Profit uriaş înregistrat de Castelul Bran. Cladirea a fost restituita casei regale de Habsburg, desi aceasta nici nu il construise si nu avea niciun drept asupra castelului

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Castelul Bran este cel mai vizitat obiectiv turistic din Braşov, iar de anul acesta vine cu două noi atracţii: Casa de Ceai a Reginei Maria deja deschisă şi, în premieră, un tunel secret care va putea fi explorat din luna iulie. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Turnurile şi bastioanele Braşovului, obiectivele turistice ale nimănui… Castelul Bran este obiectivul turistic cu cel mai mare profit din Braşov, respectiv 3 milioane de euro înregistrat în 2016. Banii intră în conturile lui Dominic de Habsburg, moştenitorul căruia statul român i-a retrocedat clădirea în 2009. Atunci, statul român a refuzat să plătească 60 de milioane de euro, bani cu care ar fi putut răscumpăra clădirea.

Initial Castelul fusese construit de catre sasi din cheltuiala lor, dupa care a fost donat de catre conducerea asupritoare locala monarhica, Reginei Maria fara acceptul localnicilor, care nu aveau scoala si nici drept de vot. Comunismul l-a smuls din ghearele regale si l-a dat poporului, insa conducerea masonica de dupa 90 l-a „restituit” casei regale de Habsburg, va dati seama ce certuri au fost intre sleahta Mihai si Habsburgii, care s-au despartit intre ei prin procese.


Castelul Bran este evaluat acum la 120 de milioane de euro. Potrivit datelor financiare, Castelul Bran a obţinut în 2016 un profit de 13,3 milioane de lei (aproape 3 milioane de euro), cea mai mare cifră din 2009 încoace.

Castelul Bran face bani din vânzarea de bilete (peste 900.000 de vizitatori în 2016), dar şi din vânzarea de produse branduite şi petreceri private.


Noutăţile de la Castelul Bran De anul acesta s-a deschis şi Casa de Ceai a Reginei Maria, iar din toamnă va fi deschis şi un tunel secret. Casa de Ceai datează de la 1920 şi se află în parcul Castelului Bran, pe malul lacului. A fost amenajată la iniţiativa Reginei Marie şi aici se servea ceaiul în fiecare zi. Acum a fost refăcută, transformată în cafenea şi a devenit o atracţie pentru turişti. Casa de Ceai s-a deschisla finele lunii aprilie şi va avea şi o terasă în aer liber de 150 de locuri. Vizitatorii pot sta la o cafea şi se vor putea relaxa în căsuţa în care cu aproape  un secol stăteau la o şuetă capetele încoronată ale României şi nu numai. Costurile totale ale proiectului de restaurare şi extindere a Casei de Ceai a Reginei Maria se apropie de 500 000 de euro. Tunelul secret al Castelului Bran a fost construit în 1930 la ordinul Reginei Maria pentru a uşura parcurgerea de către regina bolnavă de artrită a drumului dintre castel şi parc.  Accesul se făcea prin vechea fântână din curtea interioară a castelului unde a fost montat un lift electric cu ajutorului căruia Regina Maria putea coborî 30 de metri în subteran. După ce s-a construit liftul, la baza fântânii a fost săpat un tunel orizontal în stâncă, realizându-se legătura cu Parcul Regal al reşedinţei. Tunelul are 40 de metri lungime, iar Regina Maria putea ajunge mai repede în parcul castelului unde îi plăcea să citească şi să se relaxeze.

Tunelul secret nu a fost până acum niciodată deschis publicului. Administratorii Castelului Bran vor schimba acest lucru, iar Tunelul Secret urmează să devină un Tunel al Timpului. Turiştii vor urca într-un lift cu o capacitate de şase peroane, vor coborî 30 de metri sub pământ tot prin vechea fântână, iar apoi vor putea parcurge la pas tunelul de 40 de metri lungime pentru a ajunge în parcul regal. Tunelul nu este unul simplu, iar traversarea lui va fi o adevărată experienţă. De-a lungul său vor fi mai multe holograme care vor prezenta Castelul Bran de-a lungul istoriei sale, de la construirea sa din 1377. Data inaugurării nu este întâmplătoarea. Tunelul va fi deschis în luna iulie, când se împlinesc 640 de ani de la atestarea documentară a Castelului Bran.  Castelul Bran este o mare atracţie turistică, mai ales datorită mitului lui Dracula. Castelul Bran, devenit celebru în toată lumea drept Castelul lui Dracula, este un obiectiv turistic privat fiind, din 2009, în proprietatea lui Dominic de Habsburg. Turiştii care vin La Castelul Bran pot vizita acum 23 de camere, număr dublu fată de perioada când Branul făcea parte din patrimoniul naţional. Majoritatea pieselor de mobilier expuse au fost cumpărate din consignaţii din Italia şi datează din aceeaşi perioadă cu piesele originale. Din păcate, vizitatorii pot vedea foarte puţine obiecte care au aparţinut familiei regale. Printre acestea se află costumul popular preferat al reginei Maria, una dintre coroanele regale şi un pumnal ale regelui Ferdinad, dar şi cartea de oaspeţi a reginei Maria şi a principesei Ileana. Biletul de intrare la Castelul Bran costă 30 de lei.

Citeste mai mult: adev.ro/osazfw

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...