Suedia: Circa 1.600 de persoane din orașul Lund plătesc prin scanarea palmei

Distribuie!by Inca un pas catre ciparea generala. Identificarea prim scanarea palmei a ajuns să fie un mijloc de plată destul de răspândit la Lund, oraș studențesc din sudul Suediei.   Identificarea prim scanarea palmei a ajuns să fie un mijloc de plată destul de răspândit la Lund, oraș studențesc din […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Inca un pas catre ciparea generala. Identificarea prim scanarea palmei a ajuns să fie un mijloc de plată destul de răspândit la Lund, oraș studențesc din sudul Suediei.

 

Identificarea prim scanarea palmei a ajuns să fie un mijloc de plată destul de răspândit la Lund, oraș studențesc din sudul Suediei, a anunțat luni universitatea la care studiază autorul inovației.


Foto: LundUniversity / YouTube

Circa 15 magazine și restaurante din acest oraș dispun de terminale care scanează venele mâinii, sistemul fiind conceput de un student care a avut această idee când stătea la coadă să plătească, relatează AFP.


Aproximativ 1.600 de persoane utilizează în prezent acest sistem, considerat de autorul său nu numai mai rapid, dar și mai sigur decât mijloacele de plată tradiționale (cash și card bancar). ‘Dispunerea venelor oricărui individ este unică, așa încât nu există niciun mijloc de fraudă’, spune Fredrik Leifland, student la inginerie industrială și fondator al unei firme. Chiar dacă identificarea prin vene exista deja, ea nu mai fusese niciodată folosită în acest fel.

‘A trebuit să stabilim relația între părțile componente ale sistemului, lucru destul de complicat: terminalele care scanează venele, băncile, magazinele și clienții’, arată Leifland. Ca să se înscrie în sistem, clienții trebuie să meargă la un magazin care dispune de terminalul de scanare, să își scaneze mâna de trei ori și să își lase numerele de asigurare socială și ale telefonului mobil. Primesc prin SMS un link pentru activarea contului lor, care este pus în legătură cu contul bancar, de unde sumele cheltuite vor fi eliberate automat de două ori pe lună, încheie AFP.

AGERPRES/ (AS — autor: Lelia Bretan, editor: Tudor Martalogu)

http://www.agerpres.ro/lifestyle/2014/04/14/suedia-circa-1-600-de-persoane-din-orasul-lund-platesc-prin-scanarea-palmei-19-00-34

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite