România lui Ceauşescu, ’87: Un bloc de 7 600 de TONE, mutat pe roţi, cu locatarii înăuntru!

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Pe data de 27 mai, în Alba Iulia, un bloc de 7600 de tone, cu 80 de familii înăuntru era mutat, pe roți deci un proiect fabulos și care întrece orice imaginație.

Unul dintre marile bulevarde ale orașului trebuia lărgit așa că autoritățile locale erau împiedicate de un imobil. Blocul A2, cu o lungime de 100 de metri, era situat pe Bulevardul Transilvaniei, un important ansamblu urbanistic de pe Platoul Romanilor. Omul care a venit cu soluția fabuloasă a fost prof. dr. ing. Eugen Iordăchescu de la Institutul „Proiect” București. De-a lungul carierei sale, inginerul a salvat 29 de clădiri de nebunia lui Nicolae Ceauşescu.


Construcția cu o înălțime de 17 metri și o lățime de 12 metri, a fost despărțită în două clădiri independente, fiecare corp era susținut de un cadru purtător, o platform de beton care a fost ridicată cu ajutorul unor prese. Platforma era aşezată pe roţi şi se deplasa pe şine, fiind împinsă de dispozitive hidraulice comandate de la un pupitru electric.

“Călătoria” a durat fix cinci ore şi 40 de minute, sub privirile înmărmurite ale oamenilor din jur. Incredibil, dar doar familiile de la parterul clădirii au fost nevoite să iasă din locuinţe, iar ceilalţi au privit din balcoane mutarea. La final, distanţa dintre cei doi “fraţi gemeni” s-a mărit la 55,75 metri. Totul a decurs perfect şi, astfel, s-a creat un spaţiu suficient pentru încântătoarea esplanadă a Bulevardului Transilvania.


Articol relatat de portalul worldwideromania.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...