SCLAVII EUROPEI:O femeie din Dolj a murit în Spania, după o săptămână epuizantă la cules de căpșuni

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Drama unei femei din Dolj, plecată la cules de căpşuni în Spania şi moartă după o muncă epuizantă serveşte drept avertisment pentru cei care caută un serviciu în străinătate. A apelat la o firmă ce nu este înscrisă în sistemul european al angajatorilor, spun autorităţile, şi prin urmare nu se conformează normelor. După o săptămână de trudă în condiţii dure, femeia s-a stins din cauza unui infarct.

Şase ore de muncă pe zi plătite cu 37 de euro, pauză de masă şi ore suplimentare plătite în plus au fost promisiunile în care a crezut Ioana Badi când a plecat de lângă cei doi copii ai ei, o fată de 13 ani şi un băiat de 19.


În Spania a dat însă peste o fermă de sclavi, după cum le-a povestit rudelor. Muncea zece ore pe zi fără odihnă. O confirmă nepoata femeii, care a lucrat şi ea pe plantaţiile iberice.

„Nu puteai să te ridici până nu umpleai lădiţele, nu aveam voie la nicio pauză, nici măcar de cinci minute. Nici la toaletă, nici la mâncare, nici la apă”, povestește Larisa Bozgan.


„Spunea că o doare spatele, i se învineţiseră pe muşchii de la spate şi în ultima seara când am vorbit cu ea mi-a zis că ea nu mai poate să reziste, vine acasă”, spune George Badi, fiul victimei.

După o săptămână în care a muncit până la epuizare la cules de căpşuni, femeia a făcut infarct şi s-a stins rapid. Colegele Ioanei Badi l-au anunţat pe soţul acesteia ca să îi dea vestea.

„S-a întâmplat o nenorocire mare, soţia dumneavoastră a decedat – pentru mine a fost un şoc…”, spune Marian Badi.

Soţul Ioanei Badi este decis să depună plângere împotriva firmei despre care crede că i-a ucis partenera, pentru că a forţat-o să lucreze peste puterile ei. Reprezentanţii companiei admit că munca este solicitantă şi că angajaţii depăşeau orele de muncă stabilite în contract, dar nu se consideră vinovaţi de moartea româncei.

„Munca aici e cules de căpşuni, e grea, e normal să te doară spatele, când selecţionăm femei le întrebăm dacă au probleme cu spatele”, afirmă Cristina Stamate.

Inspectorii de Muncă Dolj vor lua legătura cu colegii lor din Spania pentru a verifica firma care a făcut recrutările în România.

„Nu este o firmă autorizată pentru a desfăşura activitate de recrutare pentru plasarea forţei de muncă în străinătate”, declară Cătălin Mohora, director ITM Dolj.

Până atunci, soţul femeii care a murit la cules căpşuni trebuie să facă rost de 4.500 de euro pentru a plăti o firmă care să aducă acasă trupul partenerei sale.

Atenție la firmele de recrutare

Şase femei din judeţul Dolj au fost angajate să culeagă căpşuni de o asociație de fermieri din Spania. Din păcate, spun autorităţile, au fost recrutate la negru.

Asociaţia nu a participat la o bursă a locurilor de muncă autorizată. A dat anunţuri la mică publicitate în ziare şi a organizat aşa-zisele interviuri într-o camera închiriată dintr-o clădire oarecare din Craiova.

Mai mult, au plecat în Spania fără să semneze un contract. Această reţetă trebuie evitată, avertizează oficialii. Cei care îşi caută locuri de muncă în străinătate trebuie să verifice dacă firmele care le fac oferte sunt acceptate şi verificate de inspectoratele teritoriale de muncă. Şi neapărat să încheie asigurări de sănătate pe toată durata contractului.

Yahoo news.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Mama presupusului copil al Prințului Nicolae: De ce m-a violat „Du-te-n pizda mă-tii, Lasă-mă în pace”

Nicoleta Cîrjan, presupusa mamă a copilului Principelui Nicolae, nepotul Regelui Mihai, care a născut anul acesta o fetiță care poartă...

Termenul de BALAUR provine de la BAAL de AUR- Casele Regale au ca simbol Baalaurul, dragonul ( DRACO) si crucea inversa- sabia

După Vechiul Testament cultul lui Baal implica uneori și lupte cu arme și fapte de auto lezare cu scurgere de...

Parlamentarii sunt în vacanţă pe banii noştri! Aceştia vor încasa 5,5 milioane de lei pentru a merge în campania electorală

Vacanţa luată de senatori şi deputaţi îi costă pe români 5,5 milioane de lei. În ciuda faptului că sute de...

1 mai 1776 – ziua infiintarii sectei Iluminatilor din Bavaria de catre masonul Adam Weishaupt ! Noul Testament Diabolic al Iluminatilor de Bavaria si Marele Congres al Iluminatilor de la Wilhelmsbad din 17 iulie 1782 – totul in drumul catre Noua Ordine Mondiala si Guvernul Mondial !

In 1773, pe o strada din Frankfurt (Germania), acasa la evreul Mayer Amschel au participat 12 evrei bogati, ce acordau...

Închide