Pericolul din materialele de izolare termica! Putini stiu la ce se expun pentru o factura mai mica la incalzire

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Izolarea termica a blocurilor si montarea geamurilor termopan, care ne ajuta sa platim mai putin la caldura, ar putea avea efecte nocive asupra sanatatii.

Studii realizate de cercetatorii din Cluj arata ca atat solul, cat si materialele de constructii emana gaze radioactive. Unul dintre ele este radonul, substanta care poate provoca unele forme de cancer.


Constantin Cosma, cercetator: „S-a constatat ca eficientizarea energetica a locuintelor creste continutul de radon si de alte gaze care de asemenea sunt periculoase pentru sanatate. O locuinta foarte bine izolata fata de una normala poate creste concentratia de radon de 2-3 ori.”

Specialistii in constructii recunosc ca de vina este modul in care sunt reabilitate cladirile, dar si materialele folosite.


Serban Tiganas, arhitect: „Polistirenul este preferat pentru ca este extraordinar de usor de prelucrat pe santier. Se pare ca materialul are o serie de probleme.”

Ioan Moga, inginer constructor: „Daca ar fi sa clasificam cele mai permeabile ar fi vata, vata minerala, vata de sticla etc. Si mult dupa vine polistirenul.”

Putini sunt insa cei care stiu la ce pericol se expun doar pentru ca vor o factura mai mica la incalzire.

„Exista un anumit nivel la care expunerea prelungita in conditiile unei ventilatii insuficiente predispune la cancer pulmonar. Sunt foarte multi pacienti si ma intreaba de ce am facut cancer pulmonar. Poate raspunsul este in acest radon.”, spune Marioara Simon, medic primar pneumolog, potrivit digi24.ro.

Pentru a diminua efectele nocive ale acumularilor de radon in locuinte, masura cea mai simpla este aerisirea temeinica a spatiilor inchise.

Pericolul din materialele de izolare termica! Putini stiu la ce se expun pentru o factura mai mica la incalzire

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
O mie de ani în trei minute! Cum s-a schimbat harta Europei într-un mileniu

Scrisul de mana nu se mai invata la scoala in unele tari deoarece viitorul va fi digital| ce spun specialistii?

Scandal imens. SRI vrea o lege care sa controleze in totalitate Internetul (VIDEO)

IPOTEZĂ: Regele Mihai ar fi murit încă de anul trecut. Dacă-i adevărat, s-a făcut părtașă și patriarhia română prin pseudo-mitr. Iosif?

La 12 ani de la moarte, sârbii vor să-i ridice statuie lui Slobodan Miloșevici, la Belgrad: Nu a permis nimănui să umilească poporul sârb!

Închide