Prof.univ.dr. Alexandru Vlad Ciurea: Izolarea ne-a tâmpit. Arma împotriva covid-ului este o imunitate bună, ce se bazează pe gândirea pozitivă

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Izolarea are efecte neurologice serioase, atrage atenția profesorul neurochirurg Vlad Ciurea. În special persoanele vârstnice trebuie să iasă afară să socializeze, pentru stimularea creierului și a imunității. În această perioadă, au apărut situații frecvente în care mai multe persoane suferă de tulburări de memorie, dezorientare, probleme de echilibru sau lipsa coordonării. Toate sunt efecte ale unei rutine zilnice repetitive și limitate între patru pereți, consideră neurochirurgul.

Am observat ceva, încă nu sunt raportate, la pacienții mei care au fenomene ușoare, că evoluează. Mi-e foarte jenă să-i arunc în față unei doamne, domn «dumneata ai Alzheimer». Toți vin în ultimul timp, de la o anumită vârstă, cu tulburări de memorie, dezorientare, probleme de echilibru sau nu mai au coerența gestului, scapă paharul. De ce? «Mama e stresată, bunica nu se mai coordonează». Altceva este.


Conexiunile în sistemul nervos nu se mai fac corect, pentru că această izolare nu a dus la ceva bun. Între patru pereți, uitându-ne eventual la TV sau discutând aceleași lucruri în familie nu am făcut decât să ne tâmpim luni și luni de zile. Trebuie să ieșim afară! Omul este un produs social, trebuie să vorbească, să comunice, trebuie să colaborăm, să socializăm între noi” a declarat reputatul profesor neurochirurg Vlad Ciurea, la Digi24.

Izolarea are efecte neurologice serioase, iar persoanele vârstnice sunt cele mai expuse de izolare, și trebuie să iasă afară în parc, atrage atenția neurochirurgul.


Este nevoie să schimbăm rutina. În acest moment ne-am izbit de ceva nou și în această situație nouă în care ne aflăm trebuie să ne adaptăm. Persoanele în vârstă, nu-i lăsați în casă. Scoateți-i măcar pe o bancă, în parc, să socializeze, să vorbească, să joace șah, să facă cuvinte încrucișate. Toate lucrurile acestea dezvoltă cerebral o grămadă de activități.

loading...

Foarte multă lume, am constatat în ultimul timp, vin în familie și spun că parcă uită, nu mai știe, pune cheile în frigider. Această adunare face foarte bine pentru toată lumea. Schimbul de idei, vederea. Faptul că unul are o cravată mai frumoasă, o îmbrăcăminte mai superbă, o coafură. Asta face foarte bine, nu este invidie, nu este gelozie, este o gândire pozitivă. Aici urmează și al doilea element, descărcarea endocrină, și al treilea element, imunitatea.

Gândurile pozitive – așa trebuie să fim. Dacă suntem încruntați, supărați, atunci nu obții nimic, nici interlocutorii tăi, nici cei de la servici, nici cei de acasă, încontinuu. Asta nu duce la nimic bun. Scade și imunitatea și te face vulnerabil la COVID. Una dintre mijloacele de luptă împotriva COVID-ului este imunitatea, deci gândurile bune, starea noastră de sănătate, de prospețime, activitatea fizică și gândirea pozitivă”, a explicat profesorul de neurochirurgie.

Profesorul neurochirurg Vlad Ciurea, despre izolare: „nu am făcut decât să ne tâmpim luni și luni de zile”

Citiți și...

Lupu Bara din Cărpinet, românul care a murit la vârsta de 225 de ani. Iata incredibila sa poveste
Scandal la bordul unui avion. O femeie a fost dată afară cu tot cu copii, după ce fetiţa ei de 2 ani a refuzat să poarte mască
Înregistrări video BOMBĂ cu RITUALURI MASONICE în care sunt implicate MARI PERSONALITĂȚI ale ROMÂNIEI - VIDEO
Un politolog german ne avertizează: Trăim într-o CORPORATOCRAȚIE. În corporație nu e democrație, e dictatură. TOTUL ne e dictat
BNR anunta vremuri grele in Romania: O noua criza economica este aproape o certitudine!
Mesajul unui profesor de excepţie: Avem o țară plină de imbecili cu studii superioare, care nu știu că America e continent. Sunteți o generație aproape pierdută
Danileţ: Generaţia căreia i-am îmbuibat capul cu non-valori va lua mâine decizii pentru noi
Cercetatorii britanici au comparat actiunea uleiului obtinut din oregano cu actiunea a 18 antibiotice dintre cele mai populare. S-a dovedit ca oregano, prin continutul de carvacrol, actioneaza mai eficient decat antibioticele, distrugand si bacteriile rezistente la unele antibiotice.
Shimon Peres, preşedintele Israel: România a salvat 400.000 de evrei. Mulţumesc poporului român
VIRAL:Gravida care le-a pus capac medicilor. Iată cererile pe care le-a invocat aceasta!
Curtea Constituțională din Turcia a decis: Vaccinarea copiilor NU poate fi făcută FĂRĂ acordul părinților
DEMISIA. Iohannis: "Mi s-a propus să fiu membru" în organizația condusă de un Bilderberg și finanțată de Soros. "Sunt bucuros să spun că-mi doresc acest lucru"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!
Close
Citește mai multe:
Michael Douglas, la CNN: La Londra, am auzit vorbindu-se doar în limba română pe șantiere – video

Frau Merkel, mai dă-te dracu’! Nu poti incalca Constitutia Romaniei oricand ai tu chef!

Bulgaria, DA! România, NU! Am fost depășiți la TOATE CAPITOLELE! DECLARAȚII ISTORICE!

Borisov l-a trimis la plimbare “cu flota” pe Iohannis: Nu vrem război cu Rusia. Iohannis: Care flotă?

24 august 1929 are loc Masacrul de la Hebron, când 67 de evrei (inclusiv 23 de studenți) au fost uciși la Hebron, atunci parte din Mandatul britanic pentru Palestina, de către arabi incitați la violență prin zvonuri că evreii au pus stăpânire pe Moscheile de pe Muntele Templului.

Închide