Regele Mihai a fost membru al cultului Moral Re-Armament MRA despre care actrița Glenn Close mărturisește ca fiind o grupare asupritoare care i-a afectat membrii familiei teribil

Prince Michael of Romania and Princess Anne , seen after their wedding in the royal chapel , Athens , Greece . In the background is King Paul of Greece and Princess Helen , mother of Prince Michael . 11th June 1948, Image: 30580744, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Topfoto
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


Atunci când micuța Glenda Veronica Close avea doar șapte ani, părinții săi au intrat în mișcarea Moral Re-Armament (MRA), o grupare în care familia sa a stat pentru mai bine de 15 ani. MRA a fost o mișcare globală, fondată în 1938 de către grupul de la Oxford al ministrului american Frank Buchman. Deși avea rădăcini în gândirea creștină, MRA a devenit o grupare internațională din care făceau parte oameni din toată lumea, cu tot felul de crezuri sau istoric. Însă, MRA promova principiul celor patru absolute: onestitate, puritate, altruism și iubire, încurajându-și toți membrii să fie implicați activ în politică și în societate. De altfel, unul dintre principiile grupării era acela că pentru a schimba lumea trebuie să începi prin a te schimba pe tine.

În toată această perioadă, familia actriței a locuit în centrele comunale conduse de această organizație. De altfel, Close descrie această perioadă drept una asupritoare. MRA îi coordonau toate lucrurile din viața sa – de la hainele pe care trebuia să le poarte, la lucrurile pe care avea voie să le spună. A trăit în Elveția, studiind la St. George’s School. Și a călătorit în toată lumea cu  grupul muzical Up with People în care a format o trupă numită Green Glenn Singers, formată din ea, Kathe Green, Jennie Dorn și Vee Entwistle. Green Glenn Singers avea ca obiectiv să scrie și să cânte piese care să îi inspire pe oameni să aleagă viața pe care ar fi trebuit să o trăiască.


Close mărturisește că i-a luat ceva timp să își ierte părinții pentru decizia pe care au luat-o. O hotărâre care, fără doar și poate, i-a afectat puternic pe toți copiii familiei. Actrița avea 22 de ani atunci când a reușit să iasă din MRA. Iar astăzi, după atâta timp de la aceste evenimente, susține că doar visul de a deveni actriță a salvat-o din acest cult. Sora, ei s-a imbolnavit psihic irecuperabil datorita traumelor survenite vietii in acest cult.

Astfel, în perioada 1961-1965, Regele Mihai şi Regina Ana au fost membrii unei mişcări spirituale fondate de ziaristul englez Peter Howard, stabilit la Caux, în Elveţia, intitulată “Reînarmarea morală”. Scopurile acesteia sunt prezentate foarte concis şi clar de regina însăşi: „Această mişcare unea fiinţe umane care încercau să trăiască după 4 criterii: cinste absolută cu tine însuţi şi cu ceilalţi, mai întâi grijă faţă de ceilalţi şi apoi grijă faţă de sine, absolută puritate sufletească şi iubire absolută faţă de semenii tăi”.


Mai mult decât atât, îndemnaţi de Howard, cei doi scriu, „dintr-o suflare”, o piesă de teatru, bazată pe propria lor experienţă bogată de viaţă. „Am numit piesa «Alegerea». Am scris-o întâi în englezeşte, apoi în franţuzeşte şi, peste ani, în româneşte”, spunea Regina Ana. Piesa a fost pusă în scenă, chiar în cadrul unei adunări a grupului, actori fiind patru dintre membrii acestuia. Ea e publicată, de altfel, chiar la finalul volumului autobiografic în care soţia Regelui Mihai face aceste mărturisiri.

https://www.click.ro/news/national/regele-mihai-ar-fi-implinit-98-de-ani-fost-membru-al-miscarii-spirituale-reinarmarea

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...