Prima moschee din Călărași, inaugurată în prezența a 11 ambasadori ai unor țări islamice în România: Lăcașul de cult, construit pe un teren proprietate privată a județului care a fost dat în uz gratis

Distribuie!by Inaugurarea primei moschei din Călărași va avea inaugurarea joi, în prezența a 11 ambasadori, aratăconstantanoastra.ro. Lăcașul de cult a fost construit pe un teren proprietate privată a județului și a fost dat în uz gratis către Muftiatului Cultului Musulman din România încă din 2006. Potrivit muftiul Cultului Musulman din […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Inaugurarea primei moschei din Călărași va avea inaugurarea joi, în prezența a 11 ambasadori, aratăconstantanoastra.ro. Lăcașul de cult a fost construit pe un teren proprietate privată a județului și a fost dat în uz gratis către Muftiatului Cultului Musulman din România încă din 2006.

Potrivit muftiul Cultului Musulman din România, Murat Iusuf, moscheea reprezenta o necesitate, având în vedere că enoriașii musulmani din județ nu aveau niciun lăcaș de cult pentru a se ruga. Vorbim despre aproximativ 2000 de persoane, atât turci, cât și tătari.


Cât despre fondurile necesare construirii moscheei, banii au fost procurați de muftiat, având și un sprijin din partea Diyanet-ului (instituţia din Turcia care administrează problemele legate de religie -n.r.).

La eveniment vor participa reprezentanţi ai etniilor turcă şi tătară, secretarul de stat de la Departamentul pentru Relaţii Intertenice, Aledin Amet, autorităţile locale din Călăraşi, dar şi 11 ambasadori ai unor ţări islamice în România.


Sursa> b1.tv

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite