Soros suparat il ataca pe Trump: are afinitati cu dictatorii lumii, cu care va face intelegeri| elita masonica din SUA nu mai poate de nervi ca a pierdut cu toate canalele media de care dispun tot nu au reusit sa prosteasca lumea!!

Distribuie!by NEW YORK – 28 decembrie 2016 Societățile deschise sunt în criză, și diverse forme de societăți închise – de la dictaturi fasciste până la state mafiote – sunt în creștere. Pentru că liderii aleși (N.Red. liderii aleşi progresişti ai aşa-ziselor ‘societăți deschise’, asta Soros a uitat să vă spună) […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

NEW YORK – 28 decembrie 2016

Societățile deschise sunt în criză, și diverse forme de societăți închise – de la dictaturi fasciste până la state mafiote – sunt în creștere. Pentru că liderii aleși (N.Red. liderii aleşi progresişti ai aşa-ziselor ‘societăți deschise’, asta Soros a uitat să vă spună) nu au reușit să răspundă așteptărilor și aspirațiilor legitime ale alegătorilor, şi astfel electoratele au devenit nemulțumite de versiunile predominante ale democrației și capitalismului.


Ei bine, chiar înainte ca Donald Trump să fie ales președinte al Statelor Unite, am trimis o felicitare de vacanță prietenilor mei pe care scria: “Aceste momente nu sunt genul ‘Vă urăm să facem afaceri ca de obicei’. Vă doresc cele bune într-o lume tulbure.”

Acum simt nevoia de a împărtăși acest mesaj cu restul lumii. Dar înainte de a o face, trebuie să spun cine sunt și ce susțin eu.


Sunt un evreu maghiar în vârstă de 86 de ani, care a devenit cetățean american după sfârșitul celui de al doilea război mondial. Am învățat la o vârstă timpurie cât de important este ce fel de regim politic prevalează. Experiența mea în perioada de formare a vieții mele a fost ocuparea Ungariei de către Germania lui Hitler în 1944.

Eu, probabil, aş fi pierit dacă tatăl meu nu ar fi înțeles gravitatea situației. El a aranjat identități false pentru familia sa și pentru mulți alți evrei; cu ajutorul lui, cei mai mulți au supraviețuit.

În 1947, am scăpat din Ungaria, pe atunci sub regimul comunist, şi am fugit în Anglia.

Ca student la London School of Economics, am intrat sub influența filozofului Karl Popper (N.Red. filozof Neomarxist), și am dezvoltat propria mea filozofie, construită pe pilonii gemeni ai fiabilității și ai reflexivității.

Am distins între două tipuri de regimuri politice: cele în care oamenii îşi aleg liderii lor, care mai apoi ar trebui să se uite după interesele electoratului, și alții care după ce ajung conducători caută să-şi manipuleze supușii lor pentru a servi interesele guvernanților (N.Red. Observați că Soros se autodeclară ca fiind dintre ‘cei buni’. Ați văzut pe cineva să vă spună ‘Eu sunt dintre cei răi’?)

Sub influența lui Popper, am numit primul tip de societate deschisă, al doilea, închisă.

Clasificarea este prea simplistă. Există mai multe grade și variații de-a lungul istoriei, de la modele care funcționează bine în state eșuate, și la mai multe niveluri diferite de guvernare, în orice situație particulară.

Chiar și așa, am găsit această distincție utilă dintre cele două tipuri de regimuri. Am devenit un promotor activ al celei dintâi și un oponent al celeilalte.

Am găsit momentul actual al istoriei foarte dureros. (N.Red. Noi din contră îl găsim plin de speranță şi credem că Statele Naționale au o şansă să scape de sub jugul globalismului progresist care vrea să le dizolve.)

Societățile deschise sunt în criză (N.Red. Societățile deschise, ca să nu vorbim în cuvinte goale, sunt cele care vor să distrugă statele naționale, asta înseamnă ‘societăți deschise’ la Soros şi în general la neomarxiştii internaționalişti progresişti. Un exemplu e chiar Uniunea Europeană unde sunt strămutate populații străine de ordinul milioanelor şi unde suveranitatea statelor membre deşi înscrisă în multe Constituții Europene a fost aproape desființată. Scopul final aparișia unei Federații Europene Progresiste din care Sattele Naționale vor dispărea), și diverse forme de societăți închise – de la dictaturi fasciste către state mafiote – sunt în creștere. (N.Red. care sunt dictaturile fasciste moderne? Ni se pare o exagerare mizerabilă făcură pentru a-şi propaga ideologia. Excluzând Dictaturile de tip Coreea de Nord sau Statele Autoritariste de tipul Rusiei şi Chinei, dictatura militară din Egipt, etc…Soros se referă în mod direct atunci când vorbeşte de ‘societăți închise’ la Statele Naționale neînregimentate în vreo Federație sau în vreun sistem care să le controleze)

Cum s-a putut întâmpla acest lucru? Singura explicație pe care o pot găsi este că liderii aleși nu au reușit să răspundă așteptărilor și aspirațiilor legitime ale alegătorilor și că acest eșec a făcut ca electoratele au devenit nemulțumite de versiunile predominante ale democrației și capitalismului.

Pur și simplu, mulți oameni au simțit că elitele lor le-au furat democrația lor (N.Red. elitele lor Progresiste le-au furat democrația, că doar n-au năvălit tătarii). După prăbușirea Uniunii Sovietice, SUA a apărut ca singura superputere rămasă, ca să apere în egală măsură angajamentul față de principiile democrației și a piețelor libere.

Dezvoltarea majoră de atunci a dus la globalizarea piețelor financiare, un vârf de lance al susținătorilor care au afirmat că globalizarea crește bogăția totală.

La urma urmei, în cazul în care câștigătorii i-ar compensa pe învinși, ei ar mai avea ceva de stânga în ei, după ce s-au îmbogățit. Argumentul a fost înșelător, deoarece a ignorat faptul că câștigătorii foarte rar, dacă o fac vreodată, îi compensează pe învinși.

Dar potențialii câștigători ai globalizării au cheltuit destui bani pentru a promova acest argument care a prevalat. (N.Red. adică prin propaganda progresistă făcută de cei care au aruncat miliarde, miliardarii progresişti i-au prostit Multă vreme pe oamenii simpli spunându-le că globalizarea le-ar aduce şi lor avantaje când în realitate i-a nenorocit).

A fost o victorie pentru cei care cred în libera întreprindere neîmpiedicată de nimic, sau a “fundamentaliștii de piață”, cum îi numesc eu.

Pentru că capitalul financiar este un ingredient indispensabil al dezvoltării economice, și puține țări în curs de dezvoltare ar putea genera suficient capital pe cont propriu, globalizarea s-a răspândit ca focul.

Capitalul financiar a putut circula liber pentru a evita impozitarea și reglementarea.

Globalizarea a avut consecințe de anvergură atât economice și politice. (N.Red. Exact. A pauperizat țările sărace, a distrus economia țărilor în curs de dezvoltare şi a pauperizat oamenii simpli din toate țările. Totul sub comanda progresiştilor manevrați din umbră de miliardari ca Soros)

S-a adus o oarecare convergență economică între țările sărace și cele bogate; (N.Red. Serios? Vi se pare că s-a apropiat România de Germania şi Franța? DIMPOTRIVĂ. Economia României a fost distrusă)

dar au crescut inegalitățile în ambele țări sărace și cele bogate. În lumea dezvoltată, beneficiile acumulate în principal pentru proprietarii mari de capital financiar, care reprezintă mai puțin de 1% din populație. (N.Red. Exact. Iar primul exemplu de îmbogățit al globalismului şi al speculațiilor e chiar el George Soros)

Lipsa unor politici redistributive este principala sursă de nemulțumire pe care adversarii democrației le-au exploatat (N.Red. altă minciună soroşistă este că noi şi alții ca noi am fi împotriva democrației. Dimpotrivă cel care şi-a construit rețele ONG-iste care s-au infiltrat în instituțiile statului şi mai apoi s-au băgat în politică subminând Democrația a fost chiar Soros. Ca să nu mai vorbim că Soroşiştii urăsc referendumurile de orice fel. Referendumurile şi Alegerile sunt Esența Democrației. Noi suntem democrați autentici. Soros nu e. El umblă prin subteranele politicii. 15-20 de ONG-işti bine infiltrați şi finanțați contează mai mult decât o Petiție semnată de 50.000 de oameni, Cum e cazul Petiției noastre de Naționalizare a Resurselor. Vedem ce face Rețeaua Progresistă la noi în țară după ce a pierdut alegerile şi la ce linşaje mediatice se pretează. Asta nu e democrație.). Dar au existat și alți factori care contribuie la fel de bine, la această nemulțumire, în special în Europa.

