Statul roman prefera sa dea 309 milioane de Euro unei firme spaniole pentru metrouri, desi Astra vagoane ARAD a participat cu un pret mult mai bun

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

INTREBARE: Cum sa castige la licitatie pentru achizitionarea de metrouri Bucuresti o firma straina ( spaniola), cand firma de vagoane Arad a venit cu o oferta mai buna si la pret si la calitate? Sunt in joc 300 de milioane de euro care in loc sa ramana in tara, in salarii si locuri de munca se duc in Spania, din banii nostri….Romania lucrului bine facut….minstrii dau din umeri….toata lumea se face ca ploua, niciun politician nu se scandalizeaza, mai importante sunt alte lucruri….Cate dovezi mai vreti ca cei care conduc aceasta tara servesc doar intereselor straine si vor sa distruga cu orice pret productia si economia romaneasca?

Firma spaniola Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF), care in prezent deruleaza un alt contract cu Metrorex prin care livreaza 16 garnituri de trenuri noi ce ruleaza pe Magistrala 2, a castigat licitatia organizata de autoritatile romane care presupune achizitia a minim 43 si maxim 51 de trenuri noi pentru Magistrala 5 Drumul Taberei – Eroilor a metroului bucurestean, au declarat surse pentru HotNews.ro. CAF a castigat licitatia cu o oferta de 6,06 milioane de euro pe tren, adica un maxim de 309 milioane de euro pentru setul maxim de 51 de trenuri. Contractul a fost atribuit, dar nu si semnat pentru ca Metrorex si CAF inca se afla in etapa de 10 zile in care mai pot fi depuse contestatii.
UPDATE Conform datelor din SEAP, la aceasta licitatie au fost depuse urmatoarele 5 oferte (vezi documentul atasat):


  • 1. Astra Vagoane Calatori
  • 2. CSR Qingdao Sifang Co . LTD
  • 3. Alstom Transport SA (Romania), avand ca tert sustinator pe Alstom Transport S.A. Franta
  • 4. Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. (Vehicule Feroviare PESA Bydgoszcz S.A.)
  • 5. Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A., avand casubcontractant pe: S.C. Atelierele CFR Griviţa S.A.

De asemenea, conform informatiilor din SEAP, in criteriile de atribuire ale acestui contract, pretul ofertei a avut o pondere de 60%, restul criteriilor fiind performante tehnice necesare (15%), termene de livrare/receptie(12%), conditii de mentenanta (3%), costuri de mentenanta (5%) sitermene de garantie (5%).

Atelierele CFR Grivita se vor ocupa de asamblarea garniturilor de tren venite din Spania si vor asigura mentenanta noilor trenuri de metrou.


Metrorex a atribuit contractul pentru noi trenuri de metrou catre firma spaniola CAF, cea care in prezent deja deruleaza un alt contract pentru trenuri, livrand de aproape un an primele noi trenuri pe Magistrala 2.

Anuntuntul de atribuire a fost transmis firmelor participante la lictatie, dar contractul inca nu a fost semnat sau anuntat public pentru ca autoritatile se afla in perioada de 10 zile in care se pot depune contestatii, au precizat surse pentru HotNews.ro.

CAF a castigat licitatia in cauza cu o oferta de 6,06 milioane de euro pe fiecare tren (a cate 6 vagoane pe tren).

Contractul este unul cadru cu durata de 7 ani, se va imparti in contracte subsecvente si presupune achizitia a minim 43 de trenuri de metrou (258 de vagoane) sau a maxim 51 de trenuri (306 vagoane).

Trenurile sunt achizitionate pentru a fi folosite pe Magistrala 5 de metrou ce se afla in prezent in constructie in cartierul Drumul Taberei.

Licitatia a fost lansata in iunie 2014 (anunt de participare 151772 / 26.06.2014), iar ofertele au fost deschise pe 16 octombrie, 4 din cele cinci oferte venind de la firme straine:

> ASTRA Vagoane Calatori – 5,1 mil euro euro/tren de metrou
> CSR (China)- 5,22 mil euro/tren de metrou
> CAF – 6,06 mil euro/tren de metrou
> Alstom – 6,31 mil euro/tren de metrou
> Pesa – 6,5 mil euro/tren de metrou

Compania spaniola CAF a mai castigat in ultimii ani un contract cu Metrorex care presupune achizitia de 16 trenuri de metrou pentru circa 100 de milioane de euro. Deja o parte din aceste trenuri au inceput sa circule pe Magistrala 2 din Bucuresti.

Sursa: Hotnews

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...