Si-a construit singur o centrala termică în soba de teracotă si acum cu un foc incalzeste toata casa. Uite cum a facut

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sistemele de incalzire a unei locuinte au evoluat in timp, ajungand la optiuni eficiente care se pliaza, in general, pe orice tip de buget.

Ce te faci insa cand locuiesti la tara si, fortat de diferite imprejurari, mai ales de natura financiara, optezi pentru incalzirea clasica pe baza de soba cu lemne, care incalzeste doar o singura incapere?


Construiesti una in fiecare camera, asa cum adesea vedem in casele din zonele rurale, ar fi primul raspuns. Puteti insa impusca doi iepuri deodata apeland la o centrala termica in soba de teracota, o optiune veche de sute de ani.

Vom explica mai jos principiul sau de functionare.


Iata ce spun specialistii: soba tip centrala termica este destinata incalzirii locuintelor, utilizand combustibil solid.

Aparatul incalzeste atat incaperea in care este amplasat (de regula bucataria), cat si alte 6-7 incaperi prin legarea la instalatia de incalzire centrala.

Corpul aparatului este o constructie din teracota pe suport metalic, cu plita din fonta, in care s-a amplasat un cazan executat din tabla neagra si teava. Cazanul propriu zis reprezinta, de fapt, focarul sobei.

Sistemul construit asigura incalzirea a 6-7 radiatoare din casa si prepararea apei calde menajere cu ajutorul unui boiler. In incaperea unde va fi amplasata nu va fi necesara montarea unui radiator, intrucat soba degaja caldura suficienta.
Pretul estimativ al unei astfel de sobe gata pregatita sa trimita caldura in casa (fara restul instalatiei) este de circa 1.000 de euro.

Pe scurt, in soba ce urmeaza a fi construita sau este deja construita, se poate monta o instalatie ce preia cea mai mare parte din caldura din focar si o transporta in toata casa. Cu un foc sa incalzesti practic o intreaga casa si acest lucru nu este deloc de neglijat.

Mai intai de toate, sunteti scutit de a mai aprinde focul in fiecare camera unde locuieste cineva din familie, deci este un aspect care tine de confort. In al doilea rand, economisti combustibil, lemn adica, si, implicit, bani.

Daca aveti deja soba construita, nu trebuie sa investiti decat in teava din fier pentru serpentina, tevi PVC, calorifere, pompa de recirculare, termostat, supapa de siguranta, manometru, vas de expansiune si robineti.

Desi le gasiti adesea sub denumirea de centrale artizanale, este indicat sa apelati la firme specializate, in caz contrar riscati accidente grave.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
TRUCUL MINUNE PRIN CARE ITI SCAZI TENSIUNEA IN DOAR 5 MINUTE! NU AI NEVOIE DE NICIUN MEDICAMENT

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai raspandite boli ale epocii moderne. Aceasta mai este asociata si cu o crestere...

„Daca lumea ar sti cum se cheltuiesc banii, ne-ar impusca ca pe caini”

Alin Goga a fost director al departamentului juridic din Compania Nationala de Drumuri. Acum este director de investitii la Drumuri...

CUTREMUR/La Beba Veche se montează CORTURI/28.000 de REFUGIAȚI vor VENI în România!!!/Surse MAI

UPDATE/Şi la Beba Veche, localitate aflată la graniţa dintre Serbia şi Ungaria, sunt pregătiri intense. Aici nu s-a ridicat încă...

Nu târâţi România într-un război care nu este al nostru!

Mark Gitenstein i-a dat liber lui Klaus Iohannis să-l schimbe pe Victor Ponta Luni seară, în jurul orelor 22,30, fostul...

Închide