Am fost un susținător fervent al Uniunii Europene de la începuturile sale. Am considerat-o ca exemplu de realizare a ideii unei societăți deschise: o asociație de state democratice care doresc să sacrifice o parte din suveranitatea lor pentru binele comun. (N.Red. Ați văzut aici se dă de gol. PLANUL e ca suveranitatea să dispară Total, iar în locul statelor naționale să ne trezim cu o Uniune Europeană ce devine pas-cu-pas o federație Progresisto-Neomarxistă formată din euroregiuni)

A început la un experiment îndrăzneț în ceea ce Popper a numit “inginerie socială fragmentate.”

Liderii au stabilit un obiectiv realizabil și un calendar fix și a mobilizat voința politică necesară pentru a-l îndeplini, știind foarte bine că fiecare pas ar necesita încâ un pas înainte . Acesta este modul în care s-a dezvoltat UE-uk din Comunitatea Europeană a Cărbunelui Oțelului și (N.Red. Deci aflăm chiar de la Soros că UE-ul e un plan în mai mulți paşi, un plan bine pus la punct de elitele progresiste care vor să implementeze o Federație Europeană, federație care să fie implementată printr-o “inginerie socială de fragmentare”. Ce să se fragmenteze? Păi ce se poate fragmenta şi distruge decât ceea ce există deja: Populațiile autohtone şi Statele Naționale pe care Soros le definește ca fiind “societăție închise” care după Soros trebuie distruse )

(N.Red . Când vorbește de Germania pe care o urăşte şi a cărei hegemonie de la conducere UE vrea s-o înlăture printr-o Uniune de partide de tip Syriza etc… analiza lui Soros devine foarte bună. Soros începe să spună Adevărul ca să dea de pământ cu Germania)

Dar, atunci ceva a mers teribil de greșit. După accidentul (crizei) din 2008, o asociație voluntară a fost transformată dintr-una a egalilor într-o relație între creditori și debitori, atunci când debitorii au întâmpinat dificultăți în îndeplinirea obligațiilor și creditorii au stabilit condițiile debitorii trebuiau să se supună. Această relație nu a fost nici voluntară, nici egală.

Germania a apărut ca putere hegemonică în Europa, dar nu a reușit să ducă până la capăt obligațiile pe care trebuia să le îndeplinească un hegemon de succes, și anume să privească dincolo de sine şi de interesul său îngust, să privească şi la interesele oamenilor care depind de ea.

Sa comparăm comportamentul SUA după al doilea război mondial, cu comportamentul Germaniei după accidentul crizei din 2008: SUA a lansat Planul Marshall, care a condus la dezvoltarea UE; Germania a impus un program de austeritate care a servit doar interesului său îngust.

Inainte de reunificarea sa, Germania a fost principala forță motrice de integrare europeană: a fost întotdeauna dispusă să contribuie un pic mai mult pentru a se împotrivi celor care puneau rezistență. Amintiți-vă contribuția Germaniei la satisfacerea cerințelor lui Margaret Thatcher cu privire la bugetul UE?

Dar, pentru Germania, reunificarea pe baza lui 1 la 1, s-a dovedit a fi foarte scumpă.

Atunci când Lehman Brothers s-a prăbușit, Germania nu s-a simțit suficient de bogată ca să-și asume obligații suplimentare.

Atunci când miniștrii de finanțe europeni au declarat că nici o altă instituție financiară de importanță sistemică nu mai piate să eșueze, cancelarul german Angela Merkel, urmând în mod corect dorințele electoratului său, a declarat că fiecare stat membru ar trebui să se uite după propriile sale instituții.

Acesta a fost începutul unui proces de dezintegrare.

După accident cu criza din 2008, UE și zona euro au devenit din ce în ce disfuncționale.

Condițiile reale preponderente au devenit din ce în ce mai îndepărtate de cele prevăzute de Tratatul de la Maastricht, iar schimbarea tratatului a devenit din ce în ce mai greu de făcut, și în cele din urmă imposibil de făcut, deoarece nu mai putea fi ratificată.

Zona euro a devenit victima legilor învechite; reformele extrem de necesare ar putea fi adoptate numai prin găsirea unor lacune în ele. Acesta este modul în care instituțiile au devenit din ce în ce mai complicate, iar electoratele au devenit din ce în ce mai înstrăinate de cei care conduceau.

(N.Red. De aici, SOROS revine la Propaganda visului federalisto-progresist neomarxist ca viziune soroşistă asupra viitorului Europei)

Apariția mișcărilor anti-UE a împiedicat şi mai mult funcționarea instituțiilor.

Și aceste forțe de dezintegrare au primit un impuls puternic în 2016, în primul rând de la Brexit, apoi de la alegerea lui Trump in SUA, iar la data de 4 decembrie, de la respingerea alegătorilor italieni, cu o marjă largă, a reformelor constituționale (N. Red care vizau o federalizare sălbatică a Italiei, prin acordarea regiunilor Italiei a dreptului exclusiv de ratificare a deciziilor UE).

Democrația este acum în criză. Chiar și SUA, liderul mondial al democrației, a ales un artist rău şi farseur care și-ar dori să fie dictator ca președinte. Cu toate că Trump și-a atenuat retorica lui, după ce el a fost ales, el nu și-a schimbat nici comportamentul său, şi nici consilierii săi. Cabinetul său cuprinde extremiști incompetenți și generali în rezervă. Cu aşa echipă oare Clce se afla inaintea noastră? (N.Red. După Soros ‘Competenți’ sunt doar progresiştii. Mai mult. Oricine nu e progresist e automat făcut ‘extremist’. Intoleranța progresistâ soroșiștă e similară intoleranței bolşevice, dacă erau atât de “Nepricepuți” cum de te-au bătut, măi, SOROS, în alegeri, chetuind de trei ori mai puțini bani și având de 500 de ori mai puține ziare și televiziuni?)

Sunt încrezător că democrația (N.Red. A se citi aici ‘Progresismul’ în loc de ‘democrație’) se va dovedi rezistentă în SUA. Constituția și instituțiile, inclusiv a patra putere în stat (N.Red. Adică presa şi televiziunile controlate ca şi la noi de progresişti), sunt suficient de puternice pentru a rezista la excesele ramurii executive, împiedicând astfel ca un dictator închipuit să devină unul real.

Dar SUA va fi preocupata cu luptele interne în viitorul apropiat, iar minoritățile vizate vor avea de suferit. SUA nu va fi în măsură să protejeze și să promoveze democrația în restul lumii. Din contră, Trump va avea o afinitate mai mare cu dictatorii lumii. Acest lucru va permite unora dintre ei să ajungă la o acomodare cu SUA, iar altora să continue să existe fără interferențe. Trump va prefera să primească oferte în locul principiilor de apărare.

Din păcate, el va fi popular în circumscripția lui de bază.

Sunt deosebit de îngrijorat de soarta UE-ului, care este în pericol de a intra sub influența Președintelui Rus, Vladimir Putin, a cărui concept de guvernare este incompatibil cu cel a societății deschise. Putin nu este un beneficiar pasiv al evoluțiilor recente; el a lucrat din greu pentru a le produce.

(De aici începe manipularea cu ‘Puțin e de vină că americanii l-au ales pe Trump prin răspândirea de ştiri false pe rețelele de socializare’. Trebuie să fii redus mintal ca să crezi minciuna lui Soros că zecile de milioane de americani din Michigan, Ohio, Visconsin, etc…rămaşi fără serviciu ca rezultat al Globalizării dusă la extrem de Soros şi de alții ca el, l-au votat pe Trump datorită lui Putin “care punea ştiri false pe Facebook”. Manevra lii Soros e făcută pentru a putea implementa cenzura sub pretextul ‘ştirilor false’: Presa progresistă internaționalistă şi-a pierdut orice credibilitate în urma propagandei mincinoase pe care o duce de zeci de ani cu fericirea pe care o va aduce globalismul progresist așa că tot ce le-a mai rămas progresiştilor să facă este să-i cenzurăm pe oricine nu spune ce spunem noi)

El a recunoscut slăbiciunea regimului său: acesta poate exploata resursele naturale, dar nu poate genera creștere economică. El se simțea amenințat de “revoluțiile colorate” din Georgia, Ucraina, și din alte părți. La început, el a încercat să controleze social media. Apoi, într-o mișcare genială, el a exploatat modelul de afaceri al companiilor de social media “pentru a răspândi informații eronate și știri false, electoratelor dezorientante și democrațiilor destabilizate.

Acesta este modul în care el a ajutat la Trump să fie ales. Același lucru este probabil să se întâmple în sezonul alegerile europene în 2017, în Țările de Jos, Germania și Italia. În Franța, cei doi concurenți care conduc sunt aproape de Putin și dornic să-l liniștească. În cazul în care fie victorii, dominarea Europei Putin va deveni un fapt împlinit.

Sper ca liderii și cetățenii europeni deopotrivă își vor da seama că acest lucru pune în pericol modul lor de viață și valorile pe care a fost fondată UE. Problema este că metoda Putin a folosit pentru a destabiliza democrația nu poate fi folosită pentru a restabili respectul pentru fapte și o viziune echilibrată a realității.

Odată cu creșterea economică rămasă în urmă și cu criza refugiaților scăpată de sub control, UE este pe punctul de a se dezintegra și este pe cale să trăiască o experiență similară cu cea a Uniunii Sovietice de la începutul anilor 1990. Cei care cred că UE trebuie să fie salvată pentru a fi reinventata, trebuie să facă tot posibilul pentru a aduce un rezultat mai bun.

N.Red. mesajul lui Soros pentru ramura progresistă din UE este: Salvați Federația progresisto-internaționalistă neomarxistă numită Uniunea Europeană, în caz contrar vor reapărea Statele Naționale Independente

George Soros brings his personal history to bear on the threat posed by today’s ascendant populists. Project Syndicate’s 2016 Year-End Supplement

GEORGE SOROS – Open Society Needs Defending

Open societies are in crisis, and various forms of closed societies – from fascist dictatorships to mafia states – are on the rise. Because elected leaders failed to meet voters’ legitimate expectations and aspirations, electorates have become disenchanted with the prevailing versions of democracy and capitalism. DEC 28, 2016 31

NEW YORK – Well before Donald Trump was elected President of the United States, I sent a holiday greeting to my friends that read: “These times are not business as usual. Wishing you the best in a troubled world.” Now I feel the need to share this message with the rest of the world. But before I do, I must tell you who I am and what I stand for.

I am an 86-year-old Hungarian Jew who became a US citizen after the end of World War II. I learned at an early age how important it is what kind of political regime prevails. The formative experience of my life was the occupation of Hungary by Hitler’s Germany in 1944.

I probably would have perished had my father not understood the gravity of the situation. He arranged false identities for his family and for many other Jews; with his help, most survived.

The Year Ahead 2017 Cover Image In 1947, I escaped from Hungary, by then under Communist rule, to England. As a student at the London School of Economics, I came under the influence of the philosopher Karl Popper, and I developed my own philosophy, built on the twin pillars of fallibility and reflexivity. I distinguished between two kinds of political regimes: those in which people elected their leaders, who were then supposed to look after the interests of the electorate, and others where the rulers sought to manipulate their subjects to serve the rulers’ interests.

Under Popper’s influence, I called the first kind of society open, the second, closed.

The classification is too simplistic. There are many degrees and variations throughout history, from well-functioning models to failed states, and many different levels of government in any particular situation.

Even so, I find the distinction between the two regime types useful. I became an active promoter of the former and opponent of the latter.

I find the current moment in history very painful. Open societies are in crisis, and various forms of closed societies – from fascist dictatorships to mafia states – are on the rise.

How could this happen? The only explanation I can find is that elected leaders failed to meet voters’ legitimate expectations and aspirations and that this failure led electorates to become disenchanted with the prevailing versions of democracy and capitalism.

Quite simply, many people felt that the elites had stolen their democracy. After the collapse of the Soviet Union, the US emerged as the sole remaining superpower, equally committed to the principles of democracy and free markets.

The major development since then has been the globalization of financial markets, spearheaded by advocates who argued that globalization increases total wealth.

After all, if the winners compensated the losers, they would still have something left over. The argument was misleading, because it ignored the fact that the winners seldom, if ever, compensate the losers.

But the potential winners spent enough money promoting the argument that it prevailed. It was a victory for believers in untrammeled free enterprise, or “market fundamentalists,” as I call them. Because financial capital is an indispensable ingredient of economic development, and few countries in the developing world could generate enough capital on their own, globalization spread like wildfire. Financial capital could move around freely and avoid taxation and regulation. Globalization has had far-reaching economic and political consequences. It has brought about some economic convergence between poor and rich countries; but it increased inequality within both poor and rich countries. In the developed world, the benefits accrued mainly to large owners of financial capital, who constitute less than 1% of the population. The lack of redistributive policies is the main source of the dissatisfaction that democracy’s opponents have exploited. But there were other contributing factors as well, particularly in Europe.

