Salariul lui Mugur Isărescu a scăzut, castiga doar 12000 de euro lunar, nu va vine sa credeti ce beneficii are un angajat al BNR cand iese la pensie, totul din banii poporului

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Anul trecut în septembrie, BNR a publicat în premieră salariile conducerii executive şi indemnizaţia netă lunară de membru al Consiliului de Administraţie (CA): guvernatorul Mugur Isărescu avea conform datelor de atunci un salariu lunar de 42.727 lei, la care se adaugă o indemnizaţie de membru al CA de 18.476 lei. Conform noilor date, salariul lui Mugur Isărescu a scăzut cu aproape 10%.

Conform noii  liste care cuprinde Drepturile salariale acordate în Banca Naţională a României, Mugur Isărescu are un venit lunar net de 39.005 lei, la care se adaugă o indemnizaţie de membru al CA de 16.412 lei.


Aşadar, faţă de cifrele publicate anul trecut, atât venitul lunar al Guvernatorului BNR cât şi indemnizaţia de membru în CA au scăzut.

Mai precis, venitul lunar net al lui  Mugur Isărescu a scăzut de la 42.727 lei la 39.005 lei, iar indemnizaţia de la 18.476 lei la  16.412 lei. 


În total, suma totală lunară încasată de Guvernatorul BNR a scăzut cu aproximativ 5.800 de lei, ceea ce înseamnă o reducere de aproape  10%.

La încetarea contractului individual de muncă, potrivit prevederilor legale, salariaţii Băncii Naţionale a României beneficiază de o indemnizaţie de pensionare, egală cu 12 salarii, calculată la nivelul ultimului salariu primit, cu condiţia ca salariatul respectiv să fi lucrat, fără întrerupere, minimum 6 ani în cadrul băncii, anterior îndeplinirii condiţiilor legale de încetare a contractului individual de muncă.

În cazul salariaţilor care au lucrat în Banca Naţională a României mai puţin de 6 ani, fără întrerupere, anterior îndeplinirii condiţiilor de încetare a contractului individual de muncă, indemnizaţia de pensionare se acordă, diferenţiat, astfel: 5 ani – 10 salarii, 4 ani – 8 salarii, 3 ani – 6 salarii.

Membrii neexecutivi ai Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României – Marin Dinu, Daniel Dăianu, Gheorghe Gherghina, Ágnes Nagy, Virgiliu-Jorj Stoenescu – primesc o indemnizaţie netă lunară de membru al Consiliului de administraţie în valoare de 16.254 lei.

Potrivit BNR, nivelurile minime şi maxime ale salariilor nete pentru funcţiile de conducere sunt: director – minim 7.821 lei şi maxim 28.643 lei, director adjunct – minim 6.414 lei şi cel mult 20.972 lei şef serviciu – mimim 5.261 lei şi maxim 14.079 lei, director în structurile teritoriale ale BNR minim 6.414 lei şi maxim 14.683 lei, precum şi şef serviciu în teritoriu minim 5.261 lei şi maxim  8.340 lei.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...