Republica Prelucratoare prin Aschiere Romania

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
E simplu: uitati-va, in pula mea, la mutrele lor! Numai fizionomii de uzina, de grajdari, de arendasi, de pazitori de temnita! De militieni! De sarmalagii! Chipuri digestive, cu falci late, facute sa sfarme. Pana pe la 30-35 de ani lustruiesc clantele partidelor prin teritoriu, etapa in care sunt avansati ca sefi de sectie la intreprindere. Apoi intra in masonerie si fac o facultate la privat, gen “Spiru Haret”. Vin la cursuri o data sau de doua ori, cand il iau deoparte pe profesor – stiti, eu nu pot sa vin, dar facem sa fie bine! In prealabil au trecut si pe la decan, tot imbracati in costum, cu diplomat si alura de oameni grabiti, plini de imporanta, cu slujba pe la judet. Deja trag la 40 de ani si arata de 50. Toti la fel: peste 100 de chile si cu aer de primar rural. Incet incet isi iau licenta in ceva, de preferinta in drept, management, economie sau studii europene. In toate cazurile sunt paraleli cu obiectul studiat, dar si-au insusit cateva sabloane de exprimare. De unde si limbajul de lemn, militienesc – indiferent de natura studiilor urmate, se exprima toti la fel! Apoi partidul ii culege de prin Craiova, Calarasi, Sibiu, Cluj sau pula mea mai stie de unde, si-i duce la Bucuresti! Aici ei se reinventeaza: fac doctoratul si se inscriu la inca o facultate, dar de data asta la ceva cu deschidere la pupitrul cel mare: drept institutional international, management strategic, economie globala si alte rahaturi. Eventual isi mai trag vreo specializare IDD (invatamant la distanta) pe net, la vreo universitate de renume – o formalitate pe bani. Deja nu mai sunt demult pe banii lor: casa, masina la scara, membrii in cutare comisie de belit pula, sefi pe la camere, reprezentanti, purtatori de cuvant si alte variatiuni pentru nimic. Treptat, imbatranesc imbelsugat si accelerat. Doua-trei vilisoare plasate inteligent, niste firmulite tip “ei intre ei”, copilasii la Oxford, iar muierea (saturata si dilie) mai trece pe la resedinta ca sa “insert coin” si sa mai fie vazuti impreuna pe la vreun dineu.
Poate ati remarcat care este momentul cheie al traseului acestori taranoi grosolani: reinventarea! La 40 de ani fac facultate! Master! Care dintre dvs ati facut facultatea la 18-20 de ani si ati avut colegi de 30, mai tineti minte cum va uitati la ei? Nu-i mai tineau balamalele, caci deh, toate la timpul lor! Ia sa spuna jigodiile astea ce experiment au avut la lucrarea de licenta! Oh, da, parca-i si vad urmand metodologia cercetarii – grupe de studiu, tabele comparative, grafice, observatii, biblioteci….Exact ca si porcul de Ponta cu “doctoratul” sau! Sau la master…disertatia! Bai copii, mutra nu minte! S-au scris vagoane de lucrari pe acest subiect, mai ales pe domeniul care va implica, psihologia judiciara (tipologia infractorului). Voi, dupa cum vorbiti si aratati, nu ati facut nici scoala profesionala pe bune! Iar cine a facut o profesionala ca lumea bravo lui, caci este mai util ca oricare dintre voi!
Sa-mi fie cu iertare, dar eu nu-i vad pe nici unii dintre astia vorbind liber! In frunte cu asa-zisul presedinte Iohanis, care are vadite probleme de psihomotricitate. Nu-l vad pe nici unul intrand in fata unei comisii doctorale, masterale sau de licenta si sustinandu-si o tema facuta pe bune! In rest, pe holurile cladirilor oficiale, in scurte interviuri (in care nu isi amintesc, nu pot sa mentioneze, nu e de competenta lor, nu sunt in masura sa, se va stabili si vi se va comunica ulterior etc) sau pe la camere, limbajul lor – topica frazei, strategia de comunicare, oratoria, elocinta, dialectica, maniera de a duce un dialog, TOATE, varza! Niste chibiti de la Bucuresti ce pot fi vazuti la televizor. Eventual obraznici sau facand pe prostii.
Bine bine, veti zice, dar acestia nu reprezinta Romania! Romania are olimpici in toate domeniile! Advarat! Are! Caci si prostia, jigodismul, harul bauturii, vanzarea de tara, turnarea de frate, prosteala in ochi, bulangeala si asa mai depare, sunt tot “domenii”. Ce, tinichigeria nu-i domeniu? Poporul a ales! Toate alegerile de pana acum au fost revelatoare in acest sens si ASA O SA RAMANA!
In sinea lui stie asta fiecare roman. Ati observat ca la noi nimica nu tine. Era mare isterie acum vreo 6 – 8 ani cu meritocratia (satanica, dupa mine). Cu rezultate nule. In schimb s-au ridicat generali cu patru stele dintre interlopi si ospatari. Apoi alta isterie, cea cu dacii, sub tutela unui general din loja Zamolxe – slabut! Insa in timpul acesta, si-au croit drum din teritoriu un premier plagiator si un sef de camera cazangiu. Bine, povestea continua – alte si alte paradisuri artificiale care gestioneaza sperantele false ale romanilor (gen tunelu’ din Bucegi), la umbra carora s-au dezvotat asa-zisii tehnocrati. Adevarul se vede insa tot la urne! Acolo se vede ce poate romanul! In primul rand jumatate nu se prezinta. Iar din jumatatea care se prezinta, voteaza prost aproape toti. Dupa care, la aflarea rezultatelor, uimirea este generala, printre favoritii lor numarandu-se puscariasi, puscariabili, curve cu tupeu, alogeni si oameni bolnavi psihic!
Sursa: https://www.facebook.com/notes/maria-broca/republica-prelucratoare-prin-aschiere-romania/965784290205601

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...