I was an avid supporter of the European Union from its inception. I regarded it as the embodiment of the idea of an open society: an association of democratic states willing to sacrifice part of their sovereignty for the common good.

It started out at as a bold experiment in what Popper called “piecemeal social engineering.” The leaders set an attainable objective and a fixed timeline and mobilized the political will needed to meet it, knowing full well that each step would necessitate a further step forward. That is how the European Coal and Steel Community developed into the EU.

But then something went woefully wrong. After the Crash of 2008, a voluntary association of equals was transformed into a relationship between creditors and debtors, where the debtors had difficulties in meeting their obligations and the creditors set the conditions the debtors had to obey. That relationship has been neither voluntary nor equal.

Germany emerged as the hegemonic power in Europe, but it failed to live up to the obligations that successful hegemons must fulfill, namely looking beyond their narrow self-interest to the interests of the people who depend on them.

Compare the behavior of the US after WWII with Germany’s behavior after the Crash of 2008: the US launched the Marshall Plan, which led to the development of the EU; Germany imposed an austerity program that served its narrow self-interest.

Before its reunification, Germany was the main force driving European integration: it was always willing to contribute a little bit extra to accommodate those putting up resistance. Remember Germany’s contribution to meeting Margaret Thatcher’s demands regarding the EU budget?

But reuniting Germany on a 1:1 basis turned out to be very expensive. When Lehman Brothers collapsed, Germany did not feel rich enough to take on any additional obligations.

When European finance ministers declared that no other systemically important financial institution would be allowed to fail, German Chancellor Angela Merkel, correctly reading the wishes of her electorate, declared that each member state should look after its own institutions.

That was the start of a process of disintegration.

After the Crash of 2008, the EU and the eurozone became increasingly dysfunctional. Prevailing conditions became far removed from those prescribed by the Maastricht Treaty, but treaty change became progressively more difficult, and eventually impossible, because it couldn’t be ratified. The eurozone became the victim of antiquated laws; much-needed reforms could be enacted only by finding loopholes in them. That is how institutions became increasingly complicated, and electorates became alienated.

The rise of anti-EU movements further impeded the functioning of institutions. And these forces of disintegration received a powerful boost in 2016, first from Brexit, then from the election of Trump in the US, and on December 4 from Italian voters’ rejection, by a wide margin, of constitutional reforms.

Democracy is now in crisis. Even the US, the world’s leading democracy, elected a con artist and would-be dictator as its president. Although Trump has toned down his rhetoric since he was elected, he has changed neither his behavior nor his advisers. His cabinet comprises incompetent extremists and retired generals. What lies ahead?

I am confident that democracy will prove resilient in the US. Its Constitution and institutions, including the fourth estate, are strong enough to resist the excesses of the executive branch, thus preventing a would-be dictator from becoming an actual one.

Fake news or real views LEARN MORE But the US will be preoccupied with internal struggles in the near future, and targeted minorities will suffer. The US will be unable to protect and promote democracy in the rest of the world. On the contrary, Trump will have greater affinity with dictators. That will allow some of them to reach an accommodation with the US, and others to carry on without interference. Trump will prefer making deals to defending principles.

Unfortunately, that will be popular with his core constituency.

I am particularly worried about the fate of the EU, which is in danger of coming under the influence of Russian President Vladimir Putin, whose concept of government is irreconcilable with that of open society. Putin is not a passive beneficiary of recent developments; he worked hard to bring them about.

He recognized his regime’s weakness: it can exploit natural resources but cannot generate economic growth. He felt threatened by “color revolutions” in Georgia, Ukraine, and elsewhere. At first, he tried to control social media. Then, in a brilliant move, he exploited social media companies’ business model to spread misinformation and fake news, disorienting electorates and destabilizing democracies.

That is how he helped Trump get elected. The same is likely to happen in the European election season in 2017 in the Netherlands, Germany, and Italy. In France, the two leading contenders are close to Putin and eager to appease him. If either wins, Putin’s dominance of Europe will become a fait accompli.

I hope that Europe’s leaders and citizens alike will realize that this endangers their way of life and the values on which the EU was founded. The trouble is that the method Putin has used to destabilize democracy cannot be used to restore respect for facts and a balanced view of reality.

With economic growth lagging and the refugee crisis out of control, the EU is on the verge of breakdown and is set to undergo an experience similar to that of the Soviet Union in the early 1990s. Those who believe that the EU needs to be saved in order to be reinvented must do whatever they can to bring about a better outcome.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite