Țara în care bebelușii mor și președintele este puțin îngrijorat!

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Klaus Iohannis, despre criza copiilor: „Sunt putin ingrijorat. Astept ca toate institutiile sa-si faca treaba bine”.

De ceva vreme urmăresc situația de la Argeș și m-am ferit să fac comentarii pe această temă. Declarația președintelui Klaus Iohannis m-a făcut să mă gãndesc cum e posibil să vii cu asemenea abordare într-un caz atãt de serios?!?


În timp ce părinţii îşi plâng copiii, autorităţile sunt luate la întrebări şi nu pot da nici măcar un răspuns concret. Crunta boală care a lovit județul Argeș a făcut trei victime! Tragedia este cu atât mai mare cu cãt părinții bebelușilor așteptau cu disperare o salvare din partea medicilor!

Nu sunt în măsură să critic activitatea cadrelor medicale, sunt medici care fac eforturi mari cu resurse minime, dar nu pot să nu remarc că sistemul e vinovat pentru tot ceea ce se întâmplă!


Drama Romãniei este că se pierd miliarde de euro din fonduri europene în timp ce spitalele nu au dotări. Se puteau face linii prioritare de investiţii pentru spitale, dar lipsa unor specialiști care să vină cu proiecte viabile fac ca aceste tragedii să fie posibile!

Am văzut ieri declarația Corinei Creţu care a spus că România riscă să piardă o finanţare europeană destinată construcţiei a trei spitale regionale, prin noul cadru financiar 2014 – 2020. Suma se ridică la 150 milioane de euro.

Pentru fiecare dintre cele trei spitale sunt alocate 50 de milioane de euro, iar lucrările trebuie finalizate până în 2020.

Din păcate nu avem specialiști care să-și asume anumite proiecte iar IMM-urile se plâng că nu pot accesa fonduri europene, din cauza procedurilor complicate. Pe de altă parte știu că e greu să furi bani europeni și nu se complică nimeni! Dacă nu-și pot lua o șpăguță , nu semnează nimeni proiectele.

Romania a bifat, anul trecut, un esec de proportii: in jur de 7,7 miliarde de euro, adica 40% din totalul fondurilor stucturale alocate in perioada 2007 – 2013, s-au pierdut pentru că țara noastră nu a știut sau nu a putut să cheltuiască banii ce i-au fost puși la dispoziție de Uniunea Europeană.

Eşecul a fost al tuturor guvernelor și decontat de 20 de milioane de români. 

Pentru o ţară ca România, 7-8 mld. euro în investiţii, bani care s-au pierdut ar fi însemnat enorm. Situaţia prezentă se va reflecta în viitor în potenţialul de creştere economică, mult diminuat prin neefectuarea investiţiilor.

Vrem performanță fără implicare? 

Când parlamentarii au pe ordinea de zi alte priorități, să nu ne mirăm că mor bebelușii în spitale! 

Pentru ei prioritate înseamnă : apărarea penalilor, majorarea propriilor pensii, crearea unor facilități, excursii și somn! 

GHINION!!!

http://magdabistriceanu.ro/2016/03/04/tara-in-care-bebelusii-mor-si-presedintele-este-putin-ingrijorat/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...