Sa ii ajutam pe vrajmasii nostri sa se mantuiasca

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-shadow-cross-bible-image28907968
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Nimic nu umple mai mult sufletul de desfatare decat faptul de a iubi si a fi iubit.

Nimic nu arata mai bine vrednicia unui stapan, decat dragostea si grija fata de supusii sai. Aceasta este trasatura caracteristica a stapanilor buni. Daca stapanul il iubeste pe supusul sau, toate problemele se rezolva si peste toate domnesc  linistea si ordinea.


Sa ne doara  sufletul pentru cei care ne fac rau, mai mult decat ne doare pentru noi insine, caci rana pe care vor sa ne-o faca noua, o primesc, de fapt ei. Asa cum cei  care dau cu piciorul in cuie si se lauda cu aceasta sunt vrednici de plans, la fel si cei care care ii nedreptatesc pe altii sunt vrednici de mila noastra, deoarece isi ranesc propriile lor suflete.

Iubirea noastra trebuie sa-i cuprinda pe toti oamenii. Daca pe unii ii iubim, iar pe altii nu, niciodata dragostea noastra nu va fi mai presus decat  a oamenilor necredinciosi. Crestinii nu trebuie sa iubeasca asa cum iubesc necredinciosii.


Sa facem bine celor care ne fac rau, chiar daca acestia raman neindreptati. Astfel, pacatele noastre vor fi iertate si vom dobandi smerenie. Atunci cand alungam din sufletul nostru orice dusmanie, avem multa indrazneala in rugaciune.

Cuvintele noastre ortodoxe sunt ca armele care ii apara pe ai nostri si ii lovesc pe eretici. Aceste cuvinte nu ii lovesc pentru a-i dobori, ci pentru a-i ridica dupa ce au cazut. Acesta este scopul luptei noastre: sa ii ajutam pe vrajmasii nostri sa se mantuiasca.

Hristos spune: ” Eu sunt parintele tau, Eu sunt fratele tau, Eu sunt mirele sufletului tau, Eu sunt imbracamintea ta, Eu sunt radacina ta, Eu sunt sprijinul tau, Eu sunt tot ce-ti doresti tu. Cand ma ai pe mine, nu-ti lipseste nimic. Eu sunt slujitorul tau, pentru ca am venit sa slujesc, nu sa fiu slujit. Eu sunt prietenul tau si madular al trupului tau si capul tau si fratele tau si sora ta si mama ta. Eu sunt toate pentru tine. Nu trebuie  decat sa stai langa Mine. Pentru tine, Eu M-am facut sarac si pribeag, pentru tine am ridicat crucea si am coborat in mormant, am venit pe pamant pentru tine, trimis de Tatal, iar in cer Ma rog pentru tine Parintelui Meu. Tu esti totul pentru Mine, si frate si impreuna-mostenitor si prieten si madular al Trupului Meu. Ce vrei mai mult decat atat? De ce Il dispretuiesti pe cel care te iubeste atat?”

Scopul Vechiul Testament a fost sa-l faca pe om din nou om, pe cand scopul Noului Testament este sa-l faca pe om inger. Pentru alte cuvinte, pentru ca rautatea l-a pe om sa-si piarda trasaturile sale specifice, ajungand pana la asemanarea cu animalele irationale si cu fiarele salbatice, legea mozaica l-a scapat mai intai de rautate, iar legea evanghelica a harului i-a dat virtutea ingereasca. Scopul celor doua testamente este indreptarea omului.

Tu, care in fiecare zi te lupti cu valurile marii acestei vieti cuprinse de furtuna si esti incarcat cu atatea pacate, ai nevoie in permanenta  de mangaierea Sfintelor Scripturi. Te afli in prima linie a luptei pentru supravietuire si esti ranit in permanenta. Femeia ta te manie, fiul tau te supara, angajatul tau te enerveaza, dusmanul tau iti face necazuri, prietenul te invidiaza, vecinul te injura, asociatul te sapa, iar judecatorul te ameninta. La acestea se adauga multe situatii si imprejurari care te tulbura, te nelinistesc, te mahnesc si te intristeaza ducandu-te pana in pragul deznadejdii. Sagetile vrajmasilor vazuti si nevazuti te lovesc fara incetare de peste tot. De aceea ai nevoie de armele Sfintelor Scripturi. Te rog sa le citesti, fie ca stii, fie ca nu stii puterea cuvintelor lor. Daca le citim de multe ori, cele ce invatam acolo nu se mai sterg din mintea noastra. Si adesea, ce nu putem intelege astazi, daca citim si maine intelegem imediat, pentru ca bunul Dumnezeu ne lumineaza mintea in chip nevazut. Pentru intelegerea Sfintelor Scripturi nu este nevoie de intelepciune omeneasca, ci de descoperirea Duhului Sfant. Daca cercetam Sfanta Scriptura cu atentie si nu in fuga, vom dobandi mantuirea propovaduita in ea. Caci daca ne umplem sufletele de invataturile sale, vom afla adevaruri dogmatice si vom pasi spre viata desavarsita.

 

Sfantul Ioan Gura de Aur ( Problemele vietii )

Sa ii ajutam pe vrajmasii nostri sa se mantuiasca

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...