România de 31 de ani bătaia de joc a companiilor de vânătoare internaționale: “Sunteţi o ţară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupţi şi asta meritaţi”

Distribuie!by O companie scoţiană care organizează excursii de vânătoare în România a stârnit un val de critici şi acuzaţii pe reţelele de socializare în ultimele zile, după ce a postat o fotografie extrem de dură. Un vânător a pozat lângă un urs brun pe care tocmai îl împuşcase, specie aflată […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

O companie scoţiană care organizează excursii de vânătoare în România a stârnit un val de critici şi acuzaţii pe reţelele de socializare în ultimele zile, după ce a postat o fotografie extrem de dură.

Un vânător a pozat lângă un urs brun pe care tocmai îl împuşcase, specie aflată în declin în ţara noastră şi pe cale de dispariţie în Europa, relatează ziarulring.ro.


Indignată de imaginea publicată pe Facebook, o utilizatoare pe nume Anca T. a decis să ia măsuri, trimiţându-i un email lui George Richmond Elliott de la Hunting and Sporting Scotland Ltd, compania organizatoare a excursiilor.

“Vă rog, nu ne ucideţi urşii. Trebuie să faceţi asta neapărat? Asta este singura modalitate prin care vă puteţi bucura de viaţă?”, a scris ea.


Răspunsul primit a fost unul însă revoltător: “Da, vom ucide toţi urşii voştri, toate păsările voastre din Delta Dunării, toţi cocoşii de munte, toţi mistreţii şi toţi cerbii”, a scris britanicul. “Sunteţi o ţară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupţi şi asta meritaţi”, a adăugat George Richmond Elliott.

Potrivit sursei citate, Hunting and Sporting Scotland Ltd solicită un onorariu de 4.500 de euro pentru o excursie de vânătoare în România.

UPDATE Raspunsul in bataie de joc primit de pe adresa contact@huntingandsportingltd.com

HotNews.ro a trimis o serie de intrebari pe adresa contact@huntingandsportingltd.com, indicata in oferta de vanatoare. Citeste mai jos raspunsurile primite:

“Yes, indeed George Richmond Elliot is working for us, but he is specialized in hunting werewolves and vampires in Romania. He is now away, hunting chupacabras  in South America (Argentina and Peru). We are not hunting brown bears, this kind of game is just too easy for us, and we are searching for a more challenging type of prey, like undead, shifters and fairies. By our accounts, there are only werewolves and vampires in Romania. I will answer to all your questions by points.

1. The offer is not real, we posted the offer with a photo of a GRIZZLY bear from Alaska, and we tried to lure in one or two werewolves with it. We only attracted very stupid people so far, ex. The fang banger  Mihai Moraar.
2. We can guarantee even a 900 CIC Points Brown Bear, too bad it doesn¬t exist.
3. We have a contract with many hunting associations from Romania; most of them are secret, like the Templars and the Priory of Sion.
4. Yes, George is working for this company, but he is in South America right now, hunting Chupacabra. (We offer 350 CIC points Chupacabra, guaranteed)
5. George wrote the email indeed, but at the time he was possessed by the spirit of past girlfriends, he was not himself, he was actually possessed by a fat girl he had an affaire a while ago.
6. We have been organizing hunts in Romania from the times of the Romans, 117 AD, to be more accurate, we hunted chimera on those times, unfortunately now extinct (because of the Romanian peasant poachers (in winter times, the wings of the chimera got frozen, so they were unable to fly, easy prey for the peasants).

I would gladly assist you with any other questions you might have.

Best Regards
George Richmond Elliot (not quite himself)

Liviu Cioineag, managerul sanctuarului Libearty: Anuntul suna cat se poate de real. Acest domn este un intermediar

Liviu Cioineag de la Asociatia Milioane de Prieteni (AMP), managerul sanctuarului Libearty, a declarat pentru HotNews.ro ca “anuntul suna cat se poate de real. Acest domn este un intermediar, un fel de agent care intermediaza relatiile intre vanatori si asociatiile de vanatoare din Romania”.

“Exista doua sezoane de vanatoare, primavara si toamna, si o anumita cota de vanatoare. Se vaneaza cu o delegare speciala de la Ministerul Mediului”, a explicat acesta pentru HotNews.ro. In ceea ce priveste sintagma “No Trophy Fee”, Liviu Cioineag a explicat ca trofeul se plateste separat. “Nu are cum sa fie fara taxa trofeul sau sa intre in cei 4.500 de euro cat spune ca valoreaza aceasta vanatoare, pentru ca trofeul se plateste in functie de punctaj”.

“Povestea aceasta este acoperita de un temei legal, care se refera la inlaturarea unei probleme. Fiecare asociatie de vanatori face anual o lista cu numarul de ursi care au atacat fie gospodarii, fie animale sau uneori chiar oameni. La Brasov, de exemplu, au fost 20 de ursi bruni propusi a fi recoltati. In unele cazuri, intr-adevar ursul produce pagube. Insa daca in alte tari persoana este despagubita, la noi se trateaza imediat cauza. Exista insa cazuri in care intre momentul producerii pagubei si recoltarea ursului trece un an, ceea ce face putin probabil ca vanatorul sa vaneze exact ursul acela”, a declarat managerul sanctuarului Libearty.

Listele acestea de ursi sunt un acoperis pentru atragerea de vanatori straini. Romania are cel mai mare numar de ursi bruni din Europa si sunt foarte multe persoane amatoare de vanatoare care provin din tarile dezvoltate. Un trofeu de urs poate trece si de 10.000 de euro, daca este bine punctat, ori pentru cei mai multi romani pretul este foarte mare”, a continuat Cioineag. Acesta a precizat ca si “vanatorii spun ca pana in 2008 era o alta industrie, insa acum se plang si ei de criza”.

Ministerul Mediului: Firmele care posteaza anunturi privind organizarea de ‘sesiuni’ de vanatoare in Romania nu au dreptul legal de a organiza actiuni propriu-zise de vanatoare, ci doar de a intermedia

Dupa declansarea discutiilor pe aceasta tema, Ministerul Mediului a precizat ca “firmele romanesti sau straine care posteaza anunturi privind organizarea de ‘sesiuni’ de vanatoare in Romania nu au dreptul legal de a organiza actiuni propriu-zise de vanatoare, ci doar de a intermedia relatiile dintre vanatori si gestionarul fondului cinegetic”.

Potrivit Agerpres, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice a precizat ca in Romania, la fel ca in majoritatea statelor civilizate, “vanatoarea reprezinta o activitate traditionala care, in ultimul secol, se desfasoara rational, in scopul mentinerii echilibrului dintre speciile de vanat si mediul acestora”.

“Calitatea de gestionar al faunei cinegetice asigura dreptul de practicare a vanatorii numai pentru speciile de fauna admise la vanatoare, doar in cadrul cotelor de recolta si cu respectarea reglementarilor speciale privind organizarea si practicarea vanatorii. Recoltarea speciilor la care vanatoarea este interzisa se aproba, in situatii de exceptie, prin derogare de la lege, de catre Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice”, se noteaza in informarea Ministerului Mediului.

Efectivele nationale de ursi bruni, estimate pentru 2013 in Romania, sunt de 6.166 de exemplare, potrivit Ministerului Mediului.

https://gandeste.org/politica/mesaj-pentru-romania-sunteti-o-tara-ieftina-cu-conducatori-ieftini-politicieni-corupti-si-asta-meritati/31139/

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-15298750-pagina-facebook-oferte-vanatoare-ursi-bruni-romania-fost-stearsa-anuntul-care-generat-intreaga-dezbatere-reactia-autoritatilor.htm

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite