Supermarketurile straine se plang ca pierd in perioada de post al Pastelui peste 60 de milioane de Euro| crestinismul si ortodoxia sunt dusmanii vinovati

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cat are de pierdut industria alimentara in perioada postului? Zeci de milioane de euro…si atentie, nu toti romanii tin post….Uite asa combati sistemul si te apropii de Dumnezeu….

Pierderi de până la 60 de milioane de euro, în mai puţin de două luni


Perioada celui mai lung post alimentar din an nu le cade deloc bine producătorilor. Mai ales în prima şi în ultima săptămână de post, vânzările la carne, ouă, lactate şi dulciuri scad, în medie, cu până la 20%, iar producătorii estimează că pierd, astfel, 50-60 de milioane de euro în mai puţin de două luni. În aceste condiţii, pe lângă fructe şi legume, comercianţii au grijă să le asigure celor care postesc înlocuitori pentru produsele “de dulce”. Aşa că, în această perioadă, le vând pate vegetal şi mezeluri obţinute din lapte de soia. E drept, cei mai mulţi dintre cei care ţin post o fac din convingeri religioase, dar sunt destui şi aceia care se gândesc în special la sănătate – 28% – atunci când îşi impun restricţii alimentare, reprofilându-se pe fructe şi legume. Doar 1% au ca motivaţie iertarea păcatelor, spun studiile.

Românii merg des pe la biserică, însă atunci când vine vorba să treacă prin testele credinţei, puţini sunt cei care reuşesc. Studiile arată că doar 9-10% dintre creştini ţin tot postul Paştelui. Restul renunţă la mâncarea “de dulce” doar miercurea şi vinerea sau în Săptămâna Mare.


Am intrat în Săptămâna Patimilor, o săptămână în care biserica spune să ne căim pentru păcate şi să ne umplem sufletele de lumină. Un studiu recent arată că mai mult de jumătate dintre români (61,34%) şi-au impus restricţii alimentare, din când în când, în postul Paştelui şi doar vreo două milioane de oameni (9%) postesc în toate cele 48 de zile. Printre aceştia se numără şi doamna Floarea din Bucureşti. De mai bine de 10 ani, ea nu a mai mâncat “de dulce” în nici un post, dar nici în zilele de miercuri şi vineri din an. Femeia, în vârstă de 59 de ani, ne-a povestit că în tinereţe nu postea niciodată cu toate că fiica ei, care în cursul săptămânii stătea cu bunica maternă, nu mânca de dulce în nici o miercuri sau vineri a săptămânii. Chiar dacă nu era post, fetiţa se obişnuise să nu mănânce carne, ouă sau alte produse care conţineau grăsime animală în nici una din cele două zile.

Atenţie la excese, de Paşte!


Pentru un Paşte fericit, ar fi bine ca două treimi din farfuria cu mâncare să conţină legume. De asemenea, mulţumeşte- te cu cel mult două ouă vopsite pe zi, recomandă nutriţioniştii. Trei înseamnă deja “supradoză”. Mănâncă porţii mici şi nu amesteca totul la o masă. Adică, ciorbă de miel, drob, friptură, salate cu maioneză, ouă, pască şi cozonac. Toate sunt alimente grele, care îţi aduc în total peste 1.500 de calorii. Mielul şi drobul cad mai uşor la stomac, dacă le asezonezi cu garnituri de legume şi salate de crudităţi. Şi copiii trebuie să consume cu moderaţie friptură de miel şi drob. Cel mai periculos preparat de Paşte este drobul. Nu asocia toate aceste delicatese cu orez, pâine sau mămăligă. Aceasta pentru că glucidele şi proteinele unui animal tânăr nu se pot digera împreună. Şi nu prăji carnea în ulei. Şi mai ţine cont şi că un pahar de vin, bere sau tărie nu favorizează digestia. Orice băutură alcoolică se consumă corect doar între mese. Dacă totuşi masa de Paşte va fi abundentă, ia câte o pauză între felurile de mâncare.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/posteste-de-10-ani-ma-simt-mult-mai-bine-sufleteste-spiritual-si-trupeste-531386.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Dr. Camelia Smicală: „Ca urmare a faptului că studiile științifice valabile azi pot fi declarate nule mâine, dreptul pacientului de a decide un act medical și de a fi informat corect ar trebui să stea în continuare la baza medicinei”

Doctorița română Camelia Smicală din Finlanda a postat miercuri un studiu de caz în care își prezintă opinia personală, bazată...

Nu, Iohannis nu a fost cumparator de buna credinta, familia Iohannis s-a dat drept mostenitor fals, cu acte false a imobilului pierdut in instanta | Presa va ascunde asta!!!!

Minune, un jurnalist din Romania are curajul si rabdarea sa explice cum stau lucrurile cu, casa pe care Iohannis a...

Film online subtitrat: The Wolf of Wall Street, Lupul de pe Wall Street 2013

Un film pe care trebuie sa il vedeti pentru ca descrie viata reala a lui Jordan Belfort, care dupa ce...

Nu uita: Rovana a plătit rate lunare la bancă de 9000 de euro din venituri de 1500 de euro. Fă și tu la fel!

ANCHETĂ, 2014: Rovana Plumb a cîștigat 1.500 de euro lunar în 2014, dar a plătit 9.000 de euro lunar la...

Închide