Regele care şi-a scos ţara la tarabă (p.s.)

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Aș vrea să-i răspund d-lui Ghenea, dar mi-e teamă că pornirile sale pro-mihăisteîntâiul, care-și trag seva dintr-o plimbare și o fotografie făcute cu regele ”Nr. 1 across the nations”, îl vor arunca iar într-o jenantă postură de a nega evidența. Din comentariile apărute pe marginea acestui subiect, am tras concluzia că dl. Ghenea nu cunoaște zicala: ”când 2 îți spun că ești beat…” altfel nu-mi explic de ce continuă să umble mahmur printre rândurile scrise aici. Așa cum am mai spus, nu sunt anti-monarhist ba chiar îi consider pe Carol I și Ferdinand personalități de referință în istoria nației române. Dar, dați-mi voie să nu-i bag în aceeași oală cu Carol II și Mihai I, dintr-un simplu motiv: aș submina prestigiul Casei Regale de România. Ultimii doi regi ai României au fost, după părerea mea, tot atâtea dezamăgiri rușinoase pentru demnitatea poporului nostru !

Carol II a devalizat țara înconjurat de o șleahtă jidovo-oportunistă, crezând că totul se mișcă în ritmul erecțiilor sale necontrolate. Mihai I, dintr-un orgoliu adolescentin, a decapitat conducerea țării oferind-o pe tavă sovietelor. Ce a urmat, se știe. Daca dl. Ghenea consideră actul de la 23 august 1944 drept unul încărcat de filonul patriotismului, este opinia sa și i-o respect. Vreo 50 de ani ni s-a servit acest ”aperitiv” în deschiderea marilor defilări. Dacă dl. Ghenea consideră că 30 decembrie 1947 a fost doar rezultatul presiunilor comuniste și nu a existat nici o negociere, iar părerea sa trebuie respectată. De fapt cărțile de istorie din școli nu-l contrazic, în continuare cei 1000 de studenți sunt potențiale victime. Dar d-le Ghenea, cum puteți dvs. cataloga următorul mesaj al majestății sale:


„Regimul tiranic, impus ţării noastre de Rusia sovietică, anunţă că marii patrioţi Iuliu Maniu şi Dinu Brătianu au murit încă de mulţi ani, în temniţele comuniste”„Jertfa lui Maniu şi Brătianu înseamnă lupta poporului român pentru independenţă şi rezistenţa lui împotriva tiraniei. Martiriul lor va fi simbolul iubirii de neam şi de ţară! (…) Maniu şi Brătianu au trăit şi au murit pentru libertatea, unitatea şi propăşirea neamului românesc şi pentru independenţa României” (Mihai I în 1961 – spunesitu.adevarul.ro)?

Eu aș zice că este o cruntă ironie la adresa celor 2 oameni politici, morți la Sighet, ca să nu spun batjocură. Păi bine majestate dar cine le-a dat cheile României pe tavă rușilor ? Antonescu, Maniu, Brătianu sau alteța ta ? Cine era șeful statului în 14 iulie 1947 când au fost arestați Maniu și Mihalache ? Nu cumva regele Mihai I ? Dar pe 11 noiembrie 1947, când a fost condamnat pe viață, cine se afla pe tron ? Sau Mihai I era prea ocupat cu ”jucăriile” primite de la sovietici, ca să mai bage în seamă decapitarea clasei politice ? De Tribunalele Poporului o fi auzit majestatea sa ? Sau de procesele începute în 1945 și umplerea pușcăriilor cu deținuți politici ?


E ușor și reconfortant să trimiți mesaje din bucătăria de la Versoix poporului român, când milioane de suflete erau strivite sub talpa bolșevică. Românii puteau suporta mai ușor opresiunea și crimele, când aflau că majestatea sa, regele lor, se gândește la Țară, nu ? Hai să nu fim ipocriți d-le Ghenea ! El nu a mai vrut să se întoarcă în țară din noiembrie 1947. Îl durea în basca regală de ce se întâmpla cu România ! Și-a negociat plecarea și dus a fost. Până și taică-su, Carol II, a fost surprins de ce scria în actul abdicării: “Marţi, 30 decembrie 1947. O zi îngrozitoare, ce zi sfâşietoare: (…) Mihăiţă a abdicat, azi, la 3. Vestea a căzut ca o măciucă pe capul nostru, am rămas, literalmente, trăznit. (…) La 3, a iscalit abdicarea şi a dat o Proclamaţie către popor, iar unele veşti zic că la 4 va părăsi Bucureştiul. A şi fost proclamată Republica Democratică Populară, alias Sovietică. M-a apucat o furie auzind această ştire; cine dracul l-a pus pe Mihăiţă să se întoarcă, ca, după o săptămână, să plece în condiţiile cele mai urâte şi dând către popor o proclamaţie ruşinoasă.

Nu numai că abdică pentru el şi urmaşii săi, dar spune, în proclamaţie, că lasă poporului grija de a-şi alege felul cum doreşte să fie guvernat, considerând că monarhia este un obstacol serios în calea dezvoltării democratice a Ţării. Mă sufocă ideea că fiul meu, ca suveran, să poată să-şi puie iscălitura sub un document astfel redactat. Toţi luptăm pentru a arăta lumei că forma democratică nu numai că este compatibilă cu Monarhia, dar că şi asta este, de fapt, mai garantată sub un suveran, decât sub un preşedinte, care-i, totdeauna, un om de partid şi iată că, acuma, Mihăiţă declară, sub iscălitură, contrariul şi, în acelaşi timp, autentifică actul de naştere a Republicii, forma de stat care nu poate permite României de a trăi.” (Carol al II-lea – “Intre datorie si pasiune”).

Acestea sunt doar trăirile de moment ale unui ex-rege, care a abdicat ruşinos de 2 ori, dar în esenţă are dreptate. El poate nu ar fi semnat asa ceva. Generalul Nicolae Sebastian declara: „La sfârşit, regele a dat mâna cu noi toţi. M-am pus ultimul în rând. Şi când a ajuns la mine, i-am spus: “Majestate, ieşiţi din amorţeala în care trăiţi. Luptaţi-vă, că nu se luptă nimeni pentru dumneavoastră!”. Şi mi-a răspuns: “Singur?!”. M-a dezamăgit. M-am convins definitiv că nu are priză.” (interviu România Liberă). De ce-i consider singurii regi adevăraţi pe Carol I şi Ferdinand ? Iată:

Carol I ieşea la balcon fără să clipească în faţa manifestanţilor veniţi să-i spargă geamurile palatului. După care cu un semn al mâinii declanşa şarja jandarmilor călare care împrăştiau mulţimea furioasă. La 1878, când ruşii au înconjurat Bucureştiul şi au ameninţat cu dezarmarea armatei române, regele Carol I a răspuns că armata română poate fi înfrântă, dar nu dezarmată. Şi era hotărât să se bată cu ruşii pentru a păstra Bugeacul. Regele Carol I a fost un adevărat conducător care a dus România în două războaie în urma cărora a avut câştiguri teritoriale.

Prestigiul monarhiei, construit de Carol I, a fost consolidat de regele Ferdinand. Nici acest membru al Casei de Hohenzollern nu a cedat. În 1917 România era înfrântă, zdrobită. Însă Ferdinand nu a cedat – unii contemporani spun că la îndemnul reginei Maria. S-a bătut până în ultima clipă. Nu el personal – dar a refuzat să cedeze, să îşi accepte înfrângerea. A refuzat să vadă o Românie înfrântă şi a fost proclamat rege al României Mari la Alba Iulia !

Carol al II-lea a cedat un sfert din teritoriul ţării fără să tragă un foc de armă. Nu mai detaliey corupţia generalizată a regimului, relaţia păguboasă cu jidauca Elena Lupescu etc. Carol al II-lea putea salva prestigiul Casei Regale prin declanşarea unui război de apărare a Basarabiei. Ar fi pierdut (sau poate nu!) acest război, România ar fi putut deveni teritoriu ocupat ca şi Polonia până în 1945 – însă prestigiul Casei Regale în ochii românilor ar fi fost intact. Însă Carol al II lea a preferat să părăsească România într-un tren de zece vagoane plin cu toate averile strânse în 10 ani de domnie.

Ultima şansă de reabilitare a monarhiei în România a avut-o regele Mihai. Regele Mihai ar fi putut declanşa un război de gherilă împotriva sovieticilor şi ar fi fost urmat de marea majoritate a populaţiei. Putea  muri în acest război şi ar fi fost un martir al neamului. Un erou. A ales să plece, ca şi tatăl său. Prin gesturile sale a făcut să dispară şi ultimele fărâme de prestigiu ale Casei Regale. Sunt de acord că abdicarea era inevitabilă, dar sa nu incerce regele nici macar cat negrul sub unghie ispita înfruntării? Să nu-i fi gâdilat palmele de monarh tânăr tentaţia de a-i da peste nas lui Groza, strigându-i de sa se audă dincolo de zidurile palatului, până în manualele de istorie: Cum îţi permiţi, domnule! IEŞI AFARĂ! Eu sunt Regele !.

Ce-i puteau face? Să-l omoare? Scandalul ar fi fost uriaş iar comuniştii, numai de asta n-aveau nevoie. Să-l arunce în puşcărie? Hai să fim serioşi. Cineva spunea că oricum tot aia era şi dacă nu abdica… Până la urmă, da… Însă nu e totuna dacă eşti călcat în picioare dar rămâi demn sau pleci într-o noapte cu trenul din pustia gară Sinaia, cocoşat de umilinţă, alungat, cu poporul maltratat şi cu intelectualitatea îngropată în gropi comune.

Când Emil Bodnăraş a pus mâna pe Mareşal să-l aresteze, acesta i-a spus scurt: “Porcule, cum îndrăzneşti să pui mâna pe un mareşal al armatei române?”. Şi jigodia a retras mâna. Ulterior, chiar Antonescu şi-a comandat plutonul de execuţie. Onoare sau fanatism prostesc ? Eu aleg prima. Acesta este motivul pentru care jidanii ne-au impus dreptul la „neiubire” pentru Mareşal. Nu pentru Transnistria, nu pentru antisemitism sau alte pricini, ci pentru a terfeli onoarea poporului român !

Părintele Arsenie Papacioc (Dumnezeu să-l odihnească) spunea: „Comunismul a umplut cerul de sfinţi!”. Din păcate, pentru noi românii, Mihai I nu se află printre ei…

Sfârşit

Regele care şi-a scos ţara la tarabă (p.s.)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...