România cumpără eclioptere militare și rachete din Franța.Va convine?

French President Emmanuel Macron, his wife Brigitte Macron are weolomed by Romanian President Klaus Iohannis (2ndL) and his wife Carmen Iohannis (R) on August 24, 2017 at Cotroceni Palace in Bucharest. Macron arrive meets Romanian leaders on the latest stop on a tour of central and eastern Europe focused on the free movement of labour within the EU. / AFP PHOTO / Bertrand GUAY
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

România cumpără eclioptere militare și rachete din Franța, documentele au fost semnate în prezența președintelui Klaus Iohannis și a președintelui Franței, Emmanuel Macron, care efectuează joi o vizită oficială în România.

În prezența președintelui Klaus Iohannis și a lui Emmanuel Macron, vor fi semnate astăzi următoarele documente:


  • Declarația de intenție privind cooperarea româno-franceză pe subiecte europene de interes comun
  • Declarația între Airbus Helicopters și IAR SA Brașov privind Contractul General cu numărul EBOO 6.17.026 semnat între Airbus Helicopters și IAR SA Brașov la data de 12 aprilie 2017
  • Memorandumul de înțelegere privind „Ground Based Air Defense Systems” pentru Forțele Armate Române dintre MBDA Franța și Compania Națională ROMARM S.A. și Compania Națională ROMARM S.A., Filiala S.C. Electromecanca Ploiești S.A. 

Concret, un document extrem de important a fost semnat între compania franceză MBDA și compania ROMARM care prevede achiziționarea de rachete cu rază scurtă și foarte scurtă de acțiune, folosite în lupta antiaeriană. Acordul privind achiziția de rachete se înscrie în seria de eforturi privind înzestrarea Armatei Române, în contextul alocării începând cu anul 2017 a 2% din PIB pentru Apărare. Rachetele ar putea fi produse în România, unde francezii ar fi dispuși să deschidă o linie de fabricație.

Totodată, un alt acord important semnat în prezența ambilor președinți vizează extinderea contractului de exclusivitate de la 5 la 15 ani între Airbus Helicopters şi IAR Ghimbav. În baza acestuia, extinderea contractului de exclusivitate cu Airbus Helicopters va fi condiționată de livrarea a 50 de elicoptere în zece ani.


Fabrica Airbus Helicopters de la Ghimbav a fost inaugurată în septembrie de fostul premier Dacian Cioloș și fostul președinte francez Francois Hollande.

SURSA∞ http://www.libertatea.ro/stiri/romania-cumpara-eclioptere-militare-si-rachete-din-franta-1944372

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...