Sute de băieți din corul catedralei romano-catolice Regensburger ar fi fost abuzați fizic sau sexual de preoți și profesori: „O tabără de concentrare”

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Cel puțin 547 de membri ai corului de băieți al catedralei romano-catolice Regensburger Domspatzen ar fi devenit victime ale unor abuzuri fizice și sexuale între 1945 și începutul anilor 1990, potrivit unui raport final.
Ulrich Weber, un avocat care s-a ocupat de ancheta privind scandalul, a afirmat că victimele, care au fost supuse unor abuzuri de către preoți și profesori la școala catedralei, au caracterizat perioada petrecută in acel loc drept „o închisoare, un infern și o tabără de concentrare”.
Multe dintre victimele intervievate în cadrul anchetei și-au descris experiența de la școală — unde băieții erau învățați să cânte muzică religioasă la slujbele din catedrală — ca fiind „cele mai grele vremuri din viața lor, marcate de frică, violență și lipsă de ajutor”, a declarat Weber.
Celebru în toata lumea, corul a fost cuprins de un scandal de când au fost facute publice în 2010 primele presupuse abuzuri, relatează Agerpres.
Anul trecut, dioceza a început să coopereze cu anchetatorii în legătură cu abuzurile sistematice și urmează să plătească despăgubiri în valoare de 20.000 de euro fiecărei victime.
http://www.activenews.ro/externe/Sute-de-baieti-din-corul-catedralei-romano-catolice-Regensburger-ar-fi-fost-abuzati-fizic-sau-sexual-de-preoti-si-profesori-„O-tabara-de-concentrare-144783

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...