PSALMUL 22 FACE MINUNI CELOR CARE-L CITESC- Moartea mortii adica IISUS

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Psalmul 22 – dă tărie sufletului și liniște lăuntrică celor care-l citesc

Psalmul 22 face parte din grupul psalmilor de laudă, în care se aduce mulțumire lui Dumnezeu pentru binefacerile și minunile Sale. Acesta arată totodată nădejdea celui credincios în Dumnezeu, care nu este zdruncinată nici măcar de frica morții.


Deși este un psalm scurt, are o frumusețe aparte. Regele David contemplă frumusețile naturii create de Dumnezeu, și la vederea izvoarelor și a pășunilor înverzite, el simte multă tihnă în suflet. Mulțumirea adusă lui Dumnezeu pentru toate darurile primite este cel mai simplu mijloc prin care putem simți bucurie și pace lăuntrică.

Prin acest vers – „Domnul mă paște, și nimic nu-mi va lipsi”, împăratul David arată cât de mare este siguranța celui care se lasă în voia Domnului, își pune nădejdea în El și sufletul în mâinile Sale. Atunci când ne aflăm sub ocârmuirea lui Dumnezeu, nu simțim nici teamă, nici grijă, nici lipsă.


Se mai spune că în trecut, psalmul 22 era cântat de către cei care se botezau în noaptea de Paști. Din acest motiv, această rugăciune mai este asociată cu luminarea și înnoirea vieții.

În acest psalm se vorbește și despre Taina Euharistiei, a împărtășirii cu Trupul și Sângele Domnului, hrana duhovnicească ce dă tărie, curățire și viață veșnică celui care o primește cu credință: „Paharul Tău este adăpându-mă ca un puternic.”

Psalmul 22

„Domnul mă paște, și nimic nu-mi va lipsi. La loc de pășune, acolo m-a sălășluit; la apa odihnei m-a hrănit. Sufletul meu l-a întors, povățuitu-m-a pe căile dreptății, pentru numele Lui.

Că de voi și umbla în mijlocul umbrei morții, nu mă voi teme de rele, că Tu cu mine ești. Toiagul Tău și varga Ta, acestea m-au mângâiat. Gătit-ai masă înaintea mea, împotriva celor ce mă necăjesc.

Uns-ai cu untdelemn capul meu, și paharul Tău este adăpându-mă ca un puternic. Și mila Ta mă va urma în toate zilele vieții mele, ca să locuiesc în casa Domnului, întru lungime de zile.”

http://lataifas.ro/religii-si-credinte/89791/psalmul-22-pentru-intarirea-sufletului-si-regasirea-linistii-interioare/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+LaTaifas-remedii+%28LaTaifas.Ro+-+La+Taifas%29

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...