Trucuri simple pentru a menţine căldura în casă. Cum se poate reduce valoarea facturii cu 20% atunci când afară este ger

Distribuie!


Factura la încălzire, fie că este gaz, energie electrică sau agent termic din reţeaua centralizată, ne dă fiori pe timp de iarnă. Specialiştii spun că există câteva trucuri simple pentru a reduce consumul cu până la 20%.

Una dintre cele mai importante reguli este cea a poziţionării caloriferelor. Acestea se aşează sub geamuri pentru a evita condensul şi igrasia. Este foarte important însă să nu le acoperim.


„Caloriferele trebuie lăsate libere. În faţa lor nu trebuie puse mobilă sau draperii groase. Aşa căldura va ajunge mai uşor în toată camera. În plus trucul foliei de aluminiu funcţionează de fiecare dată. În spatele caloriferului, pe perete, puteţi pune folie de aluminiu care va degaja căldura în încăpere, iar aceasta nu se va pierde prin perete. Rulourile puse la geamuri şi uşi pot păstra căldura în încăpere şi vor diminua pierderile. Covoarele, deşi mulţi nu le agrează, ajută la menţinerea căldurii. Dacă aveţi parchet este bine ca sub el să puneţi o izolaţie mai groasă mai ales dacă staţi la casă. Aşa veţi evita pierderile de căldură“, spune Cosmin Bostan, inginer.

Cum aerisim pe timp de iarnă Tot specialiştii ne spun că modul în care aerisim iarna poate face diferenţa la factură. „Cam toată lumea are acum geamuri termopan şi tendinţa este să le lăsăm rabatate mai mult timp pentru a aerisi. Un lucru total greşit deoarece aşa pierdem foarte multă căldură. Cel mai bine este să deschidem geamurile larg, să le lăsăm aşa câteva minute, iar apoi să le ţinem închise. Vom avea o casă aerisită şi mai călduroasă“, mai spune specialistul.


Cum folosim centrala Specialistii spun că un cronotermostat care comandă centralei cât şi când să încălzeazcă locuinţa este o investiţie utilă. „S-a demonstrat că persoanele care au cronotermonstat plătesc cu aproape 20% mai puţin decât cei care folosesc manual centrala, deşi au aceeaşi temperatură în casă. Cronotermostatul se poate seta la o temperatură mai mică, gen 18-19 grade când nu sunteţi acasă şi 20-21 de grade când staţi în locuinţă. Astfel va menţine o temperatură constantă, iar centrala va consuma mai puţin. Dacă o menţinem pe manual şi o pornim doar câteva ore, va munci mai mult pentru a face o temperatură optimă în casă. Un cronotermonstat costă maxim 300 de lei, dar investiţia se amortizează rapid“, mai spune specialistul.

Ce calofirele electrice să cumpărăm Cei care folosesc energia electrică pot alege între calorifere sau panouri radiante. „Dacă folosiţi calorifere este bine să le cumpăraţi pe cele pe bază de gel, deoarece consumă mai puţin decât cele clasice. Este bine ca şi acestea să aibă un termostat. Şi panourile radiante sunt o soluţie economică, mai ales dacă se montează pe tavan şi astfel căldura se degajă uşor în încăpere“, mai spune inginerul.

Izolaţia creşte temperatura în casă Izolaţia locuinţei este foarte importantă. „Un bloc sau o casă izolată termic înseamnă automat o economie de cel puţin 10% la factura de încălzire. Dacă blocul nu este izolat pe dinafară, puteţi izola pe interior pereţii exteriori. Folosiţi polestiren şi rigips şi astfel veţi crea o barieră termică şi camera va fi mult mai călduroase. Puteţi pierde puţin din spaţiu cu izolaţia, dar veţi economisi la încălzire“, mai spune Cosmin Bostan.

Citeste mai mult: adev.ro/o16ekz

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite

Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Planul secret al lui Pike privind Al Treilea Razboi Mondial: Noi am creat islamismul si noi vom distruge prin el lumea

Albert Pike este considerat un geniu. S-a născut în 1809, în Boston, a studiat la Harvard şi era apreciat pentru...

Afacerist iesean: „Cum ***** ma-tii, vii tu, statul roman, si impozitezi munca cu 80%, la angajat si angajator, mai vii si mai bagi un 16% pe profit si inca 16% pe dividende

Un text interesant si cu mare impact circula pe facebook Gabriel Gachi scrie : Azi am vazut un om in toata...

Goethe recunoaste in final gloria lui Iisus si a crestinismului

Chiar si Goethe, citeaza istoricul Philip Schaff, un alt geniu de seama, de un caracter foarte diferit, dar la fel...

Noi suntem romani, nu suntem romani….UE si FMI sunt aici pe veci stapani…. ( Casa Regala, masoneria si illluminati sunt stapani)

Închide