Un român a inventat pâinea din cânepă – alimentul viitorului. Aceasta are proprietăți speciale

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Are 24 de ani și este masternad în Cluj, deținător al unei medalii de aur primită la Salonul Internațional de Inventică „Pro Invent“ din martie 2015! Iulian Rusu s-a hotărât să creeze o pâine care să conțină un indice glicemic scăzut și astfel să poată fi consumată şi de cei care suferă de diabet. Pâinea este produsă din „Cannabis sativa“ – cânepă, planta pe care bunicii noştri o cultivau pentru ţesături, plantă care figurează pe lista celor interzise dacă este cultivată în scopuri private și nu industrializate, controlate. “Doar persoanele fizice autorizate, sau persoanele juridice pot cultiva cânepă. Este vorba însă doar de cânepa industrială, care şi aceasta poate fi cultivată doar în baza unui aviz din partea Ministerului Agriculturii. Celelalte tipuri de cânepă, care intră sub incidenţa legii, sunt interzise a fi cultivate pe teritoriul României.” (observator.tv)

sanatate-ulei-canepa
Însă tânărul din Cluj a studiat făina de cânepă și, ajutat de două profesoare, a creat în laboratoarele Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV), un nou tip de pâine care are o mulţime de beneficii pentru corpul uman.


“Lumea când aude de cânepă se gândeşte direct la drog. Există două tipuri de cânepă: Cannabis indica, cânepa indiană, din care se fac droguri şi Cannabis sativa folosită în partea industrială şi alimentară”, a declarat pentru ziarul Adevărul, Iulian Rusu. „Acum doi ani căutam o temă pentru licenţă. Profesorul Marcel Duda, din cadrul Facultăţii de Agricultură, coordona atunci un doctorat legat de producerea seminţelor de cânepă şi, din discuţie în discuţie, mi-a spus câteva lucruri interesante despre seminţele de cânepă. De acolo mi-a venit ideea să fac pâine şi cu făină de cânepă. Apoi am vorbit cu doamna inginer Crina Mureşan şi am stabilit să facem un produs nou, de panificaţie, care nu este pe piaţă.“

646x404foto televiziuneamedicala.ro


Pâinea este realizată pe baza rețetei clasice: făină de grâu, drojdie, apă, sare, la care se adaugă făină de cânepă, în diferite proporţii, respectând legea care interzice folosirea făinii de cânepă în alimente într-un un adaos mai mare de 20%. Din acest motiv tânărul masterand a creat patru tipuri de pâine, în funcţie de proporţia de făină de cânepă pusă: 5%,10%, 15% şi 20%. „Această pâine are o culoare maronie, iar ca gust aduce cu pâinea neagră, e puţin amăruie, dar e undeva între dulce şi amărui.“

Iulian își dorește să perfecționeze invenția sa și să poată ajunge cu acest produs pe piață, să ajute în primul rând persoanele cu nevoi speciale pentru care consumul zilnic de pâine este o problemă. „Prin adaosul făinii de cânepă, pâinea e mai sănătoasă. Îmbunătăţeşte memoria prin prezenţa lecitinei şi a acizilor graşi Omega 3 şi Omega 6, îi ajută pe cei care suferă de constipaţie prin fibrele conţinute care duc la un tranzit intestinal optim. De asemenea, întăreşte oasele şi ligamentele prin calciul conţinut“ a declarat pentru ziarul Adevărul, Iulian Rusu.

paine
Reportaj de Mădălina Corina Diaconu

Surse: adevarul.ro, stiriagricole.ro, observator.tv

http://www.cunoastelumea.ro/un-roman-a-inventat-painea-din-canepa-alimentul-viitorului-aceasta-are-proprietati-speciale/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...