Cum se vinde ţara bucată cu bucată : Străinii plătesc 7.000 de euro pentru un hectar de teren agricol din România

Distribuie!


Investitorii străini sunt dispuşi să plătească până la 7.000 de euro pentru un hectar de teren agricol în Câmpia de Vest a României insa în Germania un hectar neporductiv costă 40000 de mii de euro, pentru că obţin randamente superioare celor din alte ţări europene, potrivit agenţiei Hitch&Mosher, specializată în tranzacţionarea de teren agricol în vestul ţării.

„În 2015, piaţa terenurilor agricole şi-a menţinut dinamismul şi atractivitatea în faţa investitorilor, care găsesc aici randamente mai bune decât în alte ţări europene. Având în vedere interesul crescut al clienţilor investitori, estimăm că anul 2016 va fi unul la fel de dinamic pe această piaţă, unde în prezent preţurile medii de tranzacţionare sunt cuprinse între 2.000 euro/ha şi 7.000 euro/ha (în zona de vest a ţării)“, a declarat Marius Schiopota, managing partener al Hitch&Mosher, companie care în ultimii cinci ani a tranzacţionat peste 15.000 de hectare de teren agricol în Câmpia de Vest.


Potrivit acestuia, factorii importanţi în determinarea preţurilor de vânzare ţin de gradul de comasare al terenurilor, de situaţia cadastrală a acestora, de existenţa logisticii necesare pentru o agricultură performantă şi, nu în ultimul rând, de calitatea naturală a terenului.

Investitorii sunt, în general, interesaţi de achiziţionarea unor suprafeţe mari de teren, din perspectiva randamentului investiţional pe care îl obţin. Cea mai mare suprafaţă tranzacţionată de Hitch&Mosher în ultimii ani a fost de 2.000 de hectare.


Brokerul imobiliar a gestionat operaţiuni de tranzacţionare a unor terenuri agricole cu suprafeţe cuprinse între 300 de hectare şi 2.000 de hectare, în general, aflate în exploatarea directă a proprietarului vânzator şi/sau arendate unor terţi, cu prisosinţă fermieri locali. Un procent de până în 30% din aceste terenuri nu au avut situaţia cadastrală şi intabularea realizate.

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite

Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
EXCLUSIV NAȚIONAL Cutremur la Cotroceni | Iohannis schimbă garda lui Băsescu!

Greu de spus ce l-a apucat pe seful statului, dar este cert ca acesta s-a hotarat, peste noapte, sa rupa...

„Nicu Ceauşescu m-a scăpat de puşcărie!” S-au scris multe despre Prinţişor, dar CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN 1985 nu voi uita niciodata

„Eram economist în stagiatură și aveam 26 de ani. Mă căsătorisem în toamna lui ’84, cu prima mea dragoste din...

Mihai Eminescu, ucis la comanda francmasoneriei (Video)

  Publicam un documentar exceptional despre moartea suspecta a marelui poet national, Mihai Eminescu, descoperit intr-o sursa anonima de pe...

Destinul Floricăi Sass din Aiud: Fosta sclavă în harem a devenit Lady Baker

Florica Sass sau Sass Flóra s-a născut în Aiud, Transilvania și a rămas orfană la doar 7 ani, după ce...

Închide