Să nu uităm – astăzi se împlinesc 579 de ani de la odiosul „Unio Trium Nationum”, prin care ungurii, secuii și sașii le-au luat toate drepturile românilor din Transilvania

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Astăzi, tot felul de lucrări de propagandă maghiară vor să convingă lumea de nemăsuratul umanism pe care ungurii l-au avut în Transilvania sau aiurea și de faptul că românii sau alte neamuri ajunse sub cizma ungurească au dus o viață minunată, pline de drepturi și libertăți. Manipularea este atât de grotescă încât foarte mulți unguri de bună credință sunt absolut convinși că exact așa au stat lucrurile..

În realitate, ungurii s-au dovedit aproape un mileniu principalul agresor al românilor din Transilvania, iar unul dintre cele mai odioase evenimente care au dus la lipsirea totală de drepturi sociale și politice pentru românii din Ardeal s-a petrecut pe 16 septembrie 1437. În acea zi, la Căpâlna, s-a semnat o înțelegere între națiunile așa zis favorizate din Transilvania – ungurii, secuii și sașii – prin care românii au fost transformați LA EI ACASĂ în națiune tolerată, luânduli-se orice drept de participare la viața socială sau politică. Cu alte cuvinte, au fost transformați în iobagi (sclavi legați de pământ) pentru 350 de ani, până la desființarea iobăgiei și a sistemului politic medieval.


În istorie, această înțelegere a rămas sub numele „Unio Trium Nationum”.

Cee ce reprezintă culmea prostiei unor români care vor să pară toleranți și multiculturali este faptul că vorbesc despre câte au construit ungurii și sașii în Transilvania, în comparație cu românii, și câte au avut românii de învățat despre civilizație de la austrieci, de exemplu. Păi, dacă li s-a interzis orice emancipare, dacă nu au avut voie să construiască decât în lemn, dacă nu au avut acces la educație și cultură pentru că ungurii și austriecii le-au interzis aceste lucruri, cum să se dezvolte? Aceasta-i întrebarea!


În orice caz, să ne aducem aminte! Cine uită istoria, riscă să o repete, zicea cineva…

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

 

http://www.cunoastelumea.ro/sa-nu-uitam-16-septembrie-579-de-ani-de-la-unio-trium-nationum-intelegerea-prin-care-romanii-erau-complet-eliminati-din-viata-social-politica-a-transilvaniei/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...