Tesla: la inceput a fost energia, apoi materia, ceea ce te duce cu gandul la primul verset din Geneza

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

La un moment dat, celebrul inventator Nicola Tesla da un interviu unui ziarist pe nume John Smith, ocazie cu care rosteste o fraza memorabila: „Totul este lumina”. Iata cateva fragmente esentiale. Nikola Tesla este unul dintre cei mai mari inventatori ai lumii. Este considerat un pionier in domeniile roboticii, balisticii, stiintei calculatoarelor, fizicii nucleare si fizicii teoretice. Cu numele sau este denumita unitatea de masura a inductiei magnetice din Sistemul International (1 Tesla = 1T). Ca sa nu mai vorbim despre experientele lui mai „ciudate” pentru inceputul de secol al XX-lea, cum ar fi transmiterea energiei si a informatiei la distanta cu ajutorul luminii, fiind astfel considerat „parintele” tehnologiei pe care azi o numim wireless.

„Nici un om care a existat nu a murit”


 Interviul ar fi fost realizat in camera de la etajul al 33-lea al hotelului Waldorf-Astoria, unde a locuit pana la moarte. Pentru inceput, John Smith se arata interesat de locul de bastina al savantului devenit cetatean american. Tesla recunoaste ca s-a nascut in localitatea numita Lika, in Croatia. „Sunt mandru de originea mea sarba si de satul meu croat natal”. Viitorologii spun ca secolul 20 si 21 s-au nascut in capul lui Nikola Tesla, afirma ziaristul.

 Despre Tesla se spune ca este vanatorul care a prins in navodul lui lumina din adancurile pamantului si luptatorul care a capturat focul din razele negre ale cosmosului. „Asa e, dar ma consider un om invins. Nu am reusit sa realizez cel mai mare lucru existent”. Care? „Am vrut sa iluminez intreaga lume. Avem suficienta electricitate pentru a deveni al doilea Soare. Lumina ar aparea in jurul ecuatorului, ca un inel al lui Saturn. Omenirea nu e pregatita pentru ceva maret si bun. In Colorado Springs am udat pamantul cu electricitate. Putem folosi si alte energii, cum ar fi cea mentala pozitiva. Care exista in muzica lui Bach sau Mozart sau in versurile marilor poeti. In interiorul Pamantului exista energia Bucuriei, a Pacii, a Dragostei. Mi-m petrecut ani intregi cautand caile prin care aceasta energie poate influenta oamenii. Frumusetea si parfumul trandafirilor pot fi folosite ca medicament, iar razele soarelui ca hrana.


 Despre gravitatie: „Stiu ca gravitatia este o frana pentru cei care vor sa zboare, iar intentia mea nu este sa fac aparate de zbor (avioane sau rachete), ci sa-i invat pe oameni sa-si recapete constiinta propriilor aripi… Oamenii trebuie sa fie sentimentali fata de pasari. Din cauza aripilor. Omul le-a avut si el candva, reale si vizibile… Mai departe, incerc sa trezesc energia continuta in aer. Acolo sunt principalele surse de energie. Ceea ce se considera spatiu gol este de fapt o manifestare a materiei care nu s-a trezit. Nu exista spatiu gol pe Pamant, nici in Univers. In gaurile negre despre care vorbesc astronomii se afla cele mai puternice surse de energie si de viata”.

 La intrebarea jurnalistului legata de materie si energie, Tesla spune „la inceput a fost energia, apoi materia”, ceea ce in mod surprinzator, te duce cu gandul la primul verset din Geneza. Dar, mai departe, Tesla isi expune teoria sa despre nasterea Universului: „Materia s-a nascut din energia originala si eterna pe care noi o numim Lumina. Din stralucirea ei au aparut stelele, planetele, omul si tot ce exista pe Pamant si in Univers. Materia este o expresie a infinitelor forme ale Luminii, deoarece energia este mai veche decat materia”.

Cele patru legi ale Creatiei Universului

 Dupa stabilirea raportului intre Lumina si Materie, Tesla enunta „cele patru legi ale Creatiei” Universului. Prima ar fi proiectul initial care nu poate fi conceput de mintea umana si nici nu poate fi masurat matematic. Acest proiect e valabil pentru intreg Universul. A doua, este raspandirea intunericului, care este adevarata sursa a Luminii. Intunericul se transforma in mod inexplicabil in Lumina. A treia lege este necesitatea Luminii de a deveni o materie de lumina. Iar a patra lege este aceasta: nu exista inceput si nu exista sfarsit. Creatia este eterna”.

 Despre ostilitatea fata de Teoria relativitatii a lui Einstein, Tesla spune: „Nu exista spatiu curbat, doar mintea umana care nu poate intelege infinitul si eternitatea! Daca relativitatea ar fi inteleasa de creatorul ei, atunci el ar obtine Nemurirea, chiar si fizica. Ceea ce cred ca i-ar face placere… Newton a inteles ca secretul este aranjamentul geometric si miscarea corpurilor celeste. El a recunoscut ca suprema lege a armoniei exista in Univers. Spatiul curb este haos, iar haosul nu e muzica. Einstein este mesagerul timpului haotic. Nu am nimic cu domnul Einstein, a facut multe lucruri bune, multe dintre ele urmand sa devina parte a muzicii. O sa-i scriu ca sa-i explic ca eterul exista, si ca particulele lui sunt ceea ce tine Universul in armonie, si viata in eternitate”.

Intunericul, adevarata fata a luminii

 „Orice traieste este unit de o relatie minunata si profunda: omul si stelele, amoebele si Soarele, inima si circulatia unui numar infinit de lumi. Aceste legaturi sunt indestructibile. Cunoasterea vine din spatiu. Universul este viu in toate manifestarile lui, e ca un animal ganditor”. Ce este electricitatea, subiectul preocuparilor lui Tesla? „Orice este electricitate. Mai intai a fost Lumina, sursa fara sfarsit din care iese materia, este distribuita in toate formele care reprezinta Universul si Pamantul, cu toate formele lui de viata.

 Intunericul este adevarata fata a luminii, pe care noi nu o vedem… Eu sunt electricitate, mai exact eu sunt electricitate in forma umana. Toti suntem, dar nu o stim. Corpul si creierul omului sunt facute in majoritate din energie. Functionarea creierului si moartea sunt manifestari ale luminii.” Suntem toti lumina? Tesla raspunde: „Totul este lumina. In raza de lumina exista si destinul natiunilor. Fiecare natiune are propria ei raza in mareata sursa de lumina pe care noi o vedem ca soare”. Timpul poate fi eliminat? „Nu chiar, deoarece prima caracteristica a luminii este ca ea se transforma. Timpul este intr-o permanenta transformare. Universul este mai moral decat noi, pentru ca noi nu-i cunoastem natura si cum sa ne armonizam vietile cu el.

NOTA FINALA

 Scriptul interviului a fost postat pe Internet in 2012 dar nu stim daca acest interviu este real sau nu. Se pare ca interviul a fost facut cunoscut de nepotul lui Nikola Tesla, Sava Kosanoviş, dar el nu poate fi din 1899, cum se pretinde, ci ulterior, probabil prin anii 1930, sau in 1942, cu un an inaintea mortii, cand Tesla s-a intalnit cu Regele Petru al II-lea al Iugoslaviei.

http://www.revistamagazin.ro/content/view/12636/20/

GEORGE CUSNARENCU

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
ALIANȚA SECOLULUI! Israel și Ungaria contra celui mai celebru si detestat EVREU: George SOROS

Ministerul de Externe al Israelului a emis un comunicat în care îl denunță pe miliardarul american George Soros, o acțiune...

În anii ’40, România era sa ajunga o Mare Putere datorita inventatorului Nicolae Vaideanu

În momentul în care discutăm despre înzestrarea României cu vehicule orbitale, gândul fuge automat către Nicolae Văideanu, cel care, încă...

Când şi cum au devenit Bucureștii capitala Țării Românești

Orașul București nu a fost încă de la început scaun de domnie. În vremea întemeierii sale, undeva prin secolele XIV-XV,...

Lidl şi Kaufland s-au extins în România cu bani de la BERD şi Banca Mondială

Lidl şi Kaufland şi-au extins afacerile în România cu ajutorul unor bani primiţi de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi...

Închide