor de achiziţie a gazelor, pentru că celelalte tarife reglementate, cum ar fi distribuţia, trasnportul şi înmagazinarea, au rămas la fel. Cu ce se întâmplă de la 1 mai, putem spune acum că, în gaz, 2018 a adus un val de scumpiri pentru casnici. Sigur, consumatorii au la dispoziţie opţiunea de a renunţa la tariful reglementat şi a trece în piaţa concurenţială. ANRE menţionează această soluţie de fiecare dată când operează majorări de preţuri. „Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, nu implică modificări de ordin tehnic şi orice client final casnic de gaze naturale poate să treacă de la furnizarea în regim reglementat la furnizarea în regim concurenţial”, precizează reglementatorul.

ANRE a pus la dispozitie, la pagina proprie de internet, o aplicaţie web de comparare a preţurilor în domeniul gazelor naturale denumită „Comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale”, instrument independent şi necomercial al cărui scop este sa permită compararea preţurilor de furnizare şi a condiţiilor oferite de furnizorii de gaze naturale, înainte de a alege un anume furnizor sau o anume ofertă-tip.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
SCOATE-TI COPILUL DIN MAINILE MASONERIEI: SCHIMBA ACEST SERIAL DE DESENE ANIMATE CHIAR ACUM!

Parintii din intreaga lume sunt indignati de ultimul serial de desene animate de la Disney care se intituleaza „Caderea gravitatiei” ...

Povestea lui Pazvante Chiorul, soldatul otoman care s-a răzvrătit împotriva stăpânirii otomane şi a jefuit Muntenia

Osman Pazvantoglu a fost un soldat otoman, devenit un rebel împotriva stăpânirii otomane, apoi guvernator al paşalei Vidin din 1799....

Un colind românesc a ajuns hit în Asia – 19 săptămâni pe primul loc în topul asiatic (VIDEO)

„ Un colind românesc a ajuns hit în Asia – 19 săptămâni pe primul loc în topul asiatic (VIDEO) „Melodia...

Tatăl a construit un pat pentru curtea din spatele casei, dar staţi să vedeţi salteaua. Genial!

O zi petrecută în parc poate fi oricând relaxarea de care avem atât nevoie după o perioadă de muncă asiduă....

Închide