Ucraina se pregătește să declare oficial război Rusiei

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

tancuri

Oficialii ucraineni au spus că țara trebuie să recunoască existența războiului dintre Rusia și Ucraina pentru a obține sprijinul comunității internaționale, a declarat reporterilor ucraineni Roman Bessmertnîi, reprezentant al Ucrainei în subgrupul politic al grupului de contact Trilaterala la discuțiile Minsk.
„Noi putem cere ajutor și trebuie să ne pregătim pentru o confruntare serioasă și pe termen lung cu Rusia” a adăugat el. „ Trebuie să vedem situaţia aşa cum este. De ce? Pentru că există prizonieri de război, denumiţi persoanele reținute în mod ilegal, luptele de pe linia frontului se numesc operațiuni anti-teroriste, iar măsurile luate de ONU sunt numite o campanie umanitară. De aceea, avem o problemă cu implicarea elementelor internaționale de securitate. Numai dacă spunem lucrurilor pe nume  putem conta pe sinceritatea și deschiderea comunităților europene și internaționale „, a spus oficialul.

„Geopolitic, politica de securitate necesită schimbări majore de pe continentul european. Astăzi, rezistenţa nu înseamnă critică.. Dacă nu există susţinere din partea NATO în coordonarea dintre structurile de securitate europene, degeaba mai vorbim „a spus Bessmertîi.
În opinia funcționarului, criza siriană este strâns legată de cea ucraineană. „Măsurile pe care Rusia le-a luat pe pan internaţional,, în special în Siria, încearcă să restabilească conflictul din Nagorno-Karabah, situația din Transnistria și Moldova, acțiuni absolut distructive pe continentul european, sprijinirea forțelor de stânga și de dreapta , implicarea ortodoxiei ruse”, a spus el.

Desigur, oficialul ucrainean nu a putut folosi sintagma „agresiune rusă”. „Mai presus de toate, avem nevoie pentru a găsi răspunsul la întrebarea cum să protejeze țările est-europene de agresiunea rusă , deoarece acestea  sunt primele țări care pot fi lovite”, a spus oficialul.

Potrivit lui, există două variante pe care Europa poate merge. „Ori conflictul ucraineano-rus face Europa mai puternică, sau Europa se va împărți în problema ucraineană. Nu trebuie să uităm că problema ucraineană este separată  de criza din Siria. Acestea sunt toate părțile politicii globale și ale crizei.”

De remarcat că, prim-ministrul ucrainean Arseni Iaţeniuk a vorbit despre posibilitatea de război cu Rusia, la o întâlnire cu oficialii din securitate și cu guvernatorii. Iaţeniuk a spus că Ucraina trebuie „să facă mobilizare şi să pregătească economia ucraineană pentru condiții de război.”

„Din păcate, nu toate regiunile au abordat problema în mod rezonabil. Fiecare regiune trebuie să pregătească un plan de mobilizare finală pentru economia națională  pentru a trece în condiții de război”, a declarat prim-ministrul ucrainean.

Experții internaționali și ruşi au declarat că proclamarea legii marțiale ar putea fi posibilă numai în cazul în care Ucraina a declarat oficial război Rusiei
Ucraina interzice tranzitul camioanelor grele rusești către UE

Între timp, Rusia a interzis circulația camioanelor ucrainene pe teritoriul rus după ce radicalii din Ucraina au blocat 10 camioane ruseşti în vestul Ucrainei. Ca urmare a scandalului, autoritățile de la Kiev au anunțat suspendarea traficului de tranzit de camioane grele înmatriculate în Rusia.

Premierul ucrainean a susținut că Rusia a încălcat regulile Organizației Mondiale a Comerțului, atunci când autoritățile ruse au interzis  circulația camioanelor ucrainene pe teritoriul rus.

Kremlinul a dat publicității un comentariu oficial cu privire la tranzitul camioanelor grele rusești prin Ucraina. „Aceasta este o chestiune de extremă importanță. Desigur, este absolut scandalos, atunci când astfel de acte sunt comise împotriva transportatorilor noștri cu complicitatea autorităților ucrainene. Aceasta este, desigur, inacceptabil,” a declarat Dmitri Peskov,purtătorul de cuvânt oficial al lui Putin.

„Noi credem că Ministerul Transporturilor va lua măsuri energice pentru deblocarea acestei situații și să asigure un răspuns adecvat, în cazul în care situația nedorită continuă”, a declarat secretarul de presă al președintelui.

Prim-ministrul rus, Dmitri Medvedev, a declarat că partea ucraineană a iniţiat acțiuni „rușinoase” pentru a bloca circulația camioanelor grele rusești pe teritoriul Ucrainei.

„Unii oameni nebuni incearcă să oprească camioanele noastre grele de pe teritoriul Ucrainei. Noi înțelegem că administrația ucraineană este responsabilă pentru tot ceea ce se întâmplă pe teritoriul Ucrainei. Din păcate, guvernul ucrainean este incapabil de a stabili ordinea în țară,” a spus Medvedev.

Între timp, ministrul ucrainean al afacerilor externe, Pavel Klimkin, a spus că Kievul nu va permite Rusiei să transporte mărfurile sale către UE prin teritoriul Ucrainei.

„Există mai multe probleme de tranzit ale UE pe care trebuie să le considerăm. Trebuie să  vedem fiecare aspect separat, pe baza dreptului internațional. Suntem  stat de drept și nu vom acționa ca și Rusia. În același timp, vom avea grija corespunzătoare pentru  propriile noastre interese, iar Rusia nu va fi în măsură să transporte bunurile sale către UE prin Ucraina”, a spus Klimkin.

 

